Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Hokejisté Sparty prohráli s Libercem 1:4. Jedná se už o druhou prohru

Hokejisté pražské Sparty podlehli v 9. kole extraligy doma Liberci 1:4 a prohráli druhé z posledních tří utkání. Předtím drželi svěřenci trenéra Pavla Grosse šestizápasovou vítěznou sérii. Bílí Tygři zvítězili potřetí za sebou. Gólem a asistencí k tomu přispěli obránce T.J. Melancon a útočníci Tomáš Filippi a Adam Najman.

Sparta, která končila sérii čtyř utkání v O2 areně po soubojích s Olomoucí (4:0), Kometou Brno (0:2) a Vítkovicemi (3:2), nastoupila bez útočníka Filipa Chlapíka. V prvním útoku jej nahradil Miroslav Forman.

Jako první ohrozil libereckého gólmana Hrenáka střelou z pravého kruhu Kestner, ale z vedení se v čase 3:20 radovali hosté. Rychlovský našel bekhendem na levém kruhu Ivana, který trefil přesně protější horní roh Kovářovy branky.

Bílí Tygři se ubránili při Dvořákově trestu a sami se neprosadili při Němečkově vyloučení. Hostující Pérez však strávil v 17. minutě na trestné lavici už jen 23 sekund. Kempný si vyměnil puk s Řepíkem a tvrdou ranou pod horní tyč nedal libereckému brankáři šanci reagovat.

V úvodu druhé části nepřekonal Kováře z přečíslení Hawryluk. Liberec byl i nadále v prostředním dějství aktivnější i nebezpečnější a dočkal se opětovného vedení v 30. minutě jen tři sekundy po vypršení trestu domácího Ondřeje Najmana.

Jeho mladší bratr Adam našel před brankou nepokrytého Melancona, který se zapsal mezi střelce potřetí v sezoně. Vyrovnat mohl při vyloučení Faška-Rudáše Kestner, ale nezamířil přesně.

Také na startu závěrečného dějství byl Liberec střelecky aktivní. Náskok zvýšili Bílí Tygři v 45. minutě v době, kdy se do chvilkového tlaku dostala Sparta. Z brejku nabídnul Hawryluk puk Adamovi Najmanovi, který z levého kruhu zamířil k protější tyči.

Hosté vzápětí odolali náporu domácích při Pérezově čtyřminutovém vyloučení. Hrenáka potom nepřekonali ani Sobotka či Mozík. V 53. minutě mohl zvýšit náskok Bílých Tygrů Hawryluk, ale jeho blafák do bekhendu vykryl pravým betonem Kovář. Sparta se marně tlačila za snížením a v čase 57:47 po Němečkově zaváhání na útočné modré čáry při power play dovezl puk do prázdné branky Filippi.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Sparta Praha

Štítky Sport, hokej, extraliga, Sparta, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Sparty prohráli s Libercem 1:4. Jedná se už o druhou prohru  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.