Počasí dnes33 °C, zítra30 °C
Sobota 29. června 2024  |  Svátek má Petr a Pavel
Bez reklam

VIDEO: Kdo neskáče, není Čech! Tisíce fanoušků slavily v centru Prahy s českými hokejisty zlatou medaili

, aktualizováno 27. května 2024, 21:41

Už druhý den po sobě zaplnily Staroměstské náměstí tisíce fanoušků. Po včerejším fandění dnes lidé viděly vítěze mistrovství světa naživo. Hokejisté přijeli autobusem, na který vylezli i s pohárem. Pak už zamířili na pódium.

Program začal už v jednu hodinu odpoledne. Na pódiu se představil DJ Honza Meruna, skupina Theu Elevators a lidé viděli sestřih nejlepších momentů turnaje. Hokejisté dorazili po páté odpoledne autobusem. Vyšplhali na jeho střechu i s pohárem pro vítěze, pak už se po skandování fanoušků vydali na pódium. Tam je přivítal primátor Bohuslav Svoboda (ODS). Moderátor pak představil celou sestavu i realizační tým. 

Pohár ukázal kapitán Roman Červenka a hned byl zkropen pivem. Pokračovali oblíbeným pokřikem „kdo neskáče, není Čech" a pak si vzal Červenka slovo. „Chtěl bych vám za celej tým poděkovat, protože bez vás bychom tady dneska nestáli,“ řekl směrem k fanouškům Červenka.

Po něm si vzal mikrofon David Pastrňák. „Děkujeme moc za tu atmosféru, co jste tu předvedli. Je to jedinečný. Moc jsem si užil každou minutu strávenou na ledě,“ poděkoval Pastrňák.

Dav pak rozezpíval pokřikem „tak jsme mistři no a coo."

„To je ta atmosféra. Prostě nešlo hrát jinak. Děkujeme, že jste nás táhli celej turnaj," prohlásil pak Radko Gudas. Po něm si dostal mikrofon zpěvák Vojtěch Dyk a za podpory fanoušků i hokejistů zazpíval státní hymnu. Poté přišli na řadu hity We are the Champions nebo Vysoký jalovec, na který hokejisté divoce tančili.

Na akci opět dohlížela státní i městská policie, záchranáři poslali dvě posádky a speciál Fénix. Ošetřili šest lidí a tři odvezli do nemocnice.

Ve středu má národní tým na programu setkání s premiérem Petrem Fialou (ODS), ve čtvrtek zamíří na Pražský hrad za prezidentem Petrem Pavlem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ivo Spisar

Štítky hokej, fanoušci, medaile, vítězství, oslava, Staroměstské náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Kdo neskáče, není Čech! Tisíce fanoušků slavily v centru Prahy s českými hokejisty zlatou medaili  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.