Počasí dnes17 °C, zítra14 °C
Úterý 1. října 2024  |  Svátek má Igor
Bez reklam

Slavie zvítězila nad Českými Budějovicemi 1:0. Na Viktorii Plzeň ztrácí už jen bod

Fotbalisté Slavie zvítězili v 26. kole první ligy nad Českými Budějovicemi 1:0. Obhájce titulu využil sobotní ztráty vedoucího týmu tabulky Plzně v Jablonci a z druhého místa ztrácí na Viktorii už jen bod. V dalším kole po reprezentační pauze nastoupí Pražané na půdě západočeského rivala.

Dnešní zápas v Edenu rozhodl v 58. minutě Ondřej Lingr. Vršovičtí udrželi těsné vedení i poté, co od 86. minuty dohrávali bez vyloučeného Maksyma Talovjerova. Slávisté částečně napravili minulou ligovou porážku z Liberce 0:1 a v nejvyšší soutěži bodovali s Dynamem podeváté za sebou. Jihočeši prohráli po třech kolech a klesli na devátou příčku.

Slavia vyrukovala s pěti změnami v sestavě oproti čtvrteční odvetě Evropské konferenční ligy na půdě Lince, kterou Pražané prohráli 3:4, ale přesto oslavili postup. Poprvé od loňského května a vážného zranění kolena nastoupil reprezentační záložník Provod, mezi tyčemi dostal přednost Kolář, chytající 150. ligový duel. Jihočeši hráli se třemi stopery, jedním z nich byl i Konda, který se poprvé od příchodu do Dynama objevil v zahajovací jedenáctce.

Červenobílí před výkopem podpořili předsedu klubového představenstva Tvrdíka, který se na začátku týdne podrobil onkologickému zákroku. Hráči přišli na trávník v trikách s nápisem "Šéfe, jsme s vámi!".

Slávisté měli od začátku územní převahu, většinu času drželi míč, ale k vyloženým šancím se jen těžce propracovávali. Ve 12. minutě napálil domácí Plavšič Kondovu ruku a sudí Zelinka nařídil penaltu, po konzultaci s videorozhodčím ale původní verdikt změnil na přímý kop, neboť k prohřešku došlo ještě před vápnem. Ve 32. minutě se protáhl po pravé straně Sor a našel Lingra, jehož ránu v dobré pozici zblokoval Konda.

Po změně stran Pražané přidali. Ve 48. minutě Olayinka jako první v utkání zamířil na bránu a jeho střelu k tyči vytáhl Vorel. Sor z následné dorážky pálil mimo. O 10 minut později již Slavia vedla. Provod před vápnem přiťukl Plavšičovi, jehož ránu Vorel jen vyrazil před sebe a dobíhající Lingr poslal balon pod břevno. Třiadvacetiletý ofenzivní univerzál skóroval podvanácté v ligové sezoně a na lídra střelecké tabulky nejvyšší soutěže ostravského Almásiho ztrácí jeden gól.

V 85. minutě mohl zvýšit Sor, z otočky ale těsně minul a v české lize na rozdíl od evropských pohárů za Slavii stále neskóroval. O minutu později inkasoval druhou žlutou kartu bývalý hráč Dynama Talovjerov a Pražané museli do deseti. Vítězství už ale v krátkém oslabení udrželi i díky tomu, že Havlův pokus ve skluzu zachytil Kolář. Jihočeši zůstávají jediným celkem v ligovém ročníku, který ještě nevyhrál venku.

Slavia Praha - Dynamo České Budějovice 1:0 (0:0)

Branka: 58. Lingr. Rozhodčí: Zelinka - Kubr, Podaný - Klíma (video). ŽK: Talovjerov - Škoda, Valenta, Hellebrand. ČK: 86. Talovjerov. Diváci: 10.673.

Slavia: Kolář - Masopust, Hovorka, Holeš, Plavšič - Hromada (89. Kúdela), Talovjerov - Lingr (79. Ousou), Provod (68. Traoré), Olayinka - Sor (89. Tecl). Trenér: Trpišovský.

Č. Budějovice: Vorel - Konda (84. Hellebrand), Havel, Králik - Čolič (67. Hais), Čavoš (67. Mršič), Hora, Valenta, Skovajsa - Mihálik (77. Brandner), Tolno (46. Škoda). Trenér: Horejš.

Ohodnoť článek

Autoři , | Foto SK Slavia Praha

Štítky fotbal, Slavie, sport, Praha, SK Dynamo České Budějovice, SK Slavia Praha, FC Viktoria Plzeň, Ondřej Lingr, FK Baumit Jablonec, FC Slovan Liberec, Evropská konferenční liga UEFA, Konda, Stadion Eden, Linec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavie zvítězila nad Českými Budějovicemi 1:0. Na Viktorii Plzeň ztrácí už jen bod  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.