Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Sparta prohrála v Pardubicích. Za prvních pět minut padlo pět gólů

Hokejisté vedoucích Pardubic zvládli úspěšně duel se třetí Spartou. V 16. kole extraligy zdolali Pražany 4:3 a udrželi si tak v čele tabulky jednobodový náskok před Litvínovem. Pět gólů padlo již v prvních pěti minutách zápasu. Hosté potom ve třetí třetině vyrovnali, ale rychlou odpověď v podobě vítězného gólu přichystal Martin Kaut. Dvě branky Východočechů vstřelil před vyprodanou pardubickou arénou (10.194 diváků) Robert Říčka. Pražané neuspěli po sérii tří výher.

Do sestavy Pardubic se vrátil útočník Adam Musil, který po zranění odehrál svůj první zápas v tomto ročníku. Sparta naopak postrádala Mozíka a Řepíka, z rodinných důvodů chyběl Kestner. Úvod divákům nabídl pět gólů v rozmezí necelých čtyř minut - Pardubice vedly v čase 4:29 už 3:2.

Po 29 sekundách duelu byl vyloučen Forman ze Sparty a Dynamo zásluhou přesné trefy Říčky využilo přesilovku. Když potom usedl na trestnou lavici hostující Kousal, dokázala Sparta vyrovnat v oslabení po úniku dvojice Lajunen, Buchtele. Jenže ještě ve stejné početní výhodě znovu pálil z prostoru kruhů Říčka. Nejprve do tyčky a potom podruhé překonal brankáře Kováře.

To rozhodně nebylo vše, za dalších 20 sekund Sparta vyrovnala, když Forman před brankou našel Chlapíka. Po minutě pak pardubický Cienciala zachytil sparťanskou rozehrávku a sám proti Kovářovi zakončil. Brankář Sparty zamířil na střídačku po třech inkasovaných gólech a bez jediného úspěšného zásahu, své místo přenechal Kořenářovi. Svou první přesilovku pak hráli i Pražané, ale stav 3:2 se již v první třetině nezměnil.

I po přestávce pokračoval zajímavý a napínavý souboj. Gólem neskončil velký závar Pardubic, soupeři pak zatápěla i Sparta. Na straně Dynama nebezpečně zakončili Adam Musil nebo Paulovič, ale Kořenář stále držel čistý štít. Další zákroky předvedl i pardubický Will, na něhož nevyzrál ani Kempný v závěru druhé třetiny.

Spartě se povedlo vyrovnat ve 43. minutě, kdy Will nejprve vyrazil střelu Chlapíka, ale stejný hráč už další pokus využil. Netrvalo to dlouho a Dynamo se vrátilo do vedení, když po přechodu do útočné třetiny našel Cienciala Kauta, jenž zamířil přesně.

Pardubičtí se potom bránili v oslabení, z toho 23 sekund ve třech. Potom se situace obrátila, ještě delší úsek hráli ve dvojnásobné početní výhodě Východočeši, ale těsný rozdíl ve skóre trval dál. Hosté, kteří měli v utkání více střel na branku než soupeř, neuspěli ani v další přesilovce či v závěrečné hře bez brankáře.

Hlasy trenérů po utkání:

Marek Zadina (Pardubice): „Viděli jsme velmi atraktivní utkání. Začátek byl hodně divoký, za čtyři a půl minuty padlo pět gólů, diváci si to asi užili. Bylo skvělé, že jsme využili dvě přesilovky, ale zase jsme hned dostali rychlé góly. Celkově to pak bylo kvalitní utkání. Jednou jsme přehrávali soupeře my, pak zase Sparta přehrávala nás. Dostali jsme gól na 3:3, ale rychle jsme odpověděli a snažili se výsledek ubránit. Kluci hráli obětavě a chtěli vyhrát. Chválím mužstvo, že zvládlo před výbornou kulisou takové těžké utkání.“

Pavel Gross (Sparta): „Myslím, že jsme viděli - a už před zápasem jsme věděli, že na sebe narazí - dva velmi dobré mančafty. První minuty to bylo jako na Divokém západě, šlo to nahoru dolů, pět gólů za pár minut. Je škoda, že jsme nebyli disciplinovaní... Proti prvnímu mančaftu si každopádně nemůžete dovolit hrát na začátku dvakrát v oslabení. A zase klobouk dolů před naším týmem, tahali jsme a tahali. Měli jsme pár dobrých šancí už ve druhé třetině, nakonec jsme vybojovali třetí gól. Jenže hned inkasujeme, soupeři k vítězství gratuluji. Byl to dobrý zápas, jedeme dál."

HC Dynamo Pardubice - HC Sparta Praha 4:3 (3:2, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 2. Říčka (Košťálek, Cienciala), 4. Říčka (R. Kousal, Košťálek), 5. Cienciala, 45. M. Kaut (Cienciala, J. Kolář) - 3. Buchtele (J. Lajunen, Krejčík), 4. Chlapík (M. Forman, Sobotka), 43. Sobotka (Chlapík). Rozhodčí: Mrkva, Šír - Bohuněk, Lederer. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 10 194 (vyprodáno).

Pardubice: Will - Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, J. Kolář, Vála - Hyka, L. Sedlák, Říčka - Radil, T. Zohorna, R. Kousal - M. Kaut, A. Musil, Cienciala - Vondráček, O. Rohlík, Mandát - Paulovič. Trenér: Varaďa.

Sparta: Jakub Kovář (5. Kořenář) - Moravčík, Krejčík, Irving, Němeček, Mikliš, Kempný - M. Forman, Sobotka, Chlapík - P. Kousal, R. Horák, D. Vitouch - Sihvonen, J. Lajunen, Konečný - Hauser, O. Najman, Buchtele. Trenér: Gross.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Sparta Praha

Štítky sport, hokej, extraliga, Sparta, Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta prohrála v Pardubicích. Za prvních pět minut padlo pět gólů  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.