Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Sparta zvítězila nad Libercem 3:2 v prodloužení. Jde o druhou výhru ve čtvrtfinále

Gól kapitána Michala Řepíka v čase 73:10 zajistil hokejistům Sparty výhru ve druhém čtvrtfinálovém utkání play off extraligy nad Libercem. Pražané zvítězili 3:2 v prodloužení a v sérii hrané na čtyři výhry vedou 2:0. Čtvrtfinále pokračuje v úterý v Liberci.

Oba týmy začaly opatrně, dříve se ale v útoku začala osmělovat Sparta a ve 4. minutě se také dostala do vedení, když Kempného střelu od modré čáry dorazil za Hrenákova záda Hrabík.

Bílí Tygři mohli srovnat krok v přesilové hře, Kovář ale slibný pokus Rychlovského vyrazil. Liberec byl poté střelecky aktivnější, sparťanský brankář nicméně pokračoval ve výborném výkonu z prvního zápasu série, v němž vychytal Liberec při nájezdech. Na konci první třetiny se do několika slibných šancí dostali i domácí, druhý gól ale nepřidali.

I díky tomu mohli Severočeši ve 25. minutě vyrovnat. Při Buchteleho vyloučení se prosadil z dorážky Rychlovský a připsal si jubilejní 30. gól v sezoně. Sparta pak výrazně zvýšila střeleckou aktivitu, Hrenák ale chytal spolehlivě. Se svými spoluhráči ustál první oslabení a krátce před polovinou utkání jej nepřekonal ze samostatného nájezdu ani Konečný.

Ve 34. minutě se v O2 areně výrazně zvedly emoce. Hostující Flynn poslal hlavou na mantinel Moravčíka a utkání pro něj skončilo. Bek Sparty opustil led na nosítkách.

Při odchodu vyloučeného libereckého útočníka došlo mezi střídačkami ke konfliktu hráčů obou týmů a rozhodčí do kabin předčasně poslali i Hrabíka, Buchteleho, Vlacha a Aubrechta. Pětiminutovou přesilovku ale Pražané sehráli špatně a druhý gól nepřidali.

Na přelomu druhé a třetí třetiny domácí přežili dvě oslabení při vyloučení Němečka a poté sami udeřili. Po rychlé kombinaci překonal Hrenáka Najman. Liberec ale dokázal rychle srovnat krok. Kovářovi prošla mezi betony Bulířova střela a Birner ji pohotově dorazil. Rozhodčí sice před zakončením libereckého útočníka přerušili hru, po kontrole u videa ale branku uznali s tím, že jejich "písknutí" nemělo na zakončení vliv.

Když poté Zacharova střela v 52. minutě skončila na tyči, zápas se stejně jako o den dříve prodlužoval. V úvodu čtvrté dvacetiminutovky hrály oba týmy hodně opatrně, v 68. minutě nebezpečně zakončoval Hawryluk, který byl ale následně vyloučen. Ani další přesilovku však Sparta nevyužila. Nakonec přesto opět vyhrála, když v 74. minutě prostřelil Hrenáka Řepík.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Sparta Praha

Štítky Sport, hokej, extraliga, play off, čtvrtfinále, Sparta, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta zvítězila nad Libercem 3:2 v prodloužení. Jde o druhou výhru ve čtvrtfinále  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.