Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hokejisté Sparty prohráli na ledě Karlových Varů 5:1

Hokejisté Karlových Varů porazili v 51. kole extraligy Spartu 5:1 a zajistili si postup do předkola play off. Energie uspěla po šesti porážkách, v tabulce se posunula na jedenácté místo a na třináctou Mladou Boleslav má před nedělním závěrečným kolem základní části náskok čtyř bodů.

Západočeši se Spartou, která do play off postoupí z druhého místa, po první třetině prohrávali, ale ve druhé části vývoj utkání otočili. Dvěma góly a asistencí se na výhře domácích podílel kapitán Jiří Černoch, tři kanadské body nasbíral také finský útočník Iikka Kangasniemi. Karlovy Vary porazily Spartu potřetí v sezoně.

Téměř čtyři tisíce diváků v KV areně čekalo na první gól až do závěru první třetiny. Po sérii slibným příležitostí na obou stranách se prosadil nenápadnou střelou nejproduktivnější hráč Sparty Chlapík.

Ve druhé části byli o poznání nebezpečnější Západočeši, což dokumentoval počet střel i velkých šancí. V polovině zápasu však byl blízko gólu sparťanský Forman, ale při přečíslení dvou na jednoho jeho střelu z první perfektně zlikvidoval Frodl.

Energie vyrovnala ve 31. minutě, kdy Kangasniemi nabruslil do mezikruží, naznačil střelu a poté nezištně přihrál Černochovi, pro kterého nebylo problémem zasunout poprvé puk od odkryté Kovářovy branky. Povzbuzení domácí přidali na aktivitě a svým pohybem nutili hráče z hlavního města k častým faulům. Ve 37. minutě otočil vývoj zápasu Procházka, který pohotovou dorážkou potrestal faul Harpera.

Ve třetí třetině domácí nevyužili první ze dvou přesilovek pět na tři trvající necelé dvě minuty, ale poté, co přežili dvě krátce po sobě jdoucí oslabení, dostali v 50. minutě při vyloučení Mikliše a Kempného opět šanci hrát dvojnásobnou přesilovku a tentokráte ji už využili.

V 51. minutě prudkou střelou z první protlačil puk pod Kovářovým betonem Černoch. Povzbuzení Západočeši využili další nedisciplinovanost Pražanů a po efektní kombinaci na jeden dotek navýšil vedení na na tříbrankový rozdíl Hladonik. Euforii domácích potvrdil v 55. minutě výborně hrající Kangasniemi, když po přesném vysunutí Bartejsem překonal v samostatném úniku Kováře popáté.

HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 5:1 (0:1, 2:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 31. Černoch (Kangasniemi, Bartejs), 38. O. Procházka (Kangasniemi, Plutnar), 51. Černoch, 53. Hladonik (Černoch, McFadden), 55. Kangasniemi (Bartejs) - 18. Chlapík (P. Kousal, Kempný). Rozhodčí: Veselý, Jaroš - Gerát, Zíka. Vyloučení: 4:10. Využití: 3:0. Diváci: 3674.

Karlovy Vary: Frodl - Bartejs, Mikyska, Plutnar, Huttula, Stříteský, McFadden, Dlapa - O. Beránek, Černoch, Kangasniemi - O. Procházka, Gríger, Rachůnek- Koffer, Hladonik, Redlich - Kružík, Kofroň, Čihař. Trenér: Eismann.

Sparta: Jakub Kovář - Moravčík, Kempný, Mikliš, Krejčík, Irving, Beaudin - Řepík, Sobotka, Forman - P. Kousal, D. Vitouch, Chlapík - Hrabík, Konečný, Buchtele - Mužík, Lajunen, Harper. Trenér: Hořava.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Sparta Praha

Štítky HC Sparta Praha, HC Energie Karlovy Vary, hokej, extraliga, prohra, play-off

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Sparty prohráli na ledě Karlových Varů 5:1  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.