Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Sparta veze ze svátečního utkání v Boleslavi dva body. Sobotka nenastoupil

Sparta se dnes představila na ledě mladoboleslavských Bruslařů. Utkání nenabídlo nijak výjimečnou porci šancí a bylo vyrovnané. Pražanům ještě nepomohl Vladimír Sobotka, o jehož nastoupení se spekulovalo. Zápas dospěl až do prodloužení, ve kterém dominovali Pražané.

Bezgólová první třetina nenabídla mnoho šancí na otevření skóre. Sparta mohla jít do vedení ve vlastním oslabení, kdy mohl skórovat Říčka po souhře s Tomáškem, ale domácí brankář zůstal nepřekonán.

V úvodu druhé třetiny padla první branka utkání. Sparta se prosadila v přesilovce, kdy puk do sítě ztečoval Robert Říčka. Jenže radost Sparty dlouho netrvala. O necelou minutu později však odpověděl David Šťastný, který usměrnil za Neužila odraženou střelu od mantinelu – 1:1. V dalším průběhu se skóre neměnilo.

I ve třetí části padly pouze dva góly. Pražané udeřili ve 47. minutě, kdy se puk po krásné přesilovkové souhře dostal na hokejku Lukáše Pecha, který kotouč poslal do sítě. V 52. minutě využil chybu v obraně Oscar Flynn a srovnal na 2:2. Do základní hrací doby další gól nepadl a utkání šlo do pětiminutového prodloužení.

V prodloužení byli herně lepší Sparťané, kterým se aktivita vyplatila. V 62. minutě rozhodl o vítězství 3:2 po prodloužení Tomáš Dvořák.

Boston, St. Louis, Buffalo a teď Sparta. Zkušený útočník posílí Pražany

Hokejisty Sparty posílil zkušený útočník Vladimír Sobotka. S pražským klubem se dohodl zatím na měsíční spolupráci, hrát by mohl už v úterý proti Mladé Boleslavi. Sparta to oznámila na svém webu.


BK Mladá Boleslav - HC Sparta Praha 2:3p (0:0, 1:1, 1:1 - 0:1)

BK Mladá Boleslav: Krošelj – Šidlík, Ševc (C), Dlapa, Pláněk (A), Bernad, Fillman, Klikorka – Lunter, Zohorna, Šťastný – Jääskeläinen, Zbořil (A), Cienciala – Flynn, Najman, Kousal – Strnad, Bičevskis, Stránský.

HC Sparta Praha: Neužil – Němeček, Košťálek, Pavelka, Piskáček (A), Dvořák, Jandus, Mikliš – Rousek, Horák, Řepík (C) – Říčka, Sukeľ, Tomášek – Buchtele, Pech (A), Kudrna – Dvořáček, Vitouch, Zikmund.

Branky a nahrávky: 22. Šťastný (Fillman), 52. Flynn (Najman, Kousal) – 22. Říčka (Pech, Buchtele), 47. Pech (Říčka, Košťálek), 62. Dvořák (Řepík). Rozhodčí: Hradil, Kubičík – Gebauer, Rožánek. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: Hráno bez diváků. Střely na branku: 23:28. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.

Ohodnoť článek

Foto HC Sparta Praha

Štítky hokej, sport, Sparta, Praha, AC Sparta Praha, Vladimír Sobotka, Tomáš Dvořák, Lukáš Pech, Robert Říčka, David Šťastný, HC Sparta Praha, BK Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta veze ze svátečního utkání v Boleslavi dva body. Sobotka nenastoupil  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.