Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Sparta vyhrála 3:1 proti Ostravě. Ve vedení zůstává Slavie

Fotbalisté Sparty v prvním kole nadstavbové skupiny o titul porazili Ostravu 3:1 a v neúplné ligové tabulce ze třetího místa ztrácí čtyři body na vedoucího obhájce titulu Slavii, která hraje v neděli s Hradcem Králové. Pražany poslal do vedení před koncem prvního poločasu Ladislav Krejčí mladší, v rozmezí 75. až 81. minuty se prosadili Tomáš Čvančara a střídající Lukáš Haraslín. V nastavení snížil další náhradník Ladislav Almási.

Letenští si částečně spravili náladu po středeční prohře 0:2 v Olomouci a vyhráli šesté z posledních sedmi kol. Baník doma v nejvyšší soutěži porazili v devátém utkání za sebou. Slezané nevyhráli v lize sedmý z posledních osmi zápasů.

Týmy se utkaly přesně po třech týdnech. Zatímco tehdy sparťané vyhráli 2:1 před více než 15 tisíci diváky, tentokrát jich na Letnou zavítalo jen 8617 fanoušků.

V osmé minutě sparťanský kapitán Pavelka nedokázal u tyče po rohovém kopu zakončit, později jeho spoluhráč Karabec zase trefil brankovou konstrukci. V 26. minutě Pešek sice obstřelil gólmana Laštůvku, ale zároveň i branku. Domácí křídelník nevyzrál na brankáře hostů ani v 38. minutě, stejně jako vzápětí Hložek.

V 41. minutě však domácí udeřili. Stoper Baníku Pokorný odvrátil míč ve vápně pouze k Hložkovi, který na zadní tyči našel hlavou zakončujícího Krejčího mladšího. Český reprezentant se dočkal páté trefy v ligové sezoně.

Ani po přestávce se tempo zápasu nezvedlo a vypadalo to, že se hraje spíše z povinnosti. Sparta v závěrečné čtvrthodině přidala další dva góly. Nejprve se Čvančara hlavou položil do Wiesnerova centru a zaznamenal 11. gól v ročníku nejvyšší soutěže. O šest minut později se zapsal mezi střelce i střídající Haraslín pomocí odrazu od břevna. Slovenský reprezentant dal čtvrtý gól v ligové sezoně.

Finální výsledek stanovil v nastavení Almási, jemuž "namazal" míč chybným odkopem brankář Heča. Almási 14. trefou v ligovém ročníku dorovnal v tabulce nejlepších střelců Jurečku ze Slovácka.

Sparta pod trenérem Vrbou doma v lize ve 24 zápasech neprohrála (z toho 22 vítězství) a v této sezoně tam získala 44 z celkových 69 bodů. Ostrava venku v lize čtyřikrát za sebou nezvítězila.

Sparta Praha - Baník Ostrava 3:1 (1:0)

Branky: 41. Ladislav Krejčí II, 75. Čvančara, 81. Haraslín - 90.+3 Almási. Rozhodčí: Černý - Nádvorník, Kubr - Machálek (video). ŽK: Höjer, Ladislav Krejčí II - Smékal, Kaloč. Diváci: 8617.

Sparta: Heča - Wiesner, Vitík, Hancko, Höjer (87. Suchomel) - Pešek (64. Haraslín), Pavelka, Ladislav Krejčí II (82. Sáček), Karabec, Hložek (82. Minčev) - Čvančara (87. Pulkrab). Trenér: Vrba.

Ostrava: Laštůvka - Ndefe, Pokorný, Lischka, Fleišman - Buchta (60. Jaroň), Boula (46. Takács), Kuzmanovič (46. Almási), Kaloč (83. Budínský), Smékal (77. Šín) - Klíma. Trenér: Galásek.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři , | Foto AC Sparta Praha

Štítky fotbal, Sparta, sport, Praha, AC Sparta Praha, HC Vítkovice Ridera, SK Slavia Praha, Ladislav Krejčí, Ladislav Almási, Lukáš Haraslín, Tomáš Čvančara, FC Hradec Králové, FC Baník Ostrava, SK Sigma Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta vyhrála 3:1 proti Ostravě. Ve vedení zůstává Slavie  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.