Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Slavia porazila před vyprodaným Edenem Spartu 2:0 a vrátila se do čela tabulky

Fotbalisté Slavie porazili doma ve 24. kole první ligy v pražském derby Spartu 2:0. Vítězný gól vstřelil v Edenu v 31. minutě Ondřej Lingr, pojistku v závěrečném nastavení přidal Ivan Schranz

Obhájce titulu zvítězil ve čtvrtém kole po sobě a vrátil se do čela tabulky o skóre před Plzeň. Letenští prohráli v nejvyšší soutěži po sedmi utkáních a jejich ztráta na Slavii a Viktorii narostla už na 10 bodů, byť mají k dobru středeční dohrávku v Jablonci.

Červenobílí doma v lize od září 2014 neprohráli se Spartou podeváté za sebou a městského rivala zdolali po dvou soutěžních porážkách. Na podzim mu podlehli v lize na jeho hřišti 0:1 a před měsícem doma ve čtvrtfinále domácího poháru 0:2. Zatímco únorový duel navštívilo pouze 1000 diváků, tentokrát bylo díky úternímu dalšímu uvolnění opatření proti koronaviru vyprodáno (19 370 fanoušků).

Derby řídili polští sudí v čele s hlavním Szymonem Marciniakem, jeho krajan byl i u videa. Zápas české ligy pískali zahraniční rozhodčí poprvé od května 2015.

Slavia Praha - Sparta Praha 2:0 (1:0)

Branky: 41. Lingr, 90.+2 Schranz. Rozhodčí: Marciniak - Kupsik, Obukowicz - Kwiatkowski (video, všichni Pol.). ŽK: Bah, Traoré, Jurásek, Holeš, Olayinka - Ladislav Krejčí II, Pešek, Karabec, Ladislav Krejčí II. Diváci: 19 370 (vyprodáno).

Slavia: Kolář - Bah, Ousou, Hovorka, Jurásek (90.+9 Hromada) - Traoré (75. Talovjerov), Holeš - Schranz (90.+9 Fila), Lingr (90.+1 Plavšič), Olayinka - Sor (75. Tecl). Trenér: Trpišovský.

Sparta: Holec - Wiesner, Vitík, Hancko (59. Panák), Ladislav Krejčí I (82. Dočkal) - Haraslín (74. Höjer), Pavelka, Ladislav Krejčí II, Hložek, Pešek - Čvančara (59. Karabec). Trenér: Vrba.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SK Slavia Praha

Štítky sport, fotbal, derby, Slavia, Sparta, Praha, AC Sparta Praha, SK Slavia Praha, Stadion Eden, Ivan Schranz, Ondřej Lingr, Ladislav Krejčí, FC Viktoria Plzeň, FK Baumit Jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavia porazila před vyprodaným Edenem Spartu 2:0 a vrátila se do čela tabulky  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.