Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Řepík rozhodl v 59. minutě o výhře hokejistů Sparty nad Mladou Boleslaví

Hokejisté Sparty porazili v 52. kole extraligy Mladou Boleslav 2:1 a s dlouhodobou částí se rozloučili výhrou. Utkání, ve kterém měli Pražané drtivou střeleckou převahu, rozhodl v čase 58:30 kapitán Michal Řepík. Zápas sledovalo 9418 diváků, průměrně v základní části do O2 areny chodilo 11.586 fanoušků, což je nový klubový rekord. Se ziskem 111 bodů si Sparta zároveň vytvořila nové maximum.

Sparta pokračovala v menší rotaci sestavy a mimo hru tentokrát zůstala trojice zkušených obránců Němeček, Mozík a Mikliš. Poprvé v extralize nastoupil devatenáctiletý Samson, nejproduktivnější bek nejvyšší juniorské soutěže.

Úvod ale domácí prospali a hned po 15 sekundách inkasovali, když si Lantoši bez problémů najel před brankáře a prostřelil Kováře. Slovenský reprezentant si připsal jubilejní 20. gól v sezoně.

Pražané se probrali a začali útočit. Růžička si ale poradil s šancemi Krejčíka, Chlapíka a ustál i Řepíkovu akci a Sobotkovu dorážku, po které rozhodčí u videa zkoumali, zda puk přešel brankovou čáru.

Domácí byli výrazně střelecky aktivnější, vyrovnat se jim ale podařilo až při dvojnásobné početní výhodě v 28. minutě, kdy Krejčíkovu střelu tečoval Hrabík. Posunout Spartu do vedení mohl po přečíslení kapitán Řepík, Růžička byl ale připravený. Hosté mohli podruhé skórovat v přesilovce čtyři na tři, Kováře ale překonat nedokázali. Pyrochta trefil jen tyč.

Brankovou konstrukci nastřelil v 48. minutě i Řepík. Mužem zápasu byl ale Růžička, na nějž mířilo téměř čtyřikrát tolik střel než na Kováře a mladoboleslavský gólman se překonával. Čtyři minuty před koncem zastavil i pokus osamoceného Formana. Hrdinou se nakonec stal Řepík, jenž Růžičku prostřelil 90 sekund před koncem.

HC Sparta Praha - BK Mladá Boleslav 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 28. K. Hrabík (Krejčík, P. Kousal), 59. Řepík (Sobotka, M. Forman) - 1. Lantoši (Pyrochta, Skalický). Rozhodčí: Cabák, Ondráček - Gerát, Klouček. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. Diváci: 9418

Sparta: Jakub Kovář - Beaudin, Irving, Samson, Kempný, Krejčík, Moravčík - Řepík, Sobotka, M. Forman - P. Kousal, D. Vitouch, Chlapík - Kassian, J. Lajunen, Konečný - K. Hrabík, O. Najman, Buchtele. Trenér: Gross.

Mladá Boleslav: J. Růžička - Bernad, Pyrochta, F. Pavlík, A. Čech, Štibingr, Lintuniemi, Vlasák - Lantoši, O. Roman, Skalický - Rohdin, Järvinen, J. Stránský - Gardoň, Hradec, Krivošík - Zvagulis, Závora, Malínek. Trenér: Král.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Sparta Praha

Štítky HC Sparta Praha, Mladá Boleslav, hokej, výhra, extraliga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řepík rozhodl v 59. minutě o výhře hokejistů Sparty nad Mladou Boleslaví  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.