Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Sparta dnes oplatila Olomouci páteční porážku debaklem. Pražané porazili Hanáky 7:1

Hokejisté Sparty porazili ve 20. kole extraligy Olomouc 7:1 a oplatili Hanákům páteční porážku 1:4 z dohrávky 7. kola. Pražané, kteří se vrátili na domácí led poprvé od 7. listopadu po sérii pěti utkání venku, vedli už ve 12. minutě 3:0. I počtvrté v O2 areně v této sezoně naplno bodovali.

Sparta vykročila za osmou výhrou z posledních deseti utkání v sedmé minutě, kdy se prosadil šťastně kapitán Řepík. Jeho přihrávka v přečíslení se dostala do branky od betonu brankáře Lukáše. V čase 11:28 zvýšil po kombinaci s Formanem obránce Košťálek.

Za dalších 24 sekund už domácí vedli o tři branky. Unikajícího Rouska fauloval Adama Rutar a z trestného střílení už se sparťanský útočník prosadil. V 16. minutě mohla Sparta udeřit i ve vlastním oslabení, ale Zikmund v úniku ztroskotal na Lukášovi.

Po 81 sekundách druhé části se sparťané znovu radovali. Kudrna se z levé strany z rohu natlačil před olomouckého gólmana a nadvakrát se prosadil. V polovině utkání si připsal jubilejní 100. extraligovou trefu v dresu Sparty Buchtele, který byl v úniku tísněný, ale dokončil bekhendový blafák do odkryté branky.

Za 53 vteřin dostal hodně prostoru Jandus, od modré čáry si najel na pravý kruh, odkud zamířil k protější tyči. Oslavil tak v 29. duelu v extralize premiérový gól. Lukáše v olomoucké brance nahradil Konrád. Domácí gólman Machovský při ojedinělých šancích hostů držel čisté konto.

Neprůstřelný zůstával i přes další šance Pražanů také Konrád, jehož na začátku závěrečného dějství nepřekonal ani Sukeľ. Machovskému mohl sebrat ve 44. minutě nulu Valenta. Sparťanský gólman odolával i při dlouhém oslabení, kdy Piskáček nejdříve dostal trest na dvě plus dvě minuty za nebezpečnou hru vysokou holí a krátce po návratu na led šel pykat znovu za hákování.

V oslabení mohl přidat další branku domácích Řepík. Olomouc se nakonec dočkala snížení v 54. minutě, kdy Káňova střela prošla Machovskému mezi betony a ležící puk si padající sparťanský gólman před dotírajícím Kucserou srazil za brankovou čáru. Bez inkasované branky nedokončil duel ani Konrád, jehož překonal 85 sekund před koncem Buchtele. Hanáci prohráli sedmý z posledních osmi duelů.

Ohlasy trenérů:

Josef Jandač (Sparta): „Jsme samozřejmě rádi za výsledek i předvedenou hru. Spravili jsme si chuť po nevydařeném utkání v Olomouci a v té odvetě jsme zahráli velmi dobře. Myslím, že základ všeho položila dobrá první třetina, v které jsme byli produktivní. Díky tomu jsme se uklidnili, po celou dobu jsme zápas kontrolovali a přidávali další hezké branky."

Zdeněk Moták (Olomouc): „Sparta se ponaučila z pátečního zápasu. Dnes byla rychlejší, silnější a ve všech směrech lepší. Zaslouženě zvítězila. My jsme naopak dnes hráli velice špatně. Nechci vůbec snižovat výkon Sparty, protože hrála opravdu výborně, ale my jsme jim to ulehčili."


HC Sparta Praha - HC Olomouc 7:1 (3:0, 3:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 7. Řepík (R. Horák, M. Jandus), 12. Košťálek (M. Forman), 12. Rousek z trestného střílení, 22. A. Kudrna, 30. Buchtele (Mikliš, A. Kudrna), 31. M. Jandus (Němeček), 59. Buchtele (Piskáček) - 54. J. Káňa II. Rozhodčí: Šír, Sýkora - Ondráček, Šimánek. Vyloučení: 4:1. Bez využití. Bez diváků.
Sparta: Machovský - Košťálek, Piskáček, M. Jandus, Němeček, Mikliš, Tomáš Dvořák, od 30. navíc Poizl - Řepík, R. Horák, Rousek - Tomášek, Pech, Sobotka - A. Kudrna, M. Sukeľ, Buchtele - M. Forman, D. Vitouch, Zikmund. Trenéři: Hořava a Jandač.
Olomouc: Lukáš (31. Konrád) - Škůrek, Švrček, Dujsík, Vyrůbalík, A. Rutar, Ondrušek, Valenta - V. Tomeček, J. Knotek, Burian - Kucsera, Nahodil, J. Káňa II - Valský, Kusko, Olesz - Mácha, Kolouch, Bambula. Trenéři: Moták a Tomajko.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Sparta Praha

Štítky sport, hokej, extraliga, Sparta, Olomouc, AC Sparta Praha, SK Sigma Olomouc, Tomáš Dvořák, Josef Jandač, Zdeněk Moták, HC Sparta Praha, HC Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta dnes oplatila Olomouci páteční porážku debaklem. Pražané porazili Hanáky 7:1  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.