Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Sparta přivedla do kádru olympionika, který se do extraligy vrací po osmi letech

Pražská hokejová Sparta představila další posilu. Po příchodech Ondřeje Najmana, Aarona Irvinga a Filipa Chlapíka Sparta ohlásila příchod Vojtěcha Mozíka, který se do české extraligy vrací po osmi letech. Spolehlivý obránce hrál v Podolsku a Färjestadu a nebylo překvapením, že se do KHL vrátil. Pár dní před vypuknutím války na Ukrajině přestoupil z Vladivostoku do švédského Rögle. V roce 2015 nakoukl v sedmi zápasech v dresu New Jersey Devils do NHL.

Vojtěch Mozík ve Spartě nahradí Stefana Warga, který kádr doplnil před playoff a příští sezónu v klubu působit nebude. „Vojta Mozík je velice kvalitní bek, hrál spoustu let v prestižních evropských soutěžích, to hovoří za vše. Ještě více zpevní naši defenzivu,“ uvedl na webu hokejové Sparty ředitel sportovního úseku Tomáš Divíšek.

„Je to už druhý pravák, kterého do defenzivy přivádíme. Vojta má zkušenosti z reprezentace, má spoustu zkušeností, vyhrál extraligu i CHL. Věřím, že bude přínosem,“ řekl pro web Sparty sportovní manažer Jaroslav Hlinka.

Rodák z Prahy se těší na hru před velkým množstvím domácích fanoušků. „Vím, že na Spartu chodí hodně fanoušků. Přes deset tisíc lidí už je fakt hodně. Doufám, že se nám bude dařit a pobavíme je dobrým hokejem,“ řekl pro web Sparty Vojtěch Mozík.

Účastník olympijských her v letech 2018 a 2022 strávil ve Švédsku kompletní ročník 2022/2023, po němž se vrátil do Česka, kde se dohodl na smlouvě se Spartou. V Praze bydlí přes léto poslední tři roky a má tu rodinu.

Ohodnoť článek

Foto HC Sparta Praha

Štítky sport, hokej, extraliga, posila, Vojtěch Mozík, Sparta, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta přivedla do kádru olympionika, který se do extraligy vrací po osmi letech  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.