Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Hokejisté Sparty vyhráli v Liberci 4:3, ve dvojnásobném oslabení rozhodl Horák

Hokejisté Sparty vyhráli ve 35. kole extraligy na ledě Liberce 4:3, počtvrté za sebou naplno bodovali a dál vedou tabulku soutěže s bodovým náskokem před Pardubicemi. Dramatické utkání rozhodl ve 43. minutě ve dvojnásobném oslabení svou druhou trefou v utkání Roman Horák.

Lepší vstup do utkání měli hosté a úvodní šanci měla nejnovější posila Sparty, Harper ale v dobré pozici Krále nepřekonal. Poté nebezpečně pálil Krejčík, Král byl opět připraven. Na opačné straně zase zahrozil Ivan, také Kovář byl na místě.

Skóre utkání se poprvé měnilo v 11. minutě, kdy šli do vedení Pražané. Kempného střelu doklepnul za bezmocného Krále pohotový Řepík. Liberečtí ale měli připravenou bleskovou odpověď a po 32 vteřinách vyrovnal Hawryluk.

Tygři následně přestáli první oslabení a poté se v premiérové přesilové hře sami prosadili. Po hezké kombinaci s Bulířem je poslal do vedení Flynn. Ani radost domácích ale netrvala příliš dlouho. Sobotka si na buly prohodil kotouč skrze Filippiho a trefil přesně mezi Královy betony.

Do druhého dějství vstupovali Severočeši v přesilové hře a do vedení je mohl poslat Melancon, mířil ale těsně vedle. Domácí se však z vedoucího gólu radovali o chvíli později, když Kovářovi prošla mezi rukou a tělem tvrdá rána Vlacha.

Sparťané mohli vyrovnat v početní výhodě, domácí defenziva v čele s Králem ale odolala. Ve 34. minutě utkání pak liberecká aréna ztichla, když se po Vlachově dělovce a zásahu do oblasti krku skácel k ledu Kovář. Hostující gólman nakonec za bouřlivého potlesku opustil ledovou plochu na nosítkách, do branky tak putoval Kořenář.

Ten se v závěru druhé třetiny blýsknul výborným zákrokem proti Hawrylukovi. Ihned z protiútoku navíc Pražané vyrovnali, když Najman obral o puk Flynna a krásnou přihrávkou vybídnul ke skórování do odkryté branky Horáka.

Na začátku třetí části se domácím naskytla ideální příležitost ke skórování, když měli k dispozici dlouhou přesilovku pět na tři. Filippiho křižnou přihrávku ale vystihnul hostující Horák a samostatný únik ve vlastním oslabení zakončil blafákem mezi Královy betony.

Liberec mohl v pokračující přesilovce hned vyrovnat, Kořenář ale s vypětím všech sil odolal. S přibývajícím časem se museli Bílí Tygři stále více tlačit dopředu, naráželi ale na zformovanou obranu Sparty. V přesilovce měl dobrou palebnou pozici Filippi, Kořenářovi ale při jeho střele pomohla pravá tyč. Možný závěrečný tlak domácích pak ukončila chyba při střídání a následná hra v oslabení. Sparta tak i podruhé v sezoně vyhrála v Liberci.

Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha 3:4 (2:2, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Hawryluk (Knot, A. Najman), 18. Flynn (Bulíř), 25. J. Vlach - 11. Řepík (Kempný, Forman), 19. Sobotka, 39. Horák (O. Najman), 45. Horák. Rozhodčí: Úlehla, Květoň - Kajínek, J. Svoboda. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 6846.

Liberec: D. Král - Knot, McCoshen, Melancon, M. Ivan, Budík, Derner, Aubrecht - Faško-Rudáš, Filippi, Rychlovský - Hawryluk, A. Najman, Flynn - Kelly Klíma, Bulíř, J. Vlach - Pérez, Šír. Trenér: Pešán.

Sparta: Jakub Kovář (34. Kořenář) - Mikliš, Krejčík, T. Tomek, Kempný, Irving, Moravčík, Pavlák - Řepík, Sobotka, Forman - Chlapík, Horák, O. Najman - Harper, Konečný, Buchtele - Mužík, M. Vitouch, Žmola. Trenér: Gross.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Sparta Praha

Štítky HC Sparta Praha, hokej, extraliga, Liberec, výhra

Hokejisté Sparty vyhráli v Liberci 4:3, ve dvojnásobném oslabení rozhodl Horák  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.