Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Sparta předehrávku v Mladé Boleslavi nezvládla. Prohrála 2:4

Pražská Sparta nezvládla utkání s Mladou Boleslaví. Oba soupeři se střetli místo původně naplánovaného 4. kola Tipsport extraligy, ve kterém se měla Sparta doma střetnout s Vítkovicemi. U původních soupeřů obou celků byla nařízena karanténa, a tak se Boleslav se Spartou domluvila na tomto náhradním programu.

Mladou Boleslav do zápasu nevedla trenérská dvojice Radim Rulík a Pavel Patera, kteří mají zdravotní potíže. Místo nich se na lavičku bruslařů postavili šéftrenér boleslavské mládežnické akademie Petr Haken, externí konzultant Radim Vrbata a sportovní ředitel klubu Václav Nedorost.

V první části padl jediný gól, který vsítil domácí Radim Zohorna. K vidění byl poměrně rychlý hokej a hráči obou celků se prali o každý kousek ledu. Druhý třetina byla na góly bohatší.

V prostřední části hrála Mladá Boleslav znatelně lépe než Sparta. Gólové hody načal v 26. minutě David Šťastný, o 35 sekund později pokračoval Joona Jääskeläinen a dílo zkázy pro Spartu pak ve 33. minutě dokonal těsně po uplynutí dvojnásobné přesilovky opět David Šťastný.

Sparta se však nevzdala bez boje a ve třetí třetině dokázala ještě snížit. Dvě minuty a čtyři vteřiny po začátku se Spartě vyplatila trpělivost. Pražané drželi kotouč a výbornou práci v této věci odvedl Říčka, potichu vystřídali a od vzdálenější hrany pravého kruhu to napálil přímo za Krošeljova záda Miroslav Forman.

O necelé tři minuty později se Sparta opět trefila. Ke konci přesilovky si hráči Sparty přihrávali puk v mezikruží a od kruhu ke kruhu tak dlouho, až se otevřelo okénko pro Matúše Sukeľa, který prudce přes hráče propálil Krošelje, jenž nestačil zareagovat.

To však bylo z hokejek Pražanů vše, a tak z Mladé Boleslavi odjeli bez bodů.

BK Mladá Boleslav - HC Sparta Praha 4:2 (1:0, 3:0, 0:2)

BK Mladá Boleslav: Krošelj – Šidlík, Ševc, Dlapa, Pláněk, Bernad, Fillman – Lunter, R. Zohorna, Šťastný – Alderson, Zbořil, Jääskeläinen – Flynn, O. Najman, P. Kousal – J. Strnad, Bičevskis, J. Stránský – Cienciala.

HC Sparta Praha: Machovský (28. Neužil) – Němeček, Košťálek, T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Jurčina (A), Kalina – Tomášek, Horák, Řepík (C) – Rousek, Sukeľ, Dvořáček – Buchtele, Pech (A), Forman – Zikmund, Říčka, Kudrna.

Branky a nahrávky: 4. Zohorna (Bičevskis, Bernad), 26. Šťastný (Dlapa), 27. Jääskeläinen (Zbořil), 33. Šťastný (O. Najman, Bernad) - 43. Forman (Říčka, Buchtele), 45. Sukeĺ (Horák, Rousek).

Rozhodčí: Hejduk, Úlehla - Lučan, Kis.

Vyloučení: 7:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0.

Diváci: 924.

Ohodnoť článek

Foto bkboleslav.cz

Štítky sport, hokej, BK Mladá Boleslav, HC Sparta Praha, AC Sparta Praha, FK Mladá Boleslav, David Šťastný, Extraliga ledního hokeje, MFK Vítkovice, Radim Zohorna, Joona Jääskeläinen, Miroslav Forman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta předehrávku v Mladé Boleslavi nezvládla. Prohrála 2:4  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.