Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Sparta díky své vynikající druhé třetině porazila Vítkovice a drží si vedení tabulky

Hokejisté Sparty ve 34. kole nejvyšší soutěže vyhráli na ledě Vítkovic 4:2 a také počtvrté v sezoně s nimi vybojovali plný počet bodů. Pražané zápas znovu i bez řady zraněných hráčů rozhodli třemi góly ve druhé části, dvě branky a nahrávku si připsal Filip Chlapík. Sparta dokázal venku vyhrát pošesté za sebou a drží první místo v extraligové tabulce.

Domácím vyšel start zápasu. Dej se v sedmé minutě protáhl kolem Pavláka, kterému navíc vypadla hůl z rukou a nedokázal už zabránit domácímu útočníkovi ve střele pod horní tyč. Radost Vítkovic ale netrvala dlouho. V 10. minutě se protáhl středem hřiště Chlapík, vypálil přes clonu domácího beka a našel díru v postoji brankáře Machovského.

Sparta měla výraznou střeleckou převahu, ale na gólové šance to bylo dlouho přibližně vyrovnané utkání. Ve druhé části si hosté díky své produktivitě vytvořili rozhodující náskok. Těsně po nevyužité přesilovce vystřelil v 21. minutě od modré čáry Kempný a Machovský máchl lapačkou do prázdna. Pak Sparta zužitkovala i přesilovou hru: Sobotka v 33. minutě znovu z pozice, která nebyla vyloženě gólová, schoval svůj švih přes chumel hráčů před bránou a Machovský zase kapituloval.

Od té chvíle už Sparta diktovala hru, měla převahu a další možnosti. Najmanovu ránu vyrazil Machovský a vykryl i akci a zakončení Horáka. Ale 59 sekund před koncem druhé části na ose hřiště znovu natáhl Chlapík a jeho střelu těsně před Machovským zvedla některá z hokejek pod břevno vítkovické branky.

Místo Machovského nastoupil v třetím dějství na led Klimeš a zápas se už jen dohrával. Domácí neměli žádnou protizbraň, Pražané v poklidu kontrolovali průběh i vedení. Chlán mohl v závěru alespoň snížit, ale v přesilovce trefil tyčku. Malé vítězství si krátce před koncem připsali Ostravané alespoň zásluhou Lakatoše, který v krátké boxerské vložce dostal k zemi Hausera. V poslední minutě pak přece jen zkorigoval prohru Fridrich, jenž zblízka usměrnil za Kořenáře Raskobovu přihrávku z rohu kluziště.

HC Vítkovice Ridera - HC Sparta Praha 2:4 (1:1, 0:3, 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Dej, 60. Fridrich (Raskob, Vondráček) - 10. Chlapík (O. Najman), 21. Kempný (Řepík, Chlapík), 33. Sobotka (Kempný), 40. Chlapík. Rozhodčí: Hradil, Mejzlík - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:2, navíc Lakatoš - Hauser oba 5 min. Využití: 0:1. Diváci: 7382.

Vítkovice: Machovský (41. Klimeš) - Raskob, Percy, Grman, Mikuš, L. Kovář, Auvitu, R. Jeřábek - Lakatoš, Chlán, M. Kalus - Peterek, Barinka, Fridrich - Dej, Krieger, Roberts Bukarts - T. Šoustal, Claireaux, Vondráček. Trenér: Veber.

Sparta: Kořenář - Mikliš, Krejčík, T. Tomek, Kempný, Irving, Pavlák - Řepík, Sobotka, P. Kousal - Chlapík, R. Horák, O. Najman - Sihvonen, Konečný, Buchtele - Hauser, M. Vitouch, Mužík. Trenér: Gross.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Sparta Praha

Štítky hokej, extraliga, Sparta, Vítkovice, Praha

Sparta díky své vynikající druhé třetině porazila Vítkovice a drží si vedení tabulky  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.