Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Slavia odjela po vlastní brance Olayinky z Liberce s porážkou

Čtyři roky Slavia s Libercem neprohrála, 25. kolo ale vše změnilo. Slovan sice za celé utkání nevystřelil na bránu, vlastním gólem ale rozhodl slávistický Olayinka. Od dvacáté minuty hráli domácí v deseti, i tak se Slavia nedokázala prosadit.

Úvod byl z obou stran opatrnější, na těžkém terénu se ani jednomu týmů nedařilo kombinovat. V šesté minutě hosté po dobrém napadání mohli do rychlého protiútoku, na jehož konci byla rána Baha mimo.

Ve 14. minutě náhle udeřil Liberec. Purzitidis poslal přesný centr na nohu Gebre Selassieho, ten míč netrefil ideálně, hostující Olayinka ale místo odkopu poslal míč do vlastní brány – 1:0.

Branka domácích slibovala dobrou zápletku, jenže v 19. minutě fauloval Štetina, který po zásahu VAR viděl červenou a musel pod sprchy. Liberec se tak začal soustředit na obranu, hosté na dobývání. Po půl hodině se nedohodl Koscelník s Knoblochem a v domácím vápně vznikl obrovský závar, ale bez gólu. Dvakrát se do zakončení dostal Talovierov, jenže ani on nebyl úspěšný.

Ve druhém poločase bylo jasné, jak bude vypadat. Slavia dobývala, Liberec bránil a snažil se alespoň vyrážet do brejků. V 64. minutě přišla gólovka hostí. Bah poslal prudký centr a Sor hlavou napálil míč do tyče.

Jinak ale šance nebyly. Slovan se v deseti do útoku nedostával, Slavia posílala do vápna jeden centr za druhým, obrana domácích je ale stíhala odvracet. Když už se hrálo minutu a půl nad avizované čtyřminutové nastavení, trefil Holeš břevno. To ale bylo vše, a tak si i přes sedmdesát minut dlouhé oslabení Liberec připsal tříbodové vítězství. Od října 2017 poprvé porazil Slavii.

Slovan Liberec - Slavia Praha 1:0 (1:0)

Branky: 14. Olayinka (vlastní gól). Žluté karty: 45. Mikula, 52. Frýdek, 76. Višinský - 59. Olayinka, 75. Plavšić. Červené karty: 18. Štětina. Rozhodčí: P. Hocek - K. Hájek, J. Hrabovský. Diváci: 6123.

FC Slovan Liberec: Knobloch - Gebre Selassie, Štětina, Plechatý (24. Fukala), Mikula - Tiéhi, Purzitidis - Koscelník, Frýdek (67. Višinský), Tupta (67. Havelka) - Rondić (87. Rabušic)

SK Slavia Praha: Kolář - Bah, Ousou, Holeš, Plavšić - Hromada (61. Sor), Talovierov - Masopust, Schranz (74. Madsen), Olayinka (61. Fila) - Tecl

Ohodnoť článek

Foto Slavia Praha

Štítky slavia, liberec, fotbal, zápas, HC Slavia Praha, Bílí Tygři Liberec, FC Slovan Liberec, Theodor Gebre Selassie, SK Slavia Praha, Bosna a Hercegovina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavia odjela po vlastní brance Olayinky z Liberce s porážkou  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.