Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Sparta porazila Jágrovo Kladno 5:3, po páté výhře za sebou ztrácí na Pardubice pět bodů

Hokejisté Sparty porazili v utkání 30. extraligového kola Kladno 5:3. Pražané vyhráli popáté za sebou a snížili manko na vedoucí Pardubice na pět bodů. Předposlední Rytíři naopak popáté v řadě neuspěli a na Mladou Boleslav mají po výhře Bruslařů nad Brnem (3:1) k dobru už jen tři body. Dva góly vítězů vstřelil před 12.707 diváky útočník Vladimír Sobotka.

Utkání předcházela minuta ticha za oběti čtvrteční tragédie na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze, po níž bylo odložené páteční 29. kolo. Jakmile zápas začal, sparťané se chopili taktovky a byli podle očekávání o poznání aktivnějším týmem. Ve čtvrté minutě je mohl poslat do vedení Sobotka, za zády kladenského gólmana Brízgaly však zazvonila levá tyčka. O chvilku později zakončoval z otočky Chlapík, Brízgala však dobře zasáhl pravým betonem.

V polovině úvodní dvacetiminutovky sudí poprvé vylučovali, když se proti pravidlům provinil Hejda. Záhy přišla také první větší možnost Rytířů. Do sóla ujel v oslabení Melka, jeho úmysl o bekhendovém zakončení mezi betony však strážce domácího brankoviště Kořenář dobře přečetl. Horákův dobře mířený pokus vytěsnil Brízgala ramenem. Pak už se Pražané radovali: Jágrovo vyloučení potrestal úspěšnou dorážkou Sobotka.

Ve druhé třetině Sparta ještě přidala a na Brízgalu se valila jedna velká šance za druhou. Řepík hned v úvodu nabil Horákovi, kladenský gólman mu však sebral gólovou radost skvělým zákrokem. Ve 25. minutě se hosté dostali do přečíslení tří na jednoho, které však nedokázali kloudně zakončit. Na druhé straně přišel okamžitě trest, když zavěsil pod horní tyčku Kousal. Jen o necelou minutu nato Forman v přečíslení dvou na jednoho připravil palebnou pozici pro Chlapíka a bylo to 3:0.

Následoval oddechový čas Rytířů, ale ani ten sparťany v rozletu nezastavil. Brzy po jeho skončení napálil levou tyčku Kestner. V oslabení při Moravčíkově trestu měl velkou možnost Horák, již v plném počtu zakončoval přečíslení Krejčík, pak připravil Mužík nádhernou zpětnou přihrávkou "tutovku" pro Konečného, všichni si ale vylámali zuby na skvělém Brízgalovi. Ani on však už nemohl ve 36. minutě odvrátit čtvrtý zásah po Sobotkově ráně.

Na začátku třetího dějství mohl přidat další gól Tomek, Brízgala však zasáhl lapačkou. Další obrovskou možnost měl Konečný, tváří v tvář kladenskému gólmanovi ale neuspěl. Ve 47. minutě se naopak poprvé radovali Rytíři, když Kořenářovo čisté konto odmazal Procházka. Domácím stačilo na odpověď jen 32 sekund - čtyřbrankový náskok jim vrátil ranou bez přípravy Krejčík.

Přesto přišla ještě zápletka. Kladenští jako kdyby si vzpomněli, jak v posledním vystoupení smazali tříbrankové manko na ledě lídra Pardubic. V rozmezí 34 sekund na přelomu 48. a 49. minuty snížili Kusý a Smoleňák. Sparta rázem vedla jen 5:3 a její trenéři sáhli k oddechovému času. Uklidnit domácí mohl Krejčík, jenže nedal. Kladenští se hnali za kontaktním zásahem, v závěru to zkusili s dlouhou hrou bez gólmana, ale Jágr zblízka Kořenáře nepřekonal.

HC Sparta Praha - Rytíři Kladno 5:3 (1:0, 3:0, 1:3)

Branky a nahrávky: 19. Sobotka (Kempný, Řepík), 25. P. Kousal (Řepík, Krejčík), 26. Chlapík (Forman), 36. Sobotka (Kestner, Kempný), 47. Krejčík (Forman, Chlapík) - 47. M. Procházka (Ticháček), 48. Kusý (Hejda, Klepiš), 49. Smoleňák (M. Procházka). Rozhodčí: Jeřábek, Obadal - Hynek, Šimánek. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 12.707.

Sparta: Kořenář - Krejčík, Moravčík, Irving, Němeček, Mikliš, Kempný, T. Tomek - P. Kousal, Sobotka, Řepík - Chlapík, Horák, Forman - Kestner, Lajunen, Buchtele - Hauser, Konečný, Mužík. Trenér: Gross.

Kladno: Brízgala - Hejda, Dotchin, Babka, Ticháček, Slováček, Veber - Kusý, Klepiš, Tralmaks - Jágr, Pytlík, Strnad - Smoleňák, Melka, M. Procházka - O. Bláha, Jarůšek, Sideroff. Trenér: Vejvoda.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Sparta Praha

Štítky hokej, HC Sparta Praha, Kladno, výhra, extraliga

Sparta porazila Jágrovo Kladno 5:3, po páté výhře za sebou ztrácí na Pardubice pět bodů  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.