Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Hokejová Sparta prohrála potřetí za sebou, tentokrát v Českých Budějovicích

Hokejisté Českých Budějovic porazili ve 40. kole extraligu Spartu 5:3 a ukončili sérii osmi porážek ve vzájemných zápasech s Pražany. Hattrickem se na tom podílel útočník Jan Ordoš. Sparta poprvé v sezoně prohrála potřetí za sebou a na vedoucí Pardubice už ztrácí osm bodů.

Hostům se přitom vydařil úvod utkání. Již po 14 sekundách otevřel skóre Buchtele, jenž doklepával odražený puk do odkryté budějovické branky. Jihočeši poprvé vážně ohrozili Kořenáře až v 7. minutě díky důslednému forčekingu Kondelíka. Brankáři Sparty poté po Beránkově střele pomohla tyč.

Z protiútoku mohl zvýšit Sobotka, ale výborně zasáhl Hrachovina. Při vyloučení Němečka mohl vyrovnat Kondelík, jenže příliš váhal se zakončením. Ve 13. minutě si budějovická obrana špatně rozebrala útočící hráče a Němeček zvýšil vedení hostů.

Na začátku druhé části využili domácí velmi rychle přesilovku pět na tři. Ze skrumáže se prosadil Ordoš. Zbytek klasické početní výhody hráči Motoru promarnili, ale brzy poté Harris v mezikruží ukázkově tečoval Kachyňovu střelu od modré čáry a vyrovnal.

Budějovičtí výrazně ožili a blízko třetí branky byl Harris, Kořenáře ale nepřekonal. Pražané si následně zahráli přesilovku a přesně střílející Chlapík jim vrátil vedení. Vyrovnat mohl Beránek, ale podařilo se to až ve 32. minutě Ordošovi, jehož trefu si museli rozhodčí ověřit u videa. Ještě ve druhé třetině Kořenářovi opět pomohla tyč, tentokráte po střele Kondelíka.

Ve 43. minutě měl gól na hokejce Hauser, ale Hrachovina zachoval klid a zneškodnil jeho akci. O čtyři minuty později znovu agilní Hauser z levého kruhu trefil tyčku. Skórovat mohl také sparťanský kapitán Řepík, jenže mu nevyšla střela a v rychlém přenesení hry na opačnou stranu naopak zaúřadoval budějovický kapitán Gulaš, který v samostatném průniku obelstil dva obránce a střelou po ledě i klečícího Kořenáře.

Sparta zvyšovala tlak a zavírala soupeře v jeho pásmu, domácí ale bránili pozorně. Více než dvě minuty před koncem sáhli hosté k power play a domácí Ordoš završil hattrick střelou do prázdné branky.

Banes Motor České Budějovice - HC Sparta Praha 5:3 (0:2, 3:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 21. Ordoš (Kubík, Gulaš), 23. Harris (Kachyňa, M. Beránek), 32. Ordoš (Kondelík, Gulaš), 49. Gulaš (Kachyňa, Hrachovina), 60. Ordoš (Kubík, Kondelík) - 1. Buchtele (Chlapík, Horák), 13. Němeček (Chlapík, Buchtele), 27. Chlapík (Kempný). Rozhodčí: Šír, Obadal - Zíka, Axman. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. Diváci: 6421 (vyprodáno).

České Budějovice: Hrachovina - Pýcha, Štencel, Kachyňa, M. Doudera, Hovorka, Gulaši, Vráblík - Gulaš, Kondelík, Ordoš - Kubík, Harris, M. Beránek - Valský, Vopelka, F. Přikryl - Koláček, M. Hanzl, Toman. Trenér: Čihák.

Sparta: Kořenář - Mikliš, Krejčík, Moravčík, Kempný, Irving, Němeček, Mozík - Chlapík, Horák, Buchtele - Řepík, Sobotka, Forman - P. Kousal, O. Najman, Konečný - Hauser, Mužík, Ton. Trenér: Gross.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Sparta Praha, Jan Beneš

Štítky HC Sparta Praha, hokej, extraliga, České Budějovice, prohra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejová Sparta prohrála potřetí za sebou, tentokrát v Českých Budějovicích  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.