Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Plavšič se trefil poprvé za Slavii. Nejhezčí gól kariéry, řekl ke čtyřicetimetrovému lobu

Fotbalista Srdjan Plavšič byl šťastný, že konečně vstřelil první soutěžní gól za Slavii od loňského příchodu z konkurenční Sparty. Šestadvacetiletý srbský univerzál zlomil dlouhé čekání ve třetím kole ligové nadstavbové skupiny o titul proti Slovácku úchvatným lobem ze 40 metrů do prázdné branky a povedený volej označil za nejhezčí trefu kariéry. Skóroval přitom svou slabší pravou nohou. Plavšič si pak k vítěznému gólu připsal ještě asistenci a výrazně pomohl Pražanům k výhře 3:0.

„Chtěl jsem ukázat, že i pravačkou to umím“

Poté, co gólman Slovácka Filip Nguyen v 29. minutě zahrál špatně hlavou daleko před pokutovým územím, si Plavšič zpracoval míč na prsou a následně jej z voleje poslal lobem do opuštěné branky.

„Věděl jsem, že brankář je mimo. Zkusil jsem to, spadlo to tam a byl z toho pěkný gól. Asi nejhezčí v mé kariéře. Strach, že to obránce vykopne, jsem neměl. Samozřejmě takových gólů nedávám moc, je to jednou za život. Jsem za to moc šťastný. Gratulovali mi i všichni spoluhráči," řekl na tiskové konferenci Plavšič.

Jeho silnější nohou je levačka, i proto se po povedeném lobu poplácal po pravém stehně. „Chtěl jsem ukázat, že i pravačkou to umím," smál se Plavšič. „Měl jsem první dotek prsy, nemohl jsem hrát levou, tak jsem zkusil pravačku. Občas to pravačkou zkouším na tréninku, z takové dálky samozřejmě asi ne. Když to zkoušíš na tréninku, proč ne v zápase? Snažím se používat obě nohy, dnes to vyšlo," pochvaloval si Plavšič.

Slavia porazila Slovácko 3:0. Na vedoucí Plzeň ztrácí dva body

Fotbalisté pražské Slavie ve třetím kole ligové nadstavby ve skupině o titul vyhráli nad Slováckem 3:0. Pražany poslal do vedení v 29. minutě dalekonosným lobem do opuštěné branky Srdjan Plavšič a v závěru se prosadili Ibrahim Traoré a střídající...

„V duchu jsem trochu nadával, že to takhle vůbec zkouší“

Do Slavie přišel ze Sparty před sezonou a dosud za tým z Edenu skóroval jen v přípravném utkání s Ostravou. „Každý zápas jsem měl v hlavě, že jsem ještě žádný gól nedal. Měl jsem nějaké asistence, ale na gól jsem čekal dlouho. Trénuju každý den, snažím se na maximum, makám. Dnes mi to vyšlo, jsem za to moc šťastný. Dnes to byl pro mě z mnoha důvodů hodně důležitý den, měl jsem velké emoce," poznamenal Plavšič.

Slávistický trenér Jindřich Trpišovský připustil, že když srbský záložník vyslal lob, nevěřil, že míč skončí v síti. „V duchu jsem trochu nadával, že to takhle vůbec zkouší. Jestli ho za něco hodně kritizujeme, tak je to za to, že vůbec nepoužívá svoji pravou nohu, kterou nemá vůbec špatnou. Používá ji jen v totální nouzi. My všichni trenéři ho peskujeme skoro každý trénink, že nezakončuje a nestřílí. A pak se rozhodne pro tohle. Trefil to geniálně, pátrám v paměti, jestli jsem někdy viděl hezčí gól," uvedl Trpišovský.

Slavia i díky Plavšičovi udržela naději na obhajobu titulu. Pražané dvě kola před koncem nadstavby dál ztrácejí z druhého místa v tabulce na vedoucí Plzeň dva body. „Věděli jsme výsledek Plzně, že vyhrála. Před zápasem jsme si řekli, že musíme koukat jen na nás. Že zkusíme vyhrát všechny tři zápasy a uvidíme, na co to bude stačit. Jak to celé dopadne," dodal Plavšič.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Slavia Praha

Štítky sport, fotbal, nadstavba, Slavia, Slovácko, Plavšič, Srđan Plavšić, SK Slavia Praha, kariéra, AC Sparta Praha, 1. FC Slovácko, trénink, FC Viktoria Plzeň, Jindřich Trpišovský, Filip Nguyen, HC Vítkovice Ridera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plavšič se trefil poprvé za Slavii. Nejhezčí gól kariéry, řekl ke čtyřicetimetrovému lobu  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.