Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hokejisté Sparty díky hattricku Chlapíka zdolali Plzeň 4:2, uspěli popáté v řadě

Hokejisté Sparty porazili v utkání 44. kola extraligy Plzeň 4:2. Druzí Pražané bodovali naplno popáté za sebou a na vedoucí Pardubice dál ztrácí pět bodů, tým Škody zdolali ve vzájemných soubojích doma posedmé v řadě. Indiáni prohráli osmý z posledních devíti zápasů a klesli na 12. místo za Karlovy Vary. Hattrickem se v dresu vítězů zaskvěl útočník Filip Chlapík.

Západočeši začali velkým náporem, který však po 104 sekundách od úvodního buly utnul útočným faulem Pour. Sparťané sice netrestali, ale dostali se do provozní teploty a byli do první přestávky lepším týmem. V desáté minutě to také poprvé vyjádřili i gólově: Sobotka zavezl puk do útočného pásma, zpětnou nahrávkou našel Mikliše a ten pálil přesně.

Ve 12. minutě poprvé udeřil Chlapík. Pražané výbornou rotací v útočném pásmu roztrhali obranný blok Indiánů, domácí kanonýr si to namířil přímo před gólmana Hlavaje a zblízka zvýšil na 2:0. Na začátku 15. minuty musel na trestnou lavici Lev, ale pobyl tam jen 18 sekund. Skrytou ranou se prosadil znovu Chlapík. To už bylo moc na Hlavaje, jehož nahradil v hostujícím brankovišti Klouček.

Od druhé třetiny se však začala karta obracet. Chlapíkův faul potrestal po minutě přesilovky Lev, když byl při dorážce ve správný čas na správném místě, a vrátil Indiány do hry. Uběhlo navíc jen 83 sekund a gólman Kovář inkasoval znovu, tentokrát z hole Poura.

Sparta mohla po chvíli odpovědět v přesilovce po Benákově faulu, stavem však nepohnula. Domácím se naopak přitížilo na začátku 34. minuty, když byl hned na čtyři minuty vyloučený za faul vysokou holí Forman. Hosté však v dlouhé početní výhodě nic nevymysleli. Chlapík pak ve 39. minutě využil prostoru, který dostal od hostů na pravé straně kluziště a výstavní táhlou ranou z kruhu překonal Kloučka.

Ve třetí části už sparťané hlídali svůj náskok o poznání pečlivěji. Horko jim však bylo po Kousalově vyloučení na konci 45. minuty. V přesilovce Lev hledal Schleisse, jenž z hranice brankoviště nedokázal usměrnit kotouč za Kovářova záda. Schleiss měl jen krátce nato možnost opravy, jeho ránu z mezikruží však vytěsnil Kovář. Na výsledku už pak nic nezměnila ani power play Západočechů.

HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň 4:2 (3:0, 1:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Mikliš (Sobotka, Řepík), 12. Chlapík (Moravčík, Buchtele), 15. Chlapík (Beaudin), 39. Chlapík (Lajunen) - 25. Lev (Rekonen, Zámorský), 26. Pour (Zámorský). Rozhodčí: Hribik, Pilný - Šimánek, Zíka. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:1. Diváci: 9051.

Sparta: Jakub Kovář - Mikliš, Krejčík, Irving, Beaudin, Mozík, Němeček, Moravčík - Řepík, Sobotka, Forman - Chlapík, Lajunen, Buchtele - P. Kousal, O. Najman, Konečný - Kassian, D. Vitouch, Hrabík. Trenér: Gross.

Plzeň: Hlavaj (15. Klouček) - Zámorský, Malák, Bučko, Laakso, Dujsík, Piskáček, Kvasnička - Schleiss, Indrák, Holešinský - Lev, Mertl, Šiler - Rekonen, Benák, Pour - Jansa, Soukup, Matýs. Trenér: Kořínek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Sparta Praha, Jan Beneš

Štítky HC Sparta Praha, hokej, extraliga, Plzeň, výhra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Sparty díky hattricku Chlapíka zdolali Plzeň 4:2, uspěli popáté v řadě  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.