Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hokejisté Sparty vyhráli na ledě poslední Mladé Boleslavi 6:3

Hokejisté Sparty zvítězili v utkání 26. extraligového kola na ledě poslední Mladé Boleslavi 6:3. Zatímco Středočeši vyšli počtvrté za sebou naprázdno, Pražané vyhráli popáté z posledních šesti duelů a snížili manko na vedoucí Pardubice na šest bodů. Bruslaře porazili sparťané ve vzájemných kláních popáté za sebou. Výrazně k tomu přispěl obránce Michal Kempný, který dal dva góly a na jeden nahrál.

Mladoboleslavští vstoupili do zápasu s favoritem nebojácně a v úvodní desetiminutovce byla k vidění vcelku vyrovnaná partie. Pak ale dvakrát udeřili hosté. Nejprve se střelou z pravého kruhu prosadil odchovanec mladoboleslavského hokeje Mozík, o chvíli později na něj navázal z podobného místa centr čtvrté sparťanské formace Konečný.

Bruslaři se vrátili na dostřel soupeři ve 24. minutě, když před hostující brankou trefil do bruslí Půček Dvořáčka a od ex-sparťanského útočníka se puk odrazil za Kořenářova záda. Pro Dvořáčka šlo o první gól v probíhající sezoně, Půček zaznamenal první extraligový bod své kariéry.

Za stavu 1:2 přišly na řadu úvodní přesilové hry zápasu. A zatímco Mladá Boleslav tu svou prokombinovala přihrávkami, Sparta udeřila už po deseti sekundách. Na konci pohledné kombinace byl další odchovanec Bruslařského klubu Kousal.

Sparta si pak na začátku třetí třetiny zahrála dlouhou přesilovku v pěti proti třem, kterou po minutě a půl přetavil ve čtvrtý gól přesnou ranou Kempný. V klasické přesilovce pak Boleslav ještě snížila, když Skalického pokus dorazil do branky Lantoši. A když se v další početní výhodě prosmýkl kolem Mozíka ke svému prvnímu gólu v české extralize Krivošík, bylo to opět o jediný gól.

Když už se domácí nadechovali k závěrečnému náporu, zmrazil je na druhé straně svým druhým dnešním gólem Kempný a následně pojistil výhru hostů do prázdné branky Chlapík.

BK Mladá Boleslav - HC Sparta Praha 3:6 (0:2, 1:1, 2:3)

Branky a nahrávky: 24. Dvořáček (J. Půček), 48. Lantoši (Skalický, J. Aaltonen), 53. Krivošík (Lantoši, Pyrochta) - 14. Mozík (Sobotka), 16. Konečný (M. Forman, Kempný), 39. P. Kousal (Kestner, Irving), 42. Kempný (Řepík), 58. Kempný (Buchtele), 58. Chlapík (Sobotka). Rozhodčí: Jeřábek, Vrba - Kajínek, Ondráček. Vyloučení: 3:3. Využití: 2:2. Diváci: 2707.

Mladá Boleslav: F. Novotný - Gewiese, Pyrochta, Osburn, A. Čech, F. Pavlík, Jánošík, Bernad - Lantoši, Fořt, Skalický - J. Aaltonen, O. Roman, Krivošík - Malínek, Järvinen, Rohdin - J. Půček, Závora, Dvořáček. Trenér: Král.

Sparta: Kořenář - Moravčík, Kempný, Irving, Němeček, Mozík, Krejčík, T. Tomek - Řepík, Sobotka, Chlapík - P. Kousal, R. Horák, O. Najman - Kestner, J. Lajunen, Buchtele - M. Forman, Konečný, Mužík. Trenér: Gross.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Sparta Praha, Jan Beneš

Štítky hokej, Sparta, Mladá Boleslav, výhra, extraliga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Sparty vyhráli na ledě poslední Mladé Boleslavi 6:3  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.