Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Sparta prohrála s Olomoucí a nevyužila šanci dostat se do čela extraligy

Hokejisté Sparty prohráli ve 32. kole extraligy s Olomoucí 1:4 a nevyužili šanci dostat se do čela soutěže před Pardubice, které v závěru roku startují na Spenglerově poháru. Hanáci tak ukončili šestizápasovou vítěznou sérii Sparty a sami uspěli po třech porážkách. Velkou zásluhu na tom měl slovinský útočník Rok Macuh, který vstřelil dvě branky a přidal asistenci.

Hosté podporované početnou skupinou fanoušků začali v O2 areně aktivně a hned v úvodu měli i výhodu přesilové hry, kterou ale nevyužili. Do první velké šance se dostal v 6. minutě Bambula, uzdraveného Kováře v brance Sparty ale nepřekonal.

V 11. minutě ale již Hanáci dostali do vedení, když se po chybě Pražanů v rozehrávce prosadil pohotově zakončující Macuh. Za Spartu mohl odpovědět Hauser, vyrovnat se ale podařilo v závěru první části Formanovi, který překonal Sedláčka.

Na začátku druhé části domácí přežili oslabení a poté mohl Spartu posunout do vedení Řepík, Sedláček ale jeho nájezd zlikvidoval. Oba týmy si poté vytvořily hned několik velkých šancí, brankáři ale chytali spolehlivě. Při Kempného vyloučení se už Navrátil radoval z gólu, rozhodčí však po kontrole u videa zjistili, že puk zásluhou Kovářova zákroku nepřešel brankovou čáru.

Ideální příležitost dostat se do vedení měla Sparta při dvouminutové přesilové hře pět na tři, Sedláčka však domácí hráči nedokázali. Ve 39. minutě dostal Němeček pětiminutový trest za faul na Pláška a Hanáci dlouhou přesilovku využili. Krátce po nástupu do třetí třetiny se pohotovou dorážkou prosadil Macuh.

Ještě v oslabení mohl srovnat Horák, Sedláček si ale s jeho samostatným nájezdem poradil. Stejný hráč byl blízko brance i v 49. minutě, ani tentokrát ale neuspěl. V 58. minutě připravil muž zápasu Macuh gól pro Bambulu a bylo rozhodnuto. Sparta se ještě pokusila zdramatizovat utkání v power play, inkasovala ale počtvrté.

HC Sparta Praha - HC Olomouc 1:4 (1:1, 0:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 19. M. Forman (Irving, Sobotka) - 11. Macuh (Bambula), 41. Macuh (Plášek, Řezníček), 58. Bambula (Macuh, Kunc), 60. Nahodil. Rozhodčí: Jeřábek, Mejzlík - Frodl, Klouček. Vyloučení: 5:4, navíc Němeček (Sparta) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 12.445.

Sparta: Jakub Kovář - Moravčík, Krejčík, Mikliš, Kempný, Irving, Němeček, Pavlák - Řepík, Sobotka, P. Kousal - O. Najman, R. Horák, Chlapík - Buchtele, Konečný, M. Forman - Hauser, T. Tomek, Mužík. Trenér: Gross.

Olomouc: J. Sedláček - Řezníček, Ondrušek, T. Černý, Švrček, A. Rutar, Rašner, Mareš - Klimek, J. Knotek, Kusko - Navrátil, Nahodil, Plášek - Bambula, Macuh, Kunc - P. Musil, Anděl, Menšík. Trenér: J. Tomajko.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Sparta Praha

Štítky hokej, extraliga, Sparta, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta prohrála s Olomoucí a nevyužila šanci dostat se do čela extraligy  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.