Počasí dnes23 °C, zítra24 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Sparta vyhrála v Pardubicích 3:2 po nájezdech a má třetí výhru v řadě

Hokejisté Sparty vyhráli v zápase 6. kola extraligy na ledě Pardubic 3:2 po samostatných nájezdech a uspěli ve třetím utkání v řadě. O výhře Pražanů rozhodl Roman Horák. Dynamo dvakrát prohrávalo, ale vždy dokázalo vyrovnat. Východočeši bodovali i v šestém utkání v sezoně, po druhém nezdaru ale přišli o vedení v tabulce.

Mimo pardubickou sestavu ze zdravotních důvodů zůstali útočníci Poulíček nebo Hyka, a tak domácí nastoupili oproti předchozím zápasům v pozměněném složení.

První větší závar si vytvořili hráči Dynama, o zakončení se snažil Zohorna, ale brankář Kovář puk za svá záda nepustil. Pak se hrálo ve čtyřech na obou stranách, čehož využila Sparta. V 5. minutě si Tomášek najel až před gólmana Frodla a zakončil přesně.

Zanedlouho rozehráli přesilovku Pardubičtí a usadili se na delší dobou v útočném pásmu. Dorážel Radil, střílel Čerešňák, ale Kovář byl připraven. Krátkou početní výhodu si během první třetiny zahráli i hosté, ale skóre se před první pauzou neměnilo.

I ve druhé třetině pokračoval napínavý zápas, který v Pardubicích sledoval i reprezentační trenér Kari Jalonen. Domácí hráči vyslali více střel na soupeřovu branku a ve 28. minutě se dočkali vyrovnání. Puk se od Dvořáka přes Ciencialu dostal až k Říčkovi, jenž zamířil pohodlně do odkryté branky.

I po druhé třetině ovšem vedli hosté. Ve 32. minutě totiž po delším obléhání domácí branky skórovala znovu Sparta. Situaci vyřešil Forman, který poslal puk zpoza branky a dostal ho s pomocí dvojité teče domácího hráče a brankáře do pardubické svatyně. Forman si tak připsal jubilejní stý gól v dresu Sparty.

Dynamo ale i podruhé dokázalo vyrovnat. Střelu Adama Musila z otočky ještě Kovář vyrazil, ale ve 48. minutě se před brankáře Sparty prokličkoval Radil a pohotový Kousal zblízka vyrovnal.

Další šanci měl na domácí straně Koffer, pardubický brankář Frodl pak vytáhl skvělý zákrok při zakončení Poláška. Dramatická koncovka duelu tak vrcholila až v prodloužení.

Více práce měl Kovář, který ale svůj tým podržel i při Tomáškově vyloučení. V závěru prodloužení ujel Řepík, jenže Frodl proti jeho kličce zasáhl. O výhře Sparty rozhodly až nájezdy, kde se na gól čekalo do páté série. V ní se prosadil Horák, pardubičtí hokejisté ani jeden z pěti nájezdů neproměnili.

Hlasy trenérů:

Richard Král (Pardubice): „V první třetině byla Sparta o fous lepší, pak se to srovnalo, ve třetí třetině jsme možná o kousek byli lepší my. Nějaký gól mohl padnout na obou stranách, oba brankáři podali velice kvalitní výkony. Celkově se hrálo dobře do defenzívy, moc přečíslení nebylo. V závěru jsme neproměnili přesilovku čtyři na tři, v nájezdech byla šikovnější Sparta. Bylo to vyrovnané utkání, lidem se líbilo."

Pavel Patera (Sparta Praha): „Do utkání jsme vstoupili dobře, dali jsme první gól a měli další šance. Pak se hra srovnala, každý z týmů byl chvíli na koni. Remíza po šedesáti minutách je spravedlivá, v penaltách rozhodlo štěstí a samozřejmě umění hráčů. Byl to náš nejlepší venkovní výkon, protože první dva zápasy od nás nebyly dobré. Chtěli bychom být od začátku sezony vyladění co nejlépe, ale vše si bude snad co nejrychleji sedat."

HC Dynamo Pardubice - HC Sparta Praha 2:3 po sam. náj. (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 28. Říčka (Cienciala, T. Dvořák), 48. R. Kousal (Radil, Vála) - 5. Tomášek (M. Jandus, Řepík), 32. Forman, rozhodující nájezd Horák. Rozhodčí: Jeřábek, Vrba - Šimánek, Synek. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 8963.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Dynamo Pardubice

Štítky sport, hokej, extraliga, Sparta, Pardubice, AC Sparta Praha, FK Pardubice, HC Dynamo Pardubice, Roman Horák, HC Sparta Praha, Pavel Patera, Kari Jalonen, Richard Král, Adam Musil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta vyhrála v Pardubicích 3:2 po nájezdech a má třetí výhru v řadě  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.