Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Sparta vyhrála v Hradci Králové po nájezdech a drží se v čele extraligy

Hokejisté pražské Sparty vyhráli v 37. kole extraligy v Hradci Králové 3:2 po samostatných nájezdech a díky osmé venkovní výhře za sebou se drží v čele tabulky o bod před Pardubicemi. Mountfield sice ve třetí třetině smazal ztrátu 0:2, ale musel strávit čtvrtou porážku za sebou. Potřetí za sebou to bylo až v nastavení. Ve prospěch Sparty rozhodl v rozstřelu Pavel Kousal.

Na dlouho nejzajímavější pasáž nabídl samotný start utkání. Hradecký Estephan v přesilovce napálil břevno, vzápětí ale propadl Pavelka a na brankáře sám uháněl Konečný, jemuž však ujel puk z hokejky. Po dalších zmatcích soupeře Najman zbytečně hledal Horáka u druhé tyče, místo aby zakončil sám.

Vyloženě nezáživnou partii přeťal až málo vídaný okamžik z 19. minuty. Znovu v přesilové hře Mountfieldu. Domácí gólman Lukáš váhal s rozehrávkou a puk mu chtěl vypíchnout Forman, před jehož hokejkou Lukáš uhnul, jenže kotouč napálil o Blainovu brusli za vlastní záda. Branka byla nakonec připsána Konečnému, který se puku dotkl jako poslední ze sparťanů.

Svůj kiks se Lukáš snažil odčinit, ve druhé třetině dobře čelil zvýšené aktivitě lídra tabulky. Nejlepší zákrok vytáhl lapačkou proti Řepíkově střele. Hradec se naproti tomu víc a víc trápil v početních výhodách, za což byl ve 34. minutě potrestán. Němečkovu bekhendovou dorážku zblokoval Jasper mimo branku, ale Pavelka ji nohama nechtěně odrazil za Lukášova záda.

Hokejisté Mounfieldu však zopakovali počin ze středečního utkání proti Mladé Boleslavi, kdy ve třetí části vyrovnali ze stavu 0:2. Pokračující špatnou disciplínu soupeře totiž přece jen potrestali. V obou případech se o to postaral slovenský střelec Okuliar, jenž nejprve tečoval Estephanovu nabídku a potom dorazil do prázdné branky Blainovu střelu. Okuliar měl navíc v závěru na holi hattrick a obrat, Kořenáře však nepřekonal.

V prodloužení dokonce netrefil úplně prázdnou branku, když domácí trenéři zesílili přesilovou hru odvoláním Lukáše. Samostatné nájezdy pak na obou stranách potvrdily trend z probíhající sezony. Hradec v nich doma opět pohořel, naopak Sparta je vyhrála i napočtvrté díky třem úspěšným pokusům ze čtyř. Rozdílový proměnil ve třetí sérii Kousal.

Mountfield Hradec Králové - HC Sparta Praha 2:3 po sam. nájezdech (0:1, 0:1, 2:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 43. Okuliar (Estephan, Pláněk), 54. Okuliar (Miškář, Blain) - 19. Konečný (Moravčík), 34. Němeček (R. Horák, Chlapík), rozhodující sam. nájezd P. Kousal. Rozhodčí: Hribik, T. Veselý - Zíka, Bohuněk. Vyloučení: 6:10. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4497.

Hradec Králové: Lukáš - Blain, Kalina, Pláněk, T. Pavelka, Freibergs, Jank, P. Marcel - Okuliar, Tamáši, Perret - Jergl, Miškář, R. Pavlík - Eberle, Estephan, Šťastný - Jasper, Pilař, Zachar. Trenér: T. Martinec.

Sparta: Kořenář - Mikliš, Krejčík, Moravčík, T. Tomek, Irving, Němeček, Pavlák - Chlapík, R. Horák, O. Najman - Řepík, Sobotka, P. Kousal - M. Forman, Konečný, Buchtele - Hauser, Žmola, Mužík. Trenér: Gross.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Sparta Praha, Jakub Pláteník

Štítky hokej, extraliga, HC Sparta Praha, Hradec Králové, výhra, prodloužení, samostatné nájezdy

Sparta vyhrála v Hradci Králové po nájezdech a drží se v čele extraligy  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.