Počasí dnes26 °C, zítra24 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Hokejisté Sparty vyhráli na ledě Vítkovic po gólech v závěru 3:1

Hokejisté Sparty zvítězili ve 21. kole extraligy ve Vítkovicích 3:1. Vítězný gól dal ve 47. minutě Vladimír Sobotka a v power play pečetil výhru Pražanů Michal Řepík. Sparta popáté v řadě bodovala a udržela druhé místo v tabulce, Ostravané doma potřetí za sebou prohráli a z posledních sedmi kol získali jen čtyři body.

Vítkovice se úspěšné tažení v Lize mistrů pokoušely znovu přenést i na extraligové pole, ale na něm se jim prostě nedaří. Domácí přitom mohl v sedmé minutě nastartovat Zdráhal, který se po kulečníkové přihrávce o mantinel ocitl v sólovém nájezdu, ale dostal se blízko před Kováře a ten jeho bekhend vyrazil.

Sparťané opláceli v 10. minutě, Horák zblízka pohotově tečoval přihrávku z křídla, ale Klimeš neméně rychle zareagoval. I druhou velikou možnost Ostravanů měl na hokejce Zdráhal. Odražený puk mu opět přistál na bekhendu před úplně prázdnou brankou, byl však v ostrém úhlu a síťku o centimetry minul.

I když nepadaly góly, vzruch, tempo ani nasazení zápasu nescházely. Vyložených příležitostí však ve druhém dějství ubylo a nakonec i první branka nepadla po žádné vypracované situaci. Krejčík však v 36. minutě využil zakrytého výhledu vítkovického brankáře, před kterým byl zrovna nakumulován shluk hráčů, a jeho nástřel od modré čáry prošel pod horní tyčku.

Třetí část ale lépe zahájili domácí. Zase v tom měl prsty Zdráhal, který nabil ideálně na kruh do jízdy Barinkovi a ten umístěnou trefou k tyči zaznamenal svůj první extraligový gól.

Sparta pak v přesilovce rozpoutala před Klimešem mohutný tlak, ale zahazovala šanci za šancí. Horáka vychytal Klimeš, Kestner pálil do tyčky a když to vypadalo, že její největší nápor opadá, ujala se trochu překvapivě nenápadná Sobotkova střela z křídla mezi Klimešovy betony.

Pražané i po vedoucím gólu kontrolovali zápas a nedávali soupeři prostor k ohrožení Kováře. Domácí tak odvážně už necelé tři minuty před koncem odvolali brankáře, ale risk se jim vymstil a Řepík v čase 58:10 dovezl kotouč do prázdné branky.

HC Vítkovice Ridera - HC Sparta Praha 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 41. Barinka (P. Zdráhal, Fridrich) - 36. Krejčík (Moravčík, Konečný), 47. Sobotka (Kempný, Mikliš), 59. Řepík (Buchtele, Irving). Rozhodčí: A. Jeřábek, Hradil - Ondráček, Rampír. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 6702.

Vítkovice: Klimeš - Grman, Percy, Raskob, Mikuš, R. Jeřábek, Auvitu, L. Kovář - Lakatoš, Krieger, Roberts Bukarts - P. Zdráhal, Barinka, Fridrich - Kotala, Dej, M. Kalus - Krejsa, M. Přibyl, Peterek. Trenér: Trnka

Sparta: Jakub Kovář - Mozík, Moravčík, Mikliš, Kempný, Irving, Němeček, Krejčík - Řepík, Sobotka, Chlapík - P. Kousal, R. Horák, M. Forman - Kestner, J. Lajunen, Buchtele - Konečný, O. Najman, Mužík. Trenér: Gross

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Sparta Praha, Jan Beneš

Štítky HC Sparta Praha, hokej, extraliga, Vítkovice, výhra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Sparty vyhráli na ledě Vítkovic po gólech v závěru 3:1  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.