Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Hokejisté Sparty vrátili Varům porážku z prvního kola

Hokejisté Sparty vyhráli ve 25. kole extraligy v Karlových Varech 3:0 a oplatili tak soupeři porážku z prvního vzájemného souboje v sezoně v O2 areně. Druhým čistým kontem v ročníku se na tom podílel brankář Jakub Kovář, dvě branky vstřelil Miroslav Forman. Pražané si upevnili druhé místo v tabulce, Energie prohrála potřetí za sebou a klesla na desátou pozici.

Zápasu předcházel slavnostní úvod, ve kterém byli oceněni dva bývalí hráči Karlových Varů, jedni ze strůjců medailových úspěchů klubu v sezonách 2007 až 2009, Petr Kumstát a Jan Košťál. Oba byli uvedeni do klubové Síně slávy a jejich dresy s čísly 46 a 26 byly vyvěšeny pod strop KV arény.

Úvod utkání byl zcela v režii Sparty, která prakticky po celých dvacet minut nepustila domácí z jejich obranného pásma. Hosté mohli otevřít skóre hned ve 2. minutě po střele Horáka z mezikruží, brankář Frodl byl ale připraven. Opora Západočechů se vyznamenala při šanci Chlapíka, při Kousalově zakončení mu pomohla tyč. Za domácí si větší příležitost vytvořil až ve 20. minutě Černoch, který se ocitl sám před zmrzlým Kovářem.

Ve 23. minutě se hosté dostali do vedení, když si Kestner nabruslil až před Frodla a nikým neatakován otevřel skóre. Domácí po inkasované brance více otevřeli hra a i oni zásluhou Rachůnka v polovině zápasu orazítkovali tyč hostující branky. V rozmezí 29. až 32. minutě přišla série dvouminutových vyloučení z obou stran, ze kterých vybočil trest Mikliše do konce utkání za nesportovní chování. Ani jeden z týmů však v přesilovkách nedokázal skórovat.

Sparta své vítězství nakonec potvrdila ve třetí části. Ve 48. minutě najel Forman na přesnou nahrávku Konečného a procedil puk pod Frodlovými betony. Sparta si dvoubrankové vedení již pohlídala a vítězství potvrdila při nepovedené power play domácích. Skóre ozavřel Forman.

Hlasy trenérů po utkání:

David Bruk (Karlovy Vary): „Gratuluji Spartě k zaslouženému vítězství. My jsme měli jen pár momentů, kdy jsme mohli přemýšlet o tom, že bychom mohli urvat nějaký bod. První třetina šla úplně za Spartou, my jsme neměli vůbec šanci. Že to bylo 0:0, bylo pro nás vynikající. Druhou třetinu jsme trošku srovnali hru, ale pořád měla Sparta lepší situace, měla více šancí, více se držela v pásmu. Samozřejmě jsme věděli, že Spartu nepřetlačíme v otevřeném souboji a chtěli jsme znovu využít brejkových situací, které nám docela jdou a tým je schopný je hrát. Sparta si to ale pohlídala.“

Pavel Gross (Sparta): „Jsme rádi, že jsme tady vyhráli. Víme, že Vary mají obrovskou kvalitu, kterou ukázaly v prvním zápase na Spartě, kdy nám za stavu 2:2 třikrát ujely a uměly proměnit šance dva na jednoho nebo tři na dva. Dnes jsme si na to chtěli dát více pozor, což se nám částečně podařilo. První třetinu jsme začali dobře, měli jsme pohyb, byli jsme dobří na puku a vytvořili jsme si některé šance. Ve druhé třetině jsme najednou hru začali lehce komplikovat, drželi jsme puky vzadu a dělali jsme i zbytečné fauly. Soupeř se pak dostal do tempa a do hry. Mezi druhou a třetí třetinou jsme si něco řekli a myslím si, že třetí třetina už byla solidní. Rozhodujícím momentem byla šance Černocha, který se protáhl před Kováře a ten to výborně chytil. A za pár minut jsme dali druhý gól.“

HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Branka a nahrávky: 23. Kestner (Lajunen, Mikliš), 48. Forman (Konečný, Mužík), 59. Forman (O. Najman). Rozhodčí: Úlehla, Veselý - Gerát, Thuma. Vyloučení: 8:7, navíc Mikliš (Sparta) do konce utkání. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 4512.

Karlovy Vary: Frodl - Pulpán, Plutnar, Stříteský, Mikyska, Dlapa, Havlín, Huttula - Kangasniemi, Gríger, Rachůnek - O. Beránek, Černoch, O. Procházka - Zetterberg, Jiskra, Hladonik - Bernovský, Koffer, Redlich. Trenér: Bruk.

Sparta: Jakub Kovář - Mozík, Moravčík, Mikliš, Kempný, Irving, Němeček, Krejčík - Řepík, Sobotka, Chlapík - P. Kousal, Horák, O. Najman - Kestner, Lajunen, Buchtele - Forman, Konečný, Mužík. Trenér: Gross.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Sparta Praha, Jakub Pláteník

Štítky hokej, Karlovy Vary, Praha, Sparta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Sparty vrátili Varům porážku z prvního kola  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.