Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kousal dvěma góly řídil výhru Sparty nad Hradcem Králové

Hokejisté Sparty porazili v 50. kole extraligy Hradec Králové 4:1 a bodovali v devátém utkání v řadě. Osm zápasů v této sérii vyhráli. Dvěma góly a asistencí se na tom podílel útočník Pavel Kousal. Východočeši prohráli potřetí za sebou a v tabulce jsou devátí. Sparta skončí po základní části druhá.

Domácí nastoupili bez svého nejproduktivnějšího hráče Chlapíka i nemocného trenéra Grosse a v úvodu čelili aktivitě Mountfieldu. Hosté ale nedokázali překonat brankáře Kořenáře a v 6. minutě prohrávali, protože Kousal prostřelil Laurikainena. Finský gólman dostal v hradecké sestavě šanci poprvé od začátku února.

Oba týmy si potom vyzkoušely hru v početní výhodě, se kterou ale naložily bídně, při dvou přesilovkách Sparty si Laurikainen nepřipsal ani jeden zákrok. Východočeši byli výrazně střelecky aktivnější, vyrovnat se jim ale podařilo až ve 24. minutě, kdy Perret přihrávkou zpoza branky připravil gól pro Tamášiho.

Až inkasovaný gól Pražany probudil a začali také útočit. Ve 28. minutě se dostali zpět do vedení, poté co Buchtele pohotově dorazil vlastní střelu. Při Irvingově vyloučení se domácí dokonce dvakrát dostali do přečíslení dva na jednoho, skórovat ale nedokázali.

Stav se opět změnil až v závěru druhé třetiny. Nejprve Kořenář zlikvidoval šanci Jaspera a vzápětí se trefil na druhé straně Harper. Laurikainen sice zlikvidoval velkou příležitost Lajunena, proti dorážce kanadského útočníka byl ale bezmocný.

Hosté se snažili duel zdramatizovat, ve 44. minutě ale mohl Spartu přiblížit výhře Najman, jenže trefil jen tyč. Při Kousalově zakončení v přesilové hře poté předvedl Laurikainen pohotovou lapačkou zákrok večera. Spartu to ale mrzet nemuselo. Hradečtí se v 57. minutě odhodlali k power play, místo snížení ale počtvrté inkasovali. Podruhé se trefil Kousal.

Hlasy trenérů:

Miloslav Hořava (Sparta): „V první polovině utkání byl Hradec lepší, nám pomohl výborný výkon gólmana. Soupeř ale měl více šancí. Ve druhé polovině druhé třetiny jsme se zlepšili, dali jsme nějaké góly a jsme rádi, že jsme zápas vyhráli."

Tomáš Hamara (Hradec Králové): „Sparta ukázala svoje kvality. Myslím si, že my jsme trošku prováhali přesilovky, kdy jsme mohli získat trošičku navrch a dostat Spartu pod tlak. To se nám nepodařilo. Poslední zápasy s tím trošku bojujeme. Sparta pak, jakmile měla šanci, tak ji proměnila. A druhá věc je, že nás přehrávali. Byli silnější v soubojích a tím získali převahu. Díky gólmanovi, který nás chvilku podržel, jsme hráli až do poslední třetiny, do posledních minut. Zkusili jsme power play, ale když nechceme jít do brány, ale hrajeme okolo, jako jsme hráli v celém zápase, tak toho Sparta využila a dala čtvrtý gól."

HC Sparta Praha - Mountfield Hradec Králové 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 6. P. Kousal (O. Najman), 28. Buchtele (P. Kousal, Mikliš), 40. Harper (Lajunen), 59. P. Kousal (Mozík) - 24. Tamáši (Perret). Rozhodčí: Sýkora, Jaroš - Frodl, Šimánek. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 14.672.

Sparta: Kořenář - Beaudin, Irving, Moravčík, Kempný, Krejčík, Mikliš, Mozík - Řepík, Sobotka, Forman - Hrabík, Horák, D. Vitouch - P. Kousal, O. Najman, Buchtele - Kassian, Lajunen, Harper. Trenér: Hořava.

Hradec Králové: Laurikainen - Blain, Freibergs, Pláněk, T. Pavelka, McCormack, Pilař, Marcel - Jasper, Tamáši, Perret - Jergl, Kevin Klíma, Okuliar - Šťastný, Estephan,Eberle - Zámečník, Miškář, R. Pavlík. Trenér: T. Martinec.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Sparta Praha, Jan Beneš

Štítky HC Sparta Praha, hokej, výhra, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kousal dvěma góly řídil výhru Sparty nad Hradcem Králové  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.