Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Sparta porazila před téměř vyprodanou O2 arenou Litvínov 3:1

Hokejisté Sparty porazili ve šlágru 23. kola extraligy Litvínov 3:1 a oplatili soupeři porážku z prvního vzájemného zápasu v sezoně. Gólem a asistencí se na tom podílel útočník Pavel Kousal, dvě asistence si připsal Roman Horák.

Pražané bodovali posedmé v řadě, šestkrát vyhráli. Sparta se doma představila po třech týdnech, poprvé od 5. listopadu, a utkání sledovala 16 683 diváků v téměř vyprodané O2 areně, což je největší návštěva v ročníku.

Oba týmy nasadily do zápasu své brankářské dvojky, více práce v úvodu měl hostující Zajíček. Poradil si i s přečíslením tři na jednoho a zakončením Němečka, v prvním přesilové hře Sparty ale rychle inkasoval. Vyloučení Davida Kašeho ukončil již po 14 sekundách Kestner, který využil přesnou Horákovu přihrávku.

Kořenář si první zákroky připsal až v 6. minutě, hned na začátek si ale poradil s opakovaným zakončením Hlavy. Člen elitní litvínovské formace mohl po chybě sparťanů v rozehrávce vyrovnat v polovině první třetiny, ani tentokráte ale brankáře soupeře nepřekonal.

Při litvínovské přesilovce se do brejku dostal Lajunen, Gut jej fauloval, následné trestné střílení ale finský útočník neproměnil. Zajíček poté vychytal i osamoceného Kousala.

Série vyloučení domácích hráčů ale dostala Vervu do hry. Jen ve druhé třetině měli Severočeši čtyři početní výhody a ve druhé se jim podařilo vyrovnat, když Kořenáře prostřelil obránce Baránek.

Při hře pět na pět byla Sparta nebezpečnější, Zajíček však chytal spolehlivě a podržel Vervu i v oslabení. Po sérii litvínovských přesilovek totiž měli stejnou výhodu dvakrát i Pražané. V 52. minutě se ale domácí dostali opět do vedení, když se po Horákově přihrávce prosadil střelou k tyči Kousal. Poslední slovo měl při power play hostů Konečný.

Ohlasy trenérů:

Pavel Gross (Sparta): „Jsme rádi, že jsme před parádní návštěvou vyhráli. Byl to svátek pro hokej před šestnácti tisíci fanoušky. Dobře jsme začali, dobře jsme sehráli přesilovku a měli jsme i další šance. Pak jsme měli fázi, kdy jsme se sami střelili do nohy, když jsme pětkrát za sebou hráli v oslabení. A nechci diskutovat, zda to (fauly) byly nebo nebyly. Ztratili jsme momentum, někteří hráči byli zatavení a někteří seděli. Před třetí třetinou jsme si k tomu něco řekli a poslední část se mi moc líbila. Byla dobrá. Zahráli jsme ji takticky, aktivně, proti kvalitním litvínovským hráčům jsme se zajišťovali. Věřili jsme, že si vypracujeme šanci a dáme gól, což se nám podařilo. Na druhé straně nám pomohl Pepa Kořenář, který byl opět vynikající. Máme dva dobré gólmany, což nám dnes pomohlo."

Karel Mlejnek (Litvínov): „Do utkání jsme nevstoupili dobře a vyústilo to v inkasovanou branku v oslabení. Navíc měl soupeř výhodu trestného střílení, které neproměnil. Ve druhé třetině jsme si pomohli přesilovou hru a v ten moment mi přišel soupeř trošku podrážděný. Chybělo nám proměnit ještě jednu přesilovku a jít do vedení. Poslední třetina byla jako v nedělním utkání, šlo o to, kdo dá gól, tak vyhraje. Pro nás jsme to bohužel nebyli my."

HC Sparta Praha - HC Verva Litvínov 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 4. Kestner (R. Horák, Irving), 52. P. Kousal (R. Horák, Kempný), 60. Konečný (P. Kousal, O. Najman) - 25. Baránek (Koblasa, Abdul). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Axman, Šimánek. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. Diváci: 16 683.

Sparta: Kořenář - Mozík, Moravčík, Mikliš, Kempný, Irving, Němeček, Krejčík - Řepík, O. Najman, Chlapík - P. Kousal, R. Horák, Konečný - Kestner, J. Lajunen, Buchtele - Hauser, M. Vitouch, Mužík. Trenér: Gross.

Litvínov: Zajíček - D. Zeman, Zile, Demel, Baránek, Šalda, Czuczman, O. Baláž - O. Kaše, D. Kaše, Hlava - Abdul, Kirk, Koblasa - A. Kudrna, Gut, Zygmunt - Havelka, Jícha, Maštalířský. Trenér: Mlejnek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Beneš / HC Sparta Praha

Štítky sport, extraliga, hokej, Sparta, Litvínov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta porazila před téměř vyprodanou O2 arenou Litvínov 3:1  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.