Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hokejisté Sparty podlehli doma Kometě 0:2 a poprvé v sezoně prohráli

Hokejisté Sparty podlehli v 7. kole doma Kometě Brno 0:2 a připsali si první porážku v sezoně. Jejich série se zastavila na šesti výhrách, což je jejich nejdelší od začátku ročníku v historii samostatné české extraligy. Kometa po čtyřech duelech bez bodů potřetí za sebou vyhrála. Rozhodl o tom před nejvyšší návštěvou sezony 10.554 diváků v čase 40:26 slovenský útočník Lukáš Cingeľ a 19 sekund před koncem při power play do prázdné branky pečetil výsledek finský bek Alex Lintuniemi. Brankář Dominik Furch udržel podruhé v sezoně čisté konto.

Do sestavy Sparty se po třízápasové absenci způsobené zraněním vrátil útočník Sobotka. V úvodu při přečíslení Komety neměl přesnou mušku Flek, domácí se do první šance dostali v 5. minutě. Po Krejčíkově přihrávce ohrozil Furcha z pravého kruhu Kestner. Při čtyřminutovém vyloučení kapitána Řepíka se Pražané ubránili, Zbořil svůj průnik totiž nestihl zakončit a Kovář zasáhl. Kometa odolala při Hollandově trestu.

Pražané mohli otevřít skóre ve 23. minutě, kdy se Řepík natlačil před Furcha, ale nepřekonal jej. Při Gazdově vyloučení domácí tlak brankově také nevyjádřili. Největší možnost měl opět Řepík, přehodil si puk do bekhendu, ztroskotal však opět na brněnském gólmanovi. Sparta zůstala v náporu i po skončení početní výhody, Kometa ale držela bezbrankový stav.

Na druhé straně zasáhl sparťanský gólman po střela Fleka, kterému nabil na pravý kruh Zaťovič. V 37. minutě při Mozíkově pobytu na trestné lavici měl velkou příležitost Cingeľ, ale trefil Kováře do masky. Ukazatelem skóre nepohnuli domácí Vitouch ani brněnští Zbořil s Mosesem.

Po 26 vteřinách třetí třetiny už se dočkala branky Kometa. Po Cingeľově dorážce propadl puk za Kováře a nestihl jej odvrátit hokejkou ani Němeček. Sparta si ještě vzala trenérskou výzvu, kvůli tomu, že Pospíšil natlačil Mozíka na gólmana domácích, ale branka platila. Kovář tak inkasoval poprvé po 116 minutách a 53 sekundách.

Hosté poté hráli přesilovku, nejprve trefil tyč v oslabení Buchtele a vzápětí na druhé straně ve velké šanci brněnský Moses. Vzápětí v plném počtu hráčů na ledě zamířil do brankové konstrukce i domácí Krejčík. Při Pospíšilově trestu Furch nadále držel čistý štít.

V 53. minutě za něj sice propadl puk po Irvingově střele, ale z brankoviště ho odvrátil Holland. Brněnské gólmana nepřekonali ani Horák a Sobotka. Při závěrečné power play také Kometa odolala a do prázdné branky navíc přes celé hřiště zamířil Lintuniemi.

HC Sparta Praha - HC Kometa Brno 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)

Branky: 41. Cingeľ, 60. Lintuniemi. Rozhodčí: Hribik, T. Veselý - Lhotský, Hnát. Vyloučení: 5:4. Bez využití. Diváci: 10 554.

Sparta: Jakub Kovář - Mozík, Němeček, Irving, Kempný, Moravčík, Krejčík, Mikliš - Řepík, Sobotka, Chlapík - Kestner, R. Horák, P. Kousal - Hauser, J. Lajunen, Buchtele - D. Vitouch, O. Najman, M. Forman. Trenér: Gross.

Brno: D. Furch - Ščotka, Lintuniemi, Holland, Kučeřík, Gazda, Ďaloga - Moses, Cingeľ, K. Pospíšil - A. Zbořil, Marcinko, Kohout - Flek, Holík, Zaťovič - Jenyš, Zembol, Okál. Trenér: Modrý.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Sparta Praha, Jan Beneš

Štítky hokej, extraliga, HC Sparta Praha, prohra, Kometa Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Sparty podlehli doma Kometě 0:2 a poprvé v sezoně prohráli  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.