Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

O výhře Sparty v Třinci rozhodl až Horák v sedmnácté sérii nájezdů

Hokejisté Sparty zvítězili ve šlágru 28. kola extraligy na ledě mistrovského Třince 2:1 po nájezdech a vyhráli i ve třetím vzájemném utkání v sezoně. Pražané vedli trefou Jakuba Konečného z 38. minuty, obhájce titulu vyrovnal gólem Tomáše Kundrátka v čase 57:25. Nejdelší rozstřel sezony rozhodl až v sedmnácté sérii Roman Horák. Pražský klub si upevnil druhou příčku a náskok před třetími Oceláři zvýšil na osm bodů.

Třinec měl v úvodní třetině ke gólu blíž, dvakrát jej dělily centimetry. Už v prvním střídání zastavila Smithovu střelu tyč. Stejně dopadl i jeho parťák z obrany Marinčin, jehož ránu od modré čáry lehce tečoval Kurovský. Na druhé straně si Kacetl poradil s Kousalovým zakončením v přečíslení dva na jednoho.

Kousal se dostal do první vážnější šance i v druhé třetině, ale v úniku minul. Z podobné situace neprocedil Voženílek puk mezi Kovářovy betony. První gól zápasu padl až z nenápadné akce: Konečný vystřelil od levého mantinelu a puk zapadl do sítě. Kacetl jen pokrčil rameny, protože mu pravděpodobně zaclonil výhled projíždějící spoluhráč. Vzápětí mohl z mezikruží vyrovnat Čacho, ale netrefil branku.

Sparta těsný náskok dlouho pozorně hlídala a po útočném faulu Růžičky vyslala na Kacetla několik nebezpečných střel. Na třineckého gólmana nevyzrál už při hře v pěti z úniku ani Horák a udeřilo na opačné straně. Znovu z nenápadné akce - Kundrátek z rohu kluziště nahazoval puk na branku a od Němečka skončil kotouč v síti. Kovář inkasoval po 153 minutách.

Ve zbytku základní hrací doby si Sparta ještě vypracovala šance a na začátku prodloužení promarnila několik přečíslení. Na druhé straně Kovář uspěl v souboji s osamoceným Voženílkem.

Utkání tak stejně jako v prvním duelu v Třinci dospělo až do nájezdů. Horák se prosadil v první sérii, ve třetí vyrovnal Voženílek. Domácí tým přiblížil k bonusovému bodu v devátém kole Haas a ve čtrnáctém Sikora. V situaci, kdy museli nájezd proměnit, aby zápas pokračoval, prokázali pevné nervy Kousal a Sobotka. Drama rozsekl až Horák, který nic nevymýšlel a nekompromisní střelou zakončil pod horní tyč.

HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 1:2 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 58. Kundrátek (Čacho) - 37. Konečný (Němeček), rozhodující nájezd Horák. Rozhodčí: A. Jeřábek, Šír - Axman, Lederer. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 4826.

Třinec: Kacetl - Marinčin, Smith, Kundrátek, J. Jeřábek, Adámek, Polášek, Nedomlel - M. Růžička, D. Voženílek, Nestrašil - Kurovský, P. Vrána, Pánik - Hrehorčák, M. Roman, Sikora - Haas, Čacho, Dravecký. Trenér: Moták.

Sparta: Jakub Kovář - Krejčík, Kempný, Irving, Němeček, T. Tomek, Moravčík, Pavlák - P. Kousal, Sobotka, Forman - Chlapík, Horák, O. Najman - Kestner, Lajunen, Buchtele - Hauser, Konečný, Mužík. Trenér: Gross.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Sparta Praha, Jan Beneš

Štítky extraliga, hokej, HC Sparta Praha, výhra, samostatné nájezdy, Třinec

O výhře Sparty v Třinci rozhodl až Horák v sedmnácté sérii nájezdů  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.