Počasí dnes11 °C, zítra11 °C
Pátek 4. října 2024  |  Svátek má František
Bez reklam

Hokejisté Sparty vyhráli po obratu v Mladé Boleslavi 2:1, rozhodl Kryštof Hrabík

Hokejisté Sparty zvítězili v 8. kole extraligy v Mladé Boleslavi 2:1 a v pátém utkání šestizápasové venkovní série si připsali čtvrtou výhru. Pražané otočili skóre v závěrečné třetině, minutu před koncem rozhodl Kryštof Hrabík. Bruslařský klub utrpěl v sedmém utkání v ročníku teprve druhou porážku.

Ve 3. minutě si domácí gólman Furch poradil s Tonovou tečí Irvingovy střely od modré čáry. Na druhé straně zahrozili Bernad a Junttila. Pražané se ubránili při trestu Salomäkiho, při kterém nepřekonal Kořenáře Lakatoš a velkou šanci neproměnil ani Buchtele, letní posila Bruslařského klubu ze Sparty. V čase 15:36 se už Mladá Boleslav dočkala vedení. Z levého kruhu se trefil Lakatoš, jehož vyslal do brejku přihrávkou vzduchem z obranného pásma Čech.

Na začátku druhé části po Pavlíkově přihrávce minul Buchtele. Na druhé straně zahrozil Hyka. Domácí potom dostali Pražany pod tlak, ale Havlínovu střelu ukryl v lapačce Kořenář. Furcha prověřili Chlapík s Tonem a v 37. minutě se dostal do šance Forman, vyrovnat se mu však nepodařilo. Mladoboleslavského gólmana nepřekonal ani produktivní bek Irving.

V závěrečné části se Sparta tlačila za smazáním ztráty, ale po Krejčíkově přihrávce nevyzrál na Furcha Chlapík. Domácí se ubránili při Doležalově pobytu na trestné lavici, ale v 51. minutě už Sparta vyrovnala. Krejčík nabil za pravý kruh Kemiläinenovi, který překonal Furcha střelou na lapačku. Právě finský bek šel vzápětí pykat, ale domácí přesilovku nevyužili. Přesně minutu před koncem se radovala Sparta, když Kryštof Hrabík tečoval ránu kapitána Formana.

BK Mladá Boleslav - HC Sparta Praha 1:2 (1:0, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 16. Lakatoš (A. Čech, Jánošík) - 51. Kemiläinen (Krejčík, J. Lajunen), 59. K. Hrabík (M. Forman, Irving). Rozhodčí: Jeřábek, Jaroš - J. Frodl, Hynek. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 4016.

Mladá Boleslav: D. Furch - A. Čech, Pyrochta, Havlín, Bernad, F. Pavlík, Jánošík, Křepelka - Junttila, Fořt, Skalický - Lakatoš, Čajka, Buchtele - Z. Doležal, Závora, Rekonen- J. Stránský, Suchý, Dvořáček. Trenér: Král.

Sparta: Kořenář - Kemiläinen, Mašín, Mikliš, Krejčík, Irving, Kempný, T. Tomek - P. Kousal, O. Najman, Chlapík - Hyka, J. Lajunen, Salomäki - M. Forman, D. Vitouch, K. Hrabík - Ton, Žmola, O. Hrabík. Trenér: Gross.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením HC Sparta Praha/Jan Beneš

Štítky HC Sparta Praha, extraliga, hokej, výhra, Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Sparty vyhráli po obratu v Mladé Boleslavi 2:1, rozhodl Kryštof Hrabík  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.