Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Sparta těsně porazila Kladno. Dvakrát skóroval Řepík

Hokejisté Sparty vyhráli v 17. kole extraligy v Kladně 3:2 a porazili Rytíře posedmé za sebou. Pražané si tak spravili chuť po úterní porážce v Pardubicích 3:4 a připsali si čtvrté vítězství z posledních pěti utkání. Gólem a dvěma asistencemi se na úspěchu podílel Filip Chlapík a dvakrát skóroval za vítěze kapitán Michal Řepík. Kladno po sérii tří výher podruhé za sebou nebodovalo a doma prohrálo šesté z osmi utkání v sezoně.

Sparta nastoupila už s čerstvou ofenzivní posilou Radkem Mužíkem, který přišel po konci angažmá v Tappaře Tampere. Do její sestavy se vrátili Řepík, Josh Kestner a také bek Vojtěch Mozík.

Kladno se ujalo vedení už po 27 sekundách. Kusý se dostal k odraženému puku a otevřel skóre bekhendovým blafákem. Sparta odpověděla v 6. minutě, kdy zamířil Chlapík z levého kruhu přes stínícího Lajunena do protějšího horního rohu branky. Vzápětí mohl domácím vrátit náskok Melka, ale na sparťanského gólmana z úniku nevyzrál, na druhé straně zasáhl Brízgala proti Krejčíkovi.

Potom nestihl zpoza branky zasunout puk do odkryté branky atakovaný Chlapík a ránu Kempného vytěsnil kladenský gólman. Kořenáře nepřekvapil po objetí branky Procházka. Rytíři se neprosadili při Krejčíkově vyloučení a v 18. minutě Pražané otočili skóre. Chlapík nabil na levý kruh Řepíkovi, který překonal přesouvajícího se Brízgalu.

Druhou třetinu ovládala Sparty. Po přečíslení měl možnost Kousal, ve 27. minutě se dostal před kladenského gólmana a bekhendový blafák zakončil do levé tyče. Pražané se ubránili při vyloučení Krejčíka, jemuž po návratu z trestné lavice nabídl puk Brízgala, ale akci zakončil nepřesnou střelou Kousal.

V 33. minutě Sparta při Melkově pobytu na trestné lavici zvýšila náskok. Chlapík našel mezi kruhy Řepíka, který svůj návrat do sestavy po jednozápasové absenci ozdobil už druhou trefou. Další šanci hostů pochytal Brízgala. Kladno mohlo snížit v závěru druhé části při přesilovce pěti proti čtyřem, ale Frolík zblízka Kořenáře nepřekonal.

V třetí třetině mohl pojistit vedení hostů Sobotka, ale vychytal jej Brízgala. V 48. minutě se radovali Rytíři díky Tralmaksově teči Martenetovy střely. Těsný náskok Sparta uhájila i při Němečkově vyloučení a při power play domácích.

Hlasy trenérů po utkání:

Pavel Skrbek (Kladno): „Vstoupili jsme do zápasu dobře. Prvních pět minut jsme hráli velice dobře. Dali jsme gól, ale potom přišlo vyloučení a dostali jsme na 1:1. Bylo to, jako byl soupeř našel náš vypínač. Přestali jsme hrát pro zbytek třetiny, ve druhé třetině jsme tam vůbec nebyli. Prohrávali jsme souboje jeden na jednoho. Hokej je o soubojích, když nevyhráváte jeden na jednoho, tak nemáte puk na hokejce. My jsme ho jen naháněli, tím jsme ztráceli energii. Chvíli to zavánělo soupeřovou exhibicí. Po druhé třetině jsme si něco řekli v kabině, začali jsme souboje trošku vyhrávat. Dali jsme kontaktní gól a mohlo se stát všechno. Ale my jsme dvě třetině kromě pěti minut odehráli velmi špatně a nezasloužili jsme si ani bod."

Pavel Gross (Sparta): „Jsem samozřejmě rádi, že jsme tady po šesti týdnech znovu vyhráli. Start se nám už poněkolikáté v této sezoně nepovedl, ale bylo dobré, že jsme hráli dál. Vyrovnali jsme a šli jsme do kabiny s vedením 2:1. Druhá třetina byla dobrá, byli jsme v pohybu a vypracovali jsme si hodně šancí, ale dali jsme jen jeden gól. Chtěli by to víc takový instinkt zabijáka, aby se zápas uzavřel. Dostali jsme pak takové zbytečné tresty a Kladno se i gólem dostalo zpátky. Potom se se mohlo stát všechno a najednou je zápas zajímavý. I tak jsme rád, že takový průběh zápasu zvládli a dotáhli jsme vedení 3:2 až do konce."

Rytíři Kladno - HC Sparta Praha 2:3 (1:2, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 1. Kusý (Klepiš), 48. Tralmaks (Martenet, Kusý) - 6. Chlapík (Kempný), 18. Řepík (Chlapík, Sobotka), 33. Řepík (Chlapík, Kempný). Rozhodčí: Sýkora, Jaroš - Špůr, Hnát. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:2. Diváci: 4415.

Kladno: Brízgala - Dotchin, Hejda, Ticháček, Martenet, Veber, Slováček - Kusý, Klepiš, Tralmaks - Sideroff, Pytlík, Frolík - M. Procházka, Melka, Smoleňák - Jarůšek, Babka, Strnad. Trenér: Vejvoda.

Sparta: Kořenář - Moravčík, Krejčík, Mozík, Kempný, Irving, Němeček, Mikliš - Řepík, Sobotka, Chlapík - P. Kousal, Horák, Forman - Kestner, Lajunen, Buchtele - Konečný, O. Najman, Mužík. Trenér: Gross.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Sparta Praha

Štítky sport, hokej, extraliga, Sparta, Kladno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta těsně porazila Kladno. Dvakrát skóroval Řepík  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.