Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Úterý 24. září 2024  |  Svátek má Jaromír
Bez reklam

Hokejisté Sparty po dvou porážkách vyhráli v Plzni 5:0, nulu vychytal Kořenář

Hokejisté Sparty zvítězili ve 4. kole extraligy na ledě Plzně vysoko 5:0 a po dvou předchozích porážkách pražský tým podruhé v sezoně naplno bodoval. Hosté o své výhře na úvod šestizápasové série venkovních utkání rozhodli třemi trefami během druhé třetiny. Dvěma góly a asistencí se blýskl Petr Ton. S koncovkou se trápící domácí pozorného gólmana Josefa Kořenáře nepřekonali, navíc v polovině zápasu byl odvezen na nosítkách zraněný Ondřej Rohlík.

Hosté vstoupili do utkání aktivněji, ale gólman Malík si poradil se zakončením Kousala z bezprostřední blízkosti a dalšímu náporu Sparty odolal díky pomoci defenzívy. Domácí se směrem dopředu připomněli až v 11. minutě, kdy se Rohlík po rychlém brejku tváří v tvář Kořenářovi neprosadil bekhendem.

Za chvíli na druhé straně Lajunen z mezikruží trefil pravou tyčku a z protiútoku z přečíslení dvou na jednoho neprostřelil Kořenáře znovu Rohlík. V 17. minutě už po akci Formana otevřel skóre ranou od modré čáry Irving.

Sparťané zatlačili aktivním pojetím soupeře i na začátku prostřední části. Domácí neprobudila ani přesilová hra a naopak ve 29. minutě prostřelil Malíka táhlou střelou z dobré pozice Salomäki. Rychle odpovědět mohl Matýs, jenže jeho pokus bez přípravy z pravého kruhu stačil zastavit Kořenář.

Indiáni ve snaze o kontaktní gól otevřeli hru, ale ve 32. minutě naopak na 3:0 pro Spartu zvýšil pohotovou dorážkou od zadního hrazení odraženého kotouče Ton. Domácí zmar podtrhl nedovoleným zákrokem Mertl a ve 39. minutě po krásném přiťuknutí Najmana upravil během početní výhody explzeňský Kryštof Hrabík pohodlně na 4:0.

Závěrečná dvacetiminutovka se již dohrávala spíše z povinnosti. Lépe kombinující hosté své akce až příliš přehrávali a domácí se proti pozornému Kořenářovi nezmohli ani na čestný úspěch. Od ještě většího debaklu uchránil Západočechy při samostatném úniku Kryštofa Hrabíka a střele nekrytého Kempného Malík. V 59. minutě přesto švihem z úhlu uzavřel skóre na 5:0 Ton.

Hlasy trénérů:

Václav Pletka (Plzeň): „Dnes rozhodlo to, že my jsme v první třetině nevyužili proti tak silnému týmu tři přečíslení dva na jednoho. Naše řešení nebylo optimální. Měli jsme z toho vytěžit jeden, nebo dva góly a byl by to jiný zápas. Dnes jsme navíc vystřelili pouze třináctkrát na branku. To je strašně málo, s tím se nedá vyhrávat. Musím pogratulovat Spartě, další dvě třetiny nebyly z naší strany vůbec konkurenceschopné. Od začátku přípravy se potýkáme nejen s malou četností střelby, ale hlavně se musíme více tlačit do brány. Jestli s tím nezačneme, tak nemůžeme vyhrávat na jeden gól, který dáme. Postrádám v naší hře i větší agresivitu. Ondřej Rohlík odjel do nemocnice a čekáme na zprávy."

Otakar Vejvoda (Sparta): „Jsme především rádi, že máme po předchozích dvou porážkách tři body. Dnes jsme od prvního střídání šli za vítězstvím. Není to hra bez chyb, ale hokej je hra o chybách. Udělali jsme nějaké změny v útocích a to se osvědčilo. V našem výkonu byl lepší pohyb a přidali jsme emoce v zápase. Předtím jsme byli moc chladní. Nešli jsme za vítězstvím tak jako dneska. V první třetině jel soupeř třikrát dva na jednoho, naštěstí to neproměnil. Stěžejní byl zákrok Kořky (Kořenáře) za stavu 1:0 ve druhé třetině proti střele z voleje. Za chvilku jsme naopak dali gól na 2:0 a tím se ten zápas lámal."

HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha 0:5 (0:1, 0:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 17. Irving (Ton, M. Forman), 29. Salomäki, 32. Ton (Moravčík, Krejčík), 39. K. Hrabík (O. Najman, P. Kousal), 59. Ton (O. Najman). Rozhodčí: Ondráček, Mejzlík - Lhotský, Hnát. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Diváci: 5246.

Plzeň: N. Malík - Zámorský, Malák, Merežko, Rubins, Dujsík, Kvasnička, Piskáček - Lev, Lalancette, Archambault - Holešinský, D. Simon, Schleiss - O. Rohlík, Klepiš, Söderlund - Matýs, Mertl, T. Urban. Trenér: Jandač.

Sparta: Kořenář - Kemiläinen, Mašín, Moravčík, Krejčík, Irving, Kempný, T. Tomek - Hyka, R. Horák, K. Hrabík - P. Kousal, D. Vitouch, Chlapík - O. Hrabík J. Lajunen, Salomäki - M. Forman, O. Najman, Ton. Trenér: Gross.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením HC Sparta Praha

Štítky HC Sparta Praha, hokej, extraliga, výhra, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Sparty po dvou porážkách vyhráli v Plzni 5:0, nulu vychytal Kořenář  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.