Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Sparta po přestřelce vyhrála v Liberci a z druhého místa dál stíhá vedoucí Pardubice

Hokejisté Sparty zvítězili ve 22. kole extraligy na ledě Liberce 5:4. Pražané tak navázali na páteční výhru z Vítkovic, vyhráli pátý z posledních šesti duelů a z druhého místa dál stíhají vedoucí Pardubice. Bílí Tygři naopak nedokázali odčinit páteční porážku s Českými Budějovicemi a na domácím ledě neuspěli podruhé za sebou. V tabulce pak Severočeši zůstávají pátí. Na góly bohaté utkání, v němž se oba týmy několikrát vystřídaly ve vedení, rozhodl ve třetí části hostující kapitán Michal Řepík.

Liberec vstoupil do utkání o poznání aktivněji a Kořenář ve sparťanské brance musel být hned od úvodní minuty pozorný. V páté minutě dokázali Severočeši přetavit počáteční tlak ve vedoucí gól. Z rychlého protiútoku otevřel po Flynnově přihrávce skóre Ivan. Na druhé straně se o vyrovnání pokoušel Chlapík, Král byl ale proti.

První přesilovku zápasu si ve 14. minutě zahráli Pražané a po dobré souhře vyrovnal střelou bez přípravy Kestner. Pro Bílé Tygry bylo ještě hůř o 11 sekund později - Krále propálil od modré čáry Kempný a otočil skóre. Poté si však v početní výhodě zahrál také Liberec a o vyrovnání se výstavní ranou z mezikruží postaral Flynn. Radost domácích z vyrovnání však trvala pouhých 34 sekund, neboť po vhazování Spartě vrátil vedení přízemní ranou k tyči Mikliš.

Ve druhé třetině mohl vedení Pražanů zvýšit Kestner, v samostatném úniku ale přestřelil Královu branku. Udeřilo tak na opačné straně. Po pěkné kombinaci s Melanconem a Najmanem vyrovnal v přesilové hře nejproduktivnější hráč soutěže Filippi. Domácí vyrovnávací gól nabudil a dostávali soupeře pod velký tlak. Ten korunoval svou druhou brankou v utkání Flynn a otočil duel zase zpět na stranu Liberce.

Severočeši navíc dostali možnost jít do trháku v početní výhodě. Místo toho ale přišla studená sprcha a hosté dokázali znovu srovnat. Hrubou chybu v domácí rozehrávce potrestal Mužík, který se ve sparťanském dresu trefil poprvé od svého návratu ze Švédska - 4:4.

Ve třetím dějství nebezpečně pálil Řepík, Král ale skvěle zasáhnul. Následně hráli Liberečtí přesilovku, hosté se však bez větších problémů ubránili. Krátce po ubráněném oslabení navíc po rychlém výpadu propálil Krále střelou pod horní tyčku Řepík a Sparta opět vedla. Šestý gól hostů mohl přidat z úniku Kestner, Král se ale blýsknul povedeným zákrokem.

S přibývajícím časem se domácí museli stále více tlačit dopředu, naráželi ale na dobře zformovanou obranu Pražanů. I přesto měl velkou šanci Budík, Kořenář ale vytáhl parádní zákrok. V závěru třetího dějství ještě sáhl domácí kouč Pešán ke hře bez brankáře, hosté už se ale ubránili.

Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha 4:5 (2:3, 2:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 5. M. Ivan (Flynn), 18. Flynn (Birner), 29. Filippi (A. Najman, Melancon), 33. Flynn (Hawryluk, A. Najman) - 14. Kestner (P. Kousal, R. Horák), 14. Kempný, 18. Mikliš (Kestner, J. Lajunen), 38. Mužík, 48. Řepík (Irving, Moravčík). Rozhodčí: Sýkora, Jaroš - Frodl, Kajínek. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 6816.

Liberec: D. Král - Knot, McCoshen, Melancon, M. Ivan, J. Dvořák, Budík, Derner - Faško-Rudáš, Filippi, Rychlovský - Hawryluk, A. Najman, Flynn - Kelly Klíma, Pekař, Birner - J. Pérez, J. Šír, J. Vlach. Trenér: Pešán.

Sparta: Kořenář - Mozík, Moravčík, Mikliš, Kempný, Irving, Němeček, Krejčík - Řepík, Sobotka, Chlapík - P. Kousal, R. Horák, Konečný - Kestner, J. Lajunen, Buchtele - M. Vitouch, O. Najman, Mužík. Trenér: Gross.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Sparta Praha

Štítky sport, hokej, extraliga, Sparta, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta po přestřelce vyhrála v Liberci a z druhého místa dál stíhá vedoucí Pardubice  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.