Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Slavia deklasovala Zlín 4:1. Má první ligovou výhru

Fotbalisté Slavie porazili ve druhém kole první ligy Zlín 4:1 a ideálně se naladili na čtvrteční odvetu 3. předkola Evropské konferenční ligy na hřišti Panathinaikosu Atény. Za Pražany se v úvodním dějství trefili ligový debutant Marek Icha a David Jurásek, po změně stran snížil Lamin Jawo. Od 70. minuty dohrávali hosté bez vyloučeného kapitána Václava Procházky, v závěru se za domácí prosadili střídající Ivan Schranz a opět Jurásek.

Vršovičtí vyhráli sedmý vzájemný zápas v lize po sobě a po úvodní venkovní prohře 0:1 s Hradcem Králové v sezoně nejvyšší soutěže poprvé bodovali. Naopak Ševci nenavázali na bezbrankovou remízu s Mladou Boleslaví.

Trenér Slavie Trpišovský udělal oproti čtvrtečnímu vítěznému duelu s Panathinaikosem (2:0) v základní sestavě šest změn. Ve čtvrté minutě domácí útočník Jurečka po střele z otočky z hranice vápna rozvlnil boční síť.

O šest minut později se vršovický celek poprvé prosadil. Ševčík z rohového kopu našel Ichu a ten hlavičkou k tyči nedal brankáři Dostálovi šanci. Po téměř půlhodině hry si zlínský gólman poradil se Ševčíkovým obstřelem z vápna.

Za chvíli se ale slávisté opět radovali, když Lingr přihrávkou z pravé strany našel před brankou zakončujícího Juráska. Stylově tak oslavil své dnešní 22. narozeniny. V nastavení úvodního dějství Juráskův centr zleva našel Lingra, jenže střelu mu vůbec nesedla.

Hosté snížili necelé čtyři minuty po přestávce. Slávistický stoper Santos špatně odkopl míč, Simerský ho přistrčil Jawowi a ten zblízka zkorigoval skóre. Gambijský útočník se v české lize trefil poprvé od září 2020.

Vzápětí Santos opět přišel o balon a Zlínu se naskytl protiútok, který ale Čanturišvili vyřešil pouze střelou do gólmana Mandouse.

V 59. minutě hostující obránce Cedidla u postranní čáry ostře zajel do Ewertona, ale k nelibosti slávistické lavičky a domácích fanoušků uviděl za zákrok pouze žlutou kartu. Brazilský záložník v utkání dohrál. V 70. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen kapitán Zlína Procházka.

Definitivní pojistku na vítězství přidala Slavia v 85. minutě. Jurečka nacentroval do vápna a Schranz se z první nemýlil. Ve druhé minutě nastavení stanovil konečný výsledek Jurásek. Krajní bek premiérově zaznamenal dvě branky v jednom ligovém zápase.

Slavia prohrála jediný z 18 domácích ligových duelů se Zlínem. Ševci venku v nejvyšší soutěže nezvítězili v 15. duelu za sebou.

Slavia Praha - Trinity Zlín 4:1 (2:0)

Branky: 31. a 90.+2 D. Jurásek, 10. Icha, 85. Schranz - 49. Jawo. Rozhodčí: Černý - Caletka, Podaný - Ondráš (video). ŽK: Trpišovský (trenér), Masopust - Procházka, Jawo, Cedidla, Simerský, Bartošák. ČK: 70. Procházka. Diváci: 12 213.

Slavia: Mandous - Douděra (66. Masopust), Santos, Kačaraba, Jurásek - Hromada (83. Holeš) - Lingr (76. Usor), Icha, Ševčík (66. Tiéhi), Ewerton (66. Schranz) - Jurečka. Trenér: Trpišovský.

Zlín: Dostál - Cedidla, Simerský, Procházka, Bartošák - J. Kolář (81. Bobčík), Didiba - Dramé (46. Hrubý), Jawo (73. Reiter), Čanturišvili (87. Hrdlička) - Vukadinovič (46. Silný). Trenér: Jelínek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Slavia Praha

Štítky sport, fotbal, Slavia, Zlín, Praha, FC Fastav Zlín, HC Slavia Praha, David Jurásek, Václav Procházka, Ivan Schranz, Lamin Jawo, Marek Icha, Panathinaikos FC, Evropská konferenční liga UEFA, FC Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavia deklasovala Zlín 4:1. Má první ligovou výhru  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.