Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Hokejisté Sparty otočili díky Horákovi duel s Vítkovicemi a vedou extraligu

Hokejisté Sparty porazili v 47. kole extraligy po obratu Vítkovice 2:1 a vedou tabulku. Pražané sice inkasovali jako první z hole Jonáše Peterka, ve druhé třetině však před více než 10 tisíci diváky během čtyř minut a 15 sekund dvakrát skóroval Roman Horák. Vítěznou branku vstřelil v oslabení. Sparta vyhrála sedmý z posledních osmi zápasů a na druhý pokus se dostala o bod před Pardubice do čela tabulky. Východočeši mají tři zápasy k dobru. Ostravané neuspěli po sérii čtyř vítězství.

Ve zraněními, nemocemi a tresty prořídlé sestavě Sparty figurovali dva junioři - osmnáctiletý bek Oliver Samson a stejně starý útočník Jakub Žmola. Extraligového debutu se nakonec dočkal jen Žmola, Samson na pozici sedmého beka se do hry nedostal.

V sedmé minutě šli do vedení Ostravané. Peterek přesměroval Fridrichovu nahrávku mezi Kovářovy betony a oslavil druhý gól v extralize.

Na konci 22. minuty se poprvé vylučovalo. Na trestnou lavici zamířil Pavlák, ale sparťané se bez větších potíží ubránili. A jen co byli znovu v pěti, po rychlé souhře s Najmanem vyrovnal povedenou ranou švihem z kruhu Horák. Dalším hříšníkem v domácích řadách byl ve 27. minutě Krejčík a Pražané udeřili v oslabení. Vondráčkovu nahrávku vypíchl Horák a svižnou střelou na zadní tyčku překonal Machovského.

Střelecky aktivnější byli sice ve druhé části hosté, ale ztroskotávali na brankáři Kovářovi. Ve 35. minutě skončila Vondráčkova teč nad. Kempný těsně před druhou pauzou napálil pravou tyčku za Machovským a hosté měli štěstí i v tom, že si odražený kotouč nesrazil do branky Mikuš.

Ve třetím dějství Sparta pozorně bránila vedení. Ve 46. minutě byl blízko vyrovnání Auvitu - nahozením od modré čáry rozezvučel tyčku. Právě francouzský bek byl pak prvním vyloučeným hráčem hostů, ale přesilovku Pražané nevyužili. Buchtele a Chlapík své šance neproměnili. Vítkovičtí to v závěru zkusili s dlouhou hrou bez gólmana, ale vyrovnat nedokázali.

HC Sparta Praha - HC Vítkovice Ridera 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 25. Horák (O. Najman, Mikliš), 29. Horák - 7. Peterek (Fridrich, M. Barinka). Rozhodčí: Hradil, Květoň - Hynek, Šimánek. Vyloučení: 3:1. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 10.063.

Sparta: Jakub Kovář - Mikliš, Krejčík, T. Tomek, Kempný, Irving, Pavlák - Řepík, Sobotka, P. Kousal - Chlapík, Horák, O. Najman - Mužík, Konečný, Buchtele - Hauser, M. Vitouch, Žmola. Trenér: Gross.

Vítkovice: Machovský - Raskob, L. Kovář, Grman, Mikuš, R. Jeřábek, Auvitu - Lakatoš, Dej, Kalus - Peterek, M. Barinka, Fridrich - Vondráček, Krieger, Roberts Bukarts - Šoustal, Chlán, Claireaux. Trenér: Veber.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Sparta Praha

Štítky HC Sparta Praha, hokej, extraliga, Vítkovice, výhra

Hokejisté Sparty otočili díky Horákovi duel s Vítkovicemi a vedou extraligu  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.