Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hokejisté Sparty poprvé v sezoně prohráli s Mladou Boleslaví

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v 39. kole extraligu Spartu 3:2 a naplno bodovali po devíti zápasech. Bruslaři přehráli Pražany poprvé v sezoně a celkově po sérii pěti porážek. Hostům nepomohly ani dva góly Romana Horáka a na kluzištích soupeřů neuspěli po sérii osmi výher.

Do sestavy Sparty se po zranění vrátil elitní obránce Kempný, hostům stále ale chyběla brankářská jednička Kovář. Šanci tak dostal Cichoň, který chytal extraligu od začátku zápasu podruhé v kariéře. Premiérový start si připsal v listopadu 2021 také v Mladé Boleslavi.

Více práce v úvodu měl ale domácí Růžička, který si poradil s šancí Michala Vitoucha v 5. minutě, nepřekvapil jej ani z otočky zakončující Forman. Cichoň v 11. minutě ustál tlak Pituleho na brankovišti, v pokračující akci ale poprvé kapituloval. Po Čechově střele jej překonal tečující Dvořáček.

O dvě minuty později Bruslaři, v jejichž sestavě chyběl zraněný nejproduktivnější hráč Lantoši, přidali druhý gól. Sparťanský brankář vyrazil Gewieseho střelu přímo k Rohdinovi a švédský útočník puk pohotově dorazil.

Sparta na konci první části bez problémů přestála první oslabení, následně se ji ale dlouho nedařilo vytvářet si žádné šance. Z její sestavy navíc vypadl Sobotka a kouč Gross musel pozměnit složení útoků, do kterých se posunul i obránce Tomek.

Pražané si nakonec pomohli přesilovkou a v 36. minutě snížil Horák. Domácí ale z ojedinělé akce odskočili opět na dvě branky, po rychlém protiútoku se prosadil Rohlík, který lehce prostřelil Cichoně. Akci ale podle všeho předcházela hra vysokou hokejkou od přihrávajícího Rohlíka, což rozhodčí nepostřehli.

I po dalším gólu došlo na protesty, tentokrát ze strany domácích. S koncem druhé třetiny překonal Růžičku podruhé Horák, který tečoval Řepíkovu střelu od modré čáry. Rozhodčí si u videa zkontrolovali, že gól padl v hrací době. Mladoboleslavští ale reklamovali, že začátku akce předcházel ofsajd hostů.

Bruslaři si poté mohli pomoct v početních výhodách, absence Lantošiho ale byla citelná. Při sérii tří sparťanských vyloučení prověřil Cichoně výrazněji jen Fořt. Nakonec je to ale nemuselo mrzet, těsnou výhru udrželi i při power play soupeře.

Hlasy trenérů po utkání 

Václav Pletka (Mladá Boleslav): „Jsme rádi, že nám vyšel vstup do utkání a dali jsme dva góly. Kluky jsme nabádali, aby více chodili před bránu. To se nám dnes vyplatilo. Góly padly po nahozeném kotouči a dorážce, nebo tam byla teč. Sparta se přesilovkou vrátila do zápasu. Připravovali jsme se na ni, ale stejně se jim podařilo skórovat. Poté jsme dobře ubránili druhou přesilovku, ale nepodařilo se nám dobře zahrát konec druhé třetiny. Měli jsme kotouč v rohu a tam ho musíme za každou cenu udržet. Dostali jsme čtyři setinky před koncem (druhé třetiny) gól na 3:2. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že nesmíme udělat vzadu žádnou hrubou chybu, protože Sparta má velmi kvalitní tým. Kluci to odbojovali, blokovali střely a jsme rádi, že jsme získali tři body. Podržel nás Honza Růžička."

Pavel Gross (Sparta): „Gratuluji Mladé Boleslavi k vítězství. Z pohledu rozdělení třetin jsme tahali za kratší konec hned od začátku. Dostali jsme dva góly jako přes kopírák. Dvakrát první na puku, dvakrát zbytečně odhozený nebo ztracený puk, dvakrát střela od modré čáry, dvakrát nezblokovaná střela. Už to hraničilo se zoologickou, takoví flamingos (plameňáci) tam. Tam se musí pracovat, padat a zablokovat střely. Nezačali jsme vůbec dobře. Postupem času jsme se zvedli, pomohla nám přesilovka a dostali jsme se do zápasu. Třetí (inkasovaný) gól byl hodně sporný vysokou hokejkou. Musíme se na to podívat. Přesto jsme se vrátili do zápasu, ale už jsme nedokázali nic udělat. První třetina se na konečném výsledku hodně podílela."

BK Mladá Boleslav - HC Sparta Praha 3:2 (2:0, 1:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 11. Dvořáček (A. Čech, Pitule), 13. Rohdin (Gewiese, Järvinen), 37. O. Rohlík (O. Roman, Malát) - 36. R. Horák (Řepík, M. Forman), 40. R. Horák (Řepík, Chlapík). Rozhodčí: Úlehla, Šindel - Lhotský, Hnát. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 2970.

Mladá Boleslav: J. Růžička - Bernad, Pyrochta, F. Pavlík, Gewiese, Lintuniemi, Jánošík, A. Čech - Šmerha, Fořt, Skalický - O. Rohlík, O. Roman, Malát - Rohdin, Järvinen, Dvořáček - Závora, Pitule, Hradec. Trenér: Král.

Sparta: Cichoň - Moravčík, Krejčík, Krutil, Kempný, Irving, Němeček, T. Tomek - Chlapík, R. Horák, O. Najman - Řepík, Sobotka, P. Kousal - M. Forman, M. Vitouch, Buchtele - Hauser, Žmola, Mužík. Trenér: Gross.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Sparta Praha

Štítky HC Sparta Praha, hokej, Mladá Boleslav, extraliga, prohra

Hokejisté Sparty poprvé v sezoně prohráli s Mladou Boleslaví  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.