Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hráčem prosince ve fotbalové lize je slávista Škoda, trenérem Svědík

Hráčem měsíce v první fotbalové lize za prosinec se stal slávistický útočník Milan Škoda. Nejlepším trenérem byl v posledním vydání ankety Ligové fotbalové asociace před zimní přestávkou zvolen kouč Slovácka Martin Svědík, který vyhrál podruhé za poslední tři měsíce. LFA o tom informovala v tiskové zprávě.

Škoda v hlasování fanoušků předčil jabloneckého Martina Doležala a Lukáše Sadílka ze Slovácka. Třiatřicetiletý útočník prožil mimořádně povedený závěr podzimu a po návratu do sestavy dal ve třech prosincových ligových zápasech čtyři góly. I díky tomu zvýšila Slavia před zimní pauzou svůj náskok v čele tabulky na druhou Plzně na 16 bodů.

Svědík se Slováckem zažil nečekaně úspěšný podzim a dovedl mužstvo z Uherského Hradiště na průběžné šesté místo v tabulce. V prosinci jeho svěřenci nejprve zdolali doma Plzeň a poté zvítězili vysoko 4:1 v Příbrami. Pětačtyřicetiletý kouč porazil v hlasování jabloneckého Petra Radu a slávistického Jindřicha Trpišovského.

V anketě LFA určují novináři svými hlasy trojici adeptů na hráče a trenéra měsíce, z níž pak fanoušci vyberou vítěze obou kategorií.

Autoři | Foto Martin Malý

Štítky Sport, fotbal, první, LFA, ocenění, Milan Škoda, Martin Svědík, trenér, 1. FC Slovácko, fotbalová liga, FC Viktoria Plzeň, SK Slavia Praha, Martin Doležal, Lukáš Sadílek, 1. FK Příbram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hráčem prosince ve fotbalové lize je slávista Škoda, trenérem Svědík  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.