Počasí dnes20 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Hokejisté Sparty na úvod extraligy porazili Budějovice 5:2, dva góly dal Řepík

, aktualizováno 15. září 2023, 22:50

Hokejisté Sparty vstoupili do nového extraligového ročníku výhrou nad Českými Budějovicemi 5:2. Dvěma góly se pod výhru Pražanů podepsal kapitán Michal Řepík, jubilejní 600. zápas v extralize oslavil brankou Miroslav Forman. Sparta porazila Jihočechy v soutěži pošesté za sebou.

„Určitě jsme chtěli vystoupit správnou nohou do sezony. Jsem rád, že se nám to povedlo. Celkem jsme diktovali tempo hry. Ve druhé třetině jsme s nimi začali trošku hrát nahoru dolů, což se jim líbilo a my jsme takhle hrát nechtěli. První a třetí třetina byla dobrá. Je to něco jiného než příprava a myslím, že celkově jsme to zvládli dobře," zhodnotil Řepík zápas.

Pražané byli od začátku střelecky aktivnější, brankář Motoru Hrachovina byl ale pozorný. Pomohl Jihočechům přestát i první oslabení, ve kterém zlikvidoval i velkou šanci Sobotky. Ve druhé přesilovce ale Sparta již udeřila, Kempného střelu posunul Lajunen k Řepíkovu a kapitán domácí zakončoval do odkryté branky.

Na přelomu první a druhé třetiny si první přesilovku zahráli i hosté, Kováře ale výrazněji neprověřili. Krátce před návratem Němečka na led se navíc do šance dostal Buchtele, druhý gól Sparty ale nepřidal.

I díky tomu mohli Jihočeši ve 23. minutě vyrovnat, když se po přečíslení tři na jednoho prosadil Přikryl. Sparta ale dokázala bleskově odpovědět. O 41 sekund později prostřelil Hrachovinu Forman a gólově oslavil své extraligové jubileum.

Po sérii nevyužitých šancí a přečíslení dva na jednoho na obou stranách se podruhé prosadily České Budějovice. Přikryl vyhrál buly k Ordošovi, který zamířil přesně.

I tentokrát ale Pražané dokázali rychle zareagoval. O 66 sekund později jim vrátil vedení Kousal, jenž překvapil Hrachovinu zakončením z téměř nulového úhlu. Ještě ve druhé třetině se navíc podruhé prosadil Řepík a přiblížil Spartu k tříbodovému zisku.

Ve 40. minutě byli krátce po sobě vyloučeni Moravčík a Mozík, Motor ale 89 sekund dlouhou přesilovku pět na tři nevyužil. Jihočeši si početními výhodami nedokázali pomoct, ve své další přesilovce dokonce inkasovali. O pátou branku se z brejku postaral Lajunen.

„Nechytili jsme začátek. V první třetině nás Sparta výrazně přestřílela, ale ve druhé jsme se do toho dostali, dali jsme dva góly, bylo to vyrovnané, ale bohužel jsme si pak nechali dát dvě branky, což rozhodlo," řekl útočník hostů Jan Ordoš. "V přesilovce pět na tři jsme se chtěli vrátit do zápasu, ale bohužel se tak nestalo. Sparta pak hrála výborně," dodal.

Sparta už utkání v poklidu dohrála a mohla přidat i další góly. Hrachovinovi dvakrát pomohla branková konstrukce.

Dnes nám zápas nesedl, nepovedl se. Nepodali jsme sebevědomý výkon, který by měl mít nějakou tvář. Můžeš vyhrát nebo můžeš prohrát, ale musíš si zachovat tvář. My jsme ji bohužel neměli a Sparta zaslouženě vyhrála," řekl po utkání trenér Motoru Ladislav Čihák.

Sparta už utkání v poklidu dohrála a mohla přidat i další góly. Hrachovinovi dvakrát pomohla branková konstrukce.

HC Sparta Praha - Banes Motor České Budějovice 5:2 (1:0, 3:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 15. Řepík (J. Lajunen, Kempný), 24. M. Forman (Moravčík, Hauser), 34. P. Kousal (R. Horák), 36. Řepík (Sobotka, Chlapík), 49. J. Lajunen - 23. F. Přikryl (Kubík, Hovorka), 33. Ordoš (F. Přikryl). Rozhodčí: Šindel, Jaroš - Špůr, Klouček. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 9872.

Sparta: Jakub Kovář - Moravčík, Krejčík, Mozík, Kempný, Irving, Němeček, Mikliš - Řepík, Sobotka, Chlapík - Kestner, R. Horák, P. Kousal - Hauser, J. Lajunen, Buchtele - Konečný, O. Najman, M. Forman. Trenér: Gross.

České Budějovice: Hrachovina - Gulaši, Pýcha, M. Doudera, Hovorka, Štencel, Krutil - Ordoš, F. Přikryl, Kubík - Pech, M. Hanzl, Valský - D. Simon, Harris, Gulaš - M. Beránek, M. Toman, Chlubna. Trenér: Čihák

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Motor České Budějovice

Štítky hokej, extraliga, Sparta, České Budějovice, výhra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Sparty na úvod extraligy porazili Budějovice 5:2, dva góly dal Řepík  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.