Počasí dnes20 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Sparta předvedla ve Zlíně čyřgólový obrat. Výhru zpečetil technický gól

Hokejová Sparta v pondělí zavítala na Moravu, kde na ni čekal Zlín. Pražané museli dvakrát v zápase stahovat dvoubrankové manko a k vítězství jim navíc pomohl technický gól. Sparta si ze Zlína odvezla všechny body za výhru 6:4.

Divoká druhá třetina

Domácí Zlín otevřel skóre v 18. minutě. Z prostoru mezi kruhy prudkou střelou překonal Machovského v početní výhodě Bedřich Köhler.

V prvních pěti minutách druhé části padly hned čtyři branky. Na 2:0 pro Zlín zvýšil Antonín Honejsek střelou z pravého kruhu. Sparta nejprve snížila z přečíslení dva na jednoho, když ujeli Pech a Andrej Kudrna, který následně překonal Kašíka.

Přesně o minutu později skóroval Lukáš Rousek, ale za necelou minutu při hře čtyři na čtyři poslal znovu svůj celek do vedení Bedřich Köhler. Na další gól se čekalo až do 34. minuty, kdy druhou přesilovku v zápase proměnil Jakub Šlahař a Zlín vedl 4:2.

Druhý Sparťanský obrat

Pak začal druhý Sparťanský obrat. Ve 36. minutě zavelel k druhému obratu David Tomášek, který v úniku trefil poloprázdnou Kašíkovu klec. Za necelou minutu srovnal na 4:4 Lukáš Rousek.

Skóre se měnilo až tři minuty před koncem duelu poslal Spartu do vedení kapitán Michal Řepík využitou přesilovkou. V samotném závěru se ještě hosté museli mít na pozoru při oslabení po vyloučení Sukel’a. Domácí navíc odvolali Libora Kašíka z branky a snažili se vyrovnat. Nicméně David Tomášek ujel dopředu, a přestože byl faulován Dufkem, rozhodčí mu přisoudili technický gól, Sparta tak zpečetila vítězství 6:4.

Další zápas v Ostravě

Na ledě Zlína byl klíčovou postavou v cestě za dalším tříbodovým vítězstvím útočník Lukáš Rousek, který dal hned dva góly a výraznou měrou přispěl k páté výhře Sparty v řadě. „Jsme rádi, že se nám podařilo vstřelit hned čtyři góly po sobě a nenechat soupeře vrátit se zpátky do zápasu,“ řekl pro web autor dvou sparťanských gólů.

Sparta má nejvíc odehraných utkání ze všech extraligových celků. Z devíti zápasů Sparta prohrála tři, zbytek vyhrála, drží tak s osmnácti body druhé místo za vedoucí Plzní. Další zápas čeká Pražany na ledě Vítkovic. „Myslím si, že jako tým nás tahle výhra ještě více stmelí, a budeme moci pomýšlet už v dalším utkání na ledě Vítkovic znovu na bodový úspěch. S diváky by to bylo sice lepší, ale jsme rádi, že můžeme hrát,“ uzavřel Lukáš Rousek.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HC Sparta Praha

Štítky hokej, sport, Sparta, Zlín, AC Sparta Praha, FC Fastav Zlín, Lukáš Rousek, Morava, HC Vítkovice Ridera, Bedřich Köhler, Libor Kašík, David Tomášek, Antonín Honejsek, Andrej Kudrna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta předvedla ve Zlíně čyřgólový obrat. Výhru zpečetil technický gól  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.