Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Fotbalisté Slavie už jsou v Aténách. S červenobílými neodletěli Ewerton ani Provod

Fotbalisté Slavie odcestovali ke čtvrteční odvetě 3. předkola Evropské konferenční ligy proti Panathinaikosu Atény bez zraněného záložníka Lukáše Provoda. V Praze zůstal i křídelník Ewerton, který je mimo hru po zákroku soupeře z nedělního ligového utkání se Zlínem. S červenobílými naopak do Řecka odletěli další středopolaři Petr Ševčík s Mosesem Usorem, jejich start je ale nejistý.

Ewerton i Provod zůstali v Praze

Ewerton po zákroku Martina Cedidly musel nuceně střídat. Pondělní vyšetření sice nepotvrdilo nejhorší prognózy, ale brazilská letní posila červenobílých i tak bude kvůli poranění kolenního kloubu a postranního vazu chybět čtyři až šest týdnů.

„Tohle je takové smutné, ale je to fotbal. Bohužel s Ewem to je fakt špatné. Je to pro nás velké oslabení. Je to skvělý ofenzivní hráč, který umí dát gól i zahrát standardku, takže nám bude hodně chybět. Zraněný je i Provi," uvedl pro klubovou televizi asistent trenéra Slavie Zdeněk Houštecký.

Z vítězného utkání se Zlínem (4:1) si odnesli zranění i další záložníci Ševčík a střídající Usor. „Letí s námi, ale až na místě se rozhodne, jestli je budeme moci v zápase využít," poznamenal Houštecký.

Fotbalisté Slavie zvítězili v úvodním utkání 3. předkola Evropské konferenční ligy nad Panathinaikosem Atény 2:0 a přiblížili se k postupu do play off o účast ve skupině. Pražany poslal v druhé minutě nastavení první půle v krátké přesilovce po...

FOTOGALERIE: Centrum Prahy obsadili řečtí fanoušci, míří na večerní zápas se Slavií

Centrum Prahy dnes po třetí hodině zezelenalo. Právě zelená je barva athénského fotbalového klubu Panathinaikos FC, jehož fanoušci si dali krátce po třetí hodině sraz na Staroměstském náměstí, aby se společně vydali na cestu k vršovickému Edenu,...

„V celé Evropě jsou tepla. Jsme na to teď zvyklí“

Jeho tým bude v Řecku hájit náskok 2:0 z domácího duelu a k postupu by mu stačila i porážka maximálně o jednu branku. Slávistům bude v odvetě kvůli trestu za červenou kartu chybět obránce Eduardo Santos.

„Kdyby nám někdo řekl před zápasem, že povedeme 2:0, tak bychom to brali všemi deseti. Ale je to ošemetné, protože víme, jaká nás tam čeká atmosféra. Čím déle udržíme čisté konto, tím více se budou domácí tlačit dopředu a pak na brejky bychom měli mít šanci dát gól," mínil Houštecký.

Slávisté odcestovali k venkovnímu pohárovému utkání jako již tradičně o dva dny dříve. Ve čtvrtek má být v Aténách až 35 stupňů, utkání má výkop v 19:30 SELČ. V Řecku je o hodinu více.

„V celé Evropě jsou tepla. Jsme na to teď zvyklí, doma jsme se s tím dobře popasovali. Uvidíme, jaká tam bude vlhkost. Tohle vedro pro fotbal moc není, ale musíme se s tím poprat. Je to pro oba dva týmy stejné," řekl Houštecký.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SK Slavia Praha

Štítky spot, fotbal, Panathinaikos, Slavia, Praha, SK Slavia Praha, Lukáš Provod, Athény, Řecko, FC Fastav Zlín, Petr Ševčík, Panathinaikos FC, Evropská konferenční liga UEFA, fotbalista, Zdeněk Houštecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Slavie už jsou v Aténách. S červenobílými neodletěli Ewerton ani Provod  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.