Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Hokejová Sparta porazila Mladou Boleslav 4:1 a v tabulce zůstává třetí

Pražská hokejová Sparta porazila ve 13. kole extraligy Mladou Boleslav 4:1 a udržela si tak 3. místo v tabulce. Na druhý Litvínov navíc snížila rozdíl na 6 bodů. Po vyrovnané první polovině zápasu zvládli Sparťané v druhé polovině zápasu zabrat a soupeře přestřílet. Hokejisté Mladé Boleslavi nebyli schopni využít tlaku a s další prohrou zůstávají na posledním místě.

Hokejisté Sparty porazili v utkání 13. extraligového kola Mladou Boleslav 4:1. Pražané se radovali podruhé z posledních pěti utkání, upevnili si třetí místo a snížili manko na druhý Litvínov na šest bodů. Bruslaři ztratili sedmý z uplynulých osmi zápasů a zůstali poslední. Na ledě Sparty neuspěli pošesté za sebou. Vítězný gól dal krátce po polovině utkání útočník Jan Buchtele.

Do sestavy domácích se vrátil uzdravený útočník Chlapík, který chyběl kvůli nemoci a naposledy hrál 3. října v duelu 8. kola proti Vítkovicím. První větší možnost viděli diváci až v osmé minutě, kdy jeli dva na jednoho Kousal s Řepíkem, zakončující Kousal však neuspěl.

O chvilku později se proti pravidlům provinil Pyrochta a Sparta měla k dispozici první přesilovku. Na 40 sekund ji navíc zdvojnásobil Štibingr. V převaze pět na tři sice domácí nic moc nevymysleli, ale pouhé čtyři sekundy po skončení Pyrochtova trestu se radovali z vedení. Po Řepíkově střele se k odraženému puku dostal Horák, pohotově ho posunul na Kestnera a ten bez potíží skóroval do odkryté branky.

V 15. minutě si první početní výhodu zahráli i Mladoboleslavští, došlo tak na konfrontaci nejlepšího týmu při hře v oslabení s tím, který byl v dosavadním průběhu sezony nejlepší naopak při přesilovkách. Stav se nezměnil, Sparta si tak přenesla těsné vedení do druhé třetiny.

Hned v jejím úvodu hráli Pražané další přesilovku, v jejím závěru se dostali do přečíslení tří na jednoho, ale hosté přestáli horké chvilky bez úhony. V 25. minutě pak sami udeřili, když Rohdin zužitkoval přihrávku od Aaltonena a zaznamenal první gól v extralize. Nemuselo navíc zůstat jen u jedné trefy - o chvilku později totiž mohl dokonat obrat, jenže neuspěl.

Sparta pak promarnila další přesilovku, ale na konci 31. minuty si vzala vedení zpět. Forman pálil přes Pláňka, který byl v tu dobu bez hokejky a inkasoval bolestivý zásah, po němž zůstal na ledě. Kotouč se po jeho bloku odrazil zpět k Formanovi, ten nabil Buchtelemu a brankář Novotný neměl šanci zasáhnout. Následoval tlak Bruslařů, který však ukončil Aaltonenův faul.

Uklidnění pro domácí zařídil v 46. minutě Moravčík, který se zapsal mezi střelce poprvé v sezoně. Ke gólu mu dopomohla i teč bránícího Závory. Kestnerův slalom pak hosté zastavili faulem, přesilovku si zahráli i Mladoboleslavští, ale na kontaktní gól nedosáhli. V závěru to zkusili s power play, definitivní podobu výsledku však dal do prázdné branky Kousal.

HC Sparta Praha - BK Mladá Boleslav 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 10. Kestner (R. Horák, Řepík), 31. Buchtele (M. Forman), 46. Moravčík (Konečný), 60. P. Kousal (Řepík, R. Horák) - 25. Rohdin (J. Aaltonen). Rozhodčí: Květoň, Ondráček - Frodl, Hynek. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. Diváci: 8057.

Sparta: Kořenář - Moravčík, Kempný, Krejčík, Mozík, Irving, Němeček, Mikliš - Řepík, R. Horák, P. Kousal - Kestner, J. Lajunen, Chlapík - M. Forman, O. Najman, Buchtele - Hauser, D. Vitouch, Konečný. Trenér: Gross.

Mladá Boleslav: F. Novotný - Pláněk, Pyrochta, Osburn, Jánošík, A. Čech, Bernad, Štibingr - Rohdin, Järvinen, J. Aaltonen - Lantoši, Suchý, Skalický - Gardoň, O. Roman, Malát - J. Stránský, Závora, Dvořáček. Trenér: Kalous.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Beneš, HC Sparta Praha

Štítky sport, hokej, extraliga, Sparta, Mladá Boleslav, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejová Sparta porazila Mladou Boleslav 4:1 a v tabulce zůstává třetí  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.