Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

O úspěchu Sparty v náročném a vyrovnaném utkání v Hradci rozhodl Sukeľ

Sparta odehrála na ledě Hradce Králové vyrovnaný zápas, ze kterého si odvezla všechny body. Na 1:1 srovnal na konci první třetiny sparťanský David Tomášek a obrat na konečných 2:1 ve třetím dějství zařídil trefou útočník Matúš Sukeľ.

Do sestavy se vrátili brankář Matěj Machovský a útočník David Dvořáček. Hradec Králové šel do vedení už v šesté minutě, kdy se prosadil v přesilové hře. Jakub Orsava překonal Machovského střelou z mezikruží.

Sparta dokázala vyrovnat na konci první třetiny. Sobotkův přesný pas zužitkoval výstavní střelou David Tomášek a do šaten se tak šlo za vyrovnaného stavu.

Druhá třetina sice přinesla dobré tempo, ale žádnou branku. Největší šanci Sparty měl Sobotka, který neproměnil samostatný nájezd na Lukeše.

Na začátku poslední části byli aktivnější hokejisté Hradce, ale byla to Sparta, která dokázala brankou rozhodnout o svém úspěchu. V 51. minutě mohli hosté radovat. Po dobré práci Řepíka dostal puk za Lukešova záda Matúš Sukeĺ. Závěrečné drama se nekonalo a po cenné výhře 2:1 si Sparta odvezla domů všechny tři body.

Ohlasy trenérů

David Kočí (Mountfield HK): „Měli jsme pomalý začátek, jelikož Sparta nás v úvodních minutách přehrávala. První polovina utkání nebyla z naší strany úplně dobrá, do tempa jsme se dostali až na konci druhé třetiny. Naše hra se postupem času začala zlepšovat. V útoku máme pořád velké rezervy, vázne nám především ofenzivní hra pět na pět. Měli jsme jen třináct střel za zápas, což je strašně málo. Potřebujeme víc střílet."

Miloslav Hořava (HC Sparta Praha): „Máme za sebou velmi náročné utkání. Na konci první třetiny se nám podařilo vyrovnat, což byl klíčový moment. Vrátili jsme se zpátky do zápasu a mohli pomýšlet na vítězství. Hráči sami cítili, že je potřeba k utkání přistoupit zodpovědně. Věděli jsme, že Hradec umí výborně bránit. Soupeř měl v utkání nebezpečné protiútoky. Zápas byl velice vyrovnaný, jsem rád, že jsme zvládli utkání dovést do vítězného konce.“


Mountfield HK - HC Sparta Praha 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)

Mountfield HK: Š. Lukeš – Nedomlel (A), Zámorský, Čáp, Hronek, Šalda, F. Pavlík (A), R. Pilař – Smoleňák (C), Cingel, Kelly Klíma – J. Sklenář, V. Růžička, Orsava – Perret, Lev, Kevin Klíma – R. Pavlík, Koukal, Jergl.
HC Sparta Praha: Machovský – Piskáček (A), Košťálek, Němeček, M. Jandus, Tomáš Dvořák, Mikliš, Poizl – Sobotka, Horák, Tomášek – Rousek, Sukeľ, Řepík (C) – Buchtele, Pech (A), Forman – Dvořáček, D. Vitouch, Kudrna.
Branky a nahrávky: 7. Orsava (Růžička, Hronek) - 19. Tomášek (Sobotka, Němeček), 51. Sukeĺ (Řepík). Rozhodčí: Hradil, Veselý - Rampír, Špringl. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: Hráno bez diváků. Střely na branku: 13:30. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

Ohodnoť článek

Foto HC Sparta Praha

Štítky sport, hokej, Hradec Králové, Sparta, HC Sparta Praha, Matúš Sukeľ, David Tomášek, Mountfield Hradec Králové, Jakub Orsava, Matěj Machovský, David Dvořáček, Vlastimil Růžička, Miloslav Hořava, David Kočí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O úspěchu Sparty v náročném a vyrovnaném utkání v Hradci rozhodl Sukeľ  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.