Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 18. října 2024  |  Svátek má Lukáš
Bez reklam

Sparta utrpěla na ledě Hradce porážku 5:0. Je to teprve druhá prohra z posledních osmi zápasů

Hokejisté Hradec Králové zvítězili ve 12. kole extraligy nad Spartou 5:0 a připsali si doma šestý úspěch za sebou. Třemi body za gól a dvě asistence se na výhře podílel útočník Aleš Jergl. Slovenský brankář Stanislav Škorvánek udržel podruhé v sezoně čisté konto. Pražané neuspěli po sérii tří vítězství a utrpěli teprve druhou prohru z posledních osmi extraligových utkání.

Hradecký klub před zápasem poděkoval za služby útočníkovi Petru Koukalovi, který minulých sedm sezon strávil v dresu Mountfieldu a na konci také v partnerském Kolíně v první lize. V této sezoně už hraje ve třetí nejvyšší soutěži za mateřský Žďár nad Sázavou.

Sparta nastoupila poprvé v sezoně bez gólmanské jedničky Josefa Kořenáře a extraligové premiéry se dočkal osmnáctiletý Tomáš Volevecký. Z osobních důvodů chyběl Pražanům obránce Michal Kempný.

První šanci měl ve 3. minutě kapitán hostů Forman, který chtěl po objetí branky zasunout puk bekhendem u pravé tyče, ale Škorvánek zasáhl betonem. Na druhé straně pomohla Voleveckému po Batnově střele z levého kruhu horní tyč. Krejčíkovu možnost gólman Hradce zlikvidoval.

V čase 10:22 už slavili domácí úvodní branku. Miškář v levém kruhu vyhrál na vhazování souboj s Horákem a trefil se nad rameno sparťanského debutanta. Při Salomäkiho vyloučení hosté Mountfieldu nedovolili zvýšit náskok. V poslední minutě úvodní části vystihl Chlapík přihrávku Adama Novotného, ale pokus o bekhendové zakončení mu zmařil hokejkou Škorvánek.

Druhou třetinu ovládli Východočeši, kteří se nejdříve ubránili při Pourově vyloučení a v 28. minutě už vedli 2:0. Perretův pokus ještě Volevecký vyrazil, ale Kanaďan Bunnaman doklepl puk do odkryté branky. Ve druhém vystoupení v extralize se tak radoval z premiérového gólu.

V 36. minutě se také z dorážky po zakončení Tamášiho prosadil Perret. Pak 66 sekund před druhu pauzou vyhrál Tamáši v levého kruhu vhazování a Jergl zvýšil už na 4:0.

Sparťané nepřekonali Škorvánka ani při Mudrákově čtyřminutovém trestu. Potom měl dlouhou početní výhodou Mountfield, protože sudí Šír se Šindelem si na videu prohlédli Formanův zákrok na Freibergse u mantinelu a udělili trest na pět minut a do konce utkání.

V 47. minutě ještě Voleveckému pomohla tyč po střele Dmowského, ale v čase 49:02 využil početní výhodu bek McCormack. Při Řepíkově pobytu na trestné lavici i trestech Kryštofa Hrabíka a Mašína už se hosté ubránili, přestože hráli 48 sekund ve třech proti pěti.

Mountfield Hradec Králové - HC Sparta Praha 5:0 (1:0, 3:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 11. Miškář, 28. Bunnaman (Perret, Jergl), 36. Perret (Tamáši, Jergl), 39. Jergl (Miškář), 50. McCormack (Pour). Rozhodčí: Šír, Šindel - Zíka, Klouček. Vyloučení: 6:6, navíc M. Forman (Sparta) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 4788.

Hradec Králové: Škorvánek - Mudrák, Freibergs, McCormack, Kalina, Pláněk, T. Pavelka, Bučko - Jergl, Tamáši, Perret - Šťastný, Miškář, R. Pavlík - Pour, Batna, A. Novotný - Dmowski, Bunnaman, P. Moravec - Štohanzl. Trenér: T. Martinec.

Sparta: Volevecký - Kemiläinen, Mašín, Mikliš, Krejčík, Irving, Moravčík, T. Tomek - Řepík, O. Najman, Hyka - K. Hrabík, J. Lajunen, Salomäki - P. Kousal, R. Horák, Chlapík - M. Forman, D. Vitouch, O. Hrabík. Trenér: Gross.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením HC Sparta Praha

Štítky HC Sparta Praha, extraliga, hokej, Hradec Králové, prohra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta utrpěla na ledě Hradce porážku 5:0. Je to teprve druhá prohra z posledních osmi zápasů  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.