Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Pátek 11. října 2024  |  Svátek má Andrej
Bez reklam

Sparta porazila vedoucí Litvínov na jeho ledě

Hokejisté Sparty jako první v novém ročníku extraligy vyhráli v Litvínově a zůstávají nejúspěšnějším týmem na hřištích soupeřů s bilancí pěti vítězství. Na stadionu lídra soutěže uspěli ve šlágru 10. kola 4:2 díky třígólovému obratu ve druhé třetině. Domácím nepomohly ani první dva extraligové zásahy slovenské posily Maxima Čajkoviče v jeho premiéře v české nejvyšší soutěži.

V první dvacetiminutovce byli nebezpečnější Severočeši, hráli sebevědomě a rychle, Spartu držel tradičně Kořenář v brance. Z dobrých šancí ho nepřekonali Gut, Sandberg ani u tyčky dotírající Hlava nebo David Kaše bekhendem. Pražany nenahodila ani přesilová hra, vůbec se jim nepovedla, v úvodní části vystřelili na branku jen pětkrát.

Když brzy po první přestávce vybojoval puk ve vlastním obranném pásmu debutující útočník Čajkovič, ujel po křídle a z kruhu překonal hostujícího brankáře, domácí slavili vedení a Slovák premiérovou trefu v extralize.

Sparta odpověděla už za dvě minuty, když Hyka v tlačenici dotlačil u tyčky puk za Tomkův beton i za čáru. V polovině zápasu dostal Litvínov přesilovou hru při vyloučení Salomäkiho, ale výhoda se změnila v nevýhodu. Sparta si vytvořila v oslabení hned tři šance a ta třetí už skončila gólem, to když se Kryštof Hrabík prosadil z prostoru mezi kruhy.

Hosty to nabudilo, bylo jich plné hřiště, což přetavil v třetí gól po přečíslení Horák. Závěr druhé třetiny Severočeši dohrávali v útlumu a Sparta je motala jako v přesilovce.

Třetí třetina začala nešťastně pro hostujícího Tona, po hitu od Zileho musel otřesený na ošetřovnu. Chvíli nato Sparta hrála dlouhou přesilovku, jednou orazítkovala břevno, podruhé tyčku. A tak jí Litvínov ukázal, jak se početní výhoda využívá. Čajkovičova rána zpoza kruhu byla nechytatelná.

Živou vodou polití domácí pak Pražanům zatápěli, hlavně Koblasa se ocitl v dobrých příležitostech. V závěru jim ale nepomohla ani power play, naopak Hyka vítězství zpečetil do prázdné branky v poslední sekundě.

HC Verva Litvínov - HC Sparta Praha

Branky a nahrávky: 22. Čajkovič, 51. Čajkovič (McIsaac, Sandberg) - 24. Hyka (Řepík), 30. K. Hrabík (Mikliš, Hyka), 35. R. Horák (Chlapík), 60. Hyka. Rozhodčí: Šír, Ondráček - Axman, Šimánek. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 5944 (vyprodáno)

Litvínov: M. Tomek - Baránek, Zile, McIsaac, Polášek, D. Zeman, Czuczman, Gajdoš - Sandberg, M. Sukeľ, Koblasa - Čajkovič, D. Kaše, Hlava - M. Pekař, Gut, Maštalířský - Havelka, Jícha, Vopelka. Trenér: Mlejnek.

Sparta: Kořenář - Kemiläinen, Mašín, Mikliš, Krejčík, Irving, Kempný, T. Tomek - Hyka, O. Najman, Řepík - K. Hrabík, J. Lajunen, Salomäki - P. Kousal, R. Horák, Chlapík - Ton, D. Vitouch, O. Hrabík. Trenér: Gross.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením HC Sparta Praha/Jan Beneš

Štítky HC Sparta Praha, extraliga, hokej, výhra, Litvínov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta porazila vedoucí Litvínov na jeho ledě  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.