Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Zápas mezi Spartou a fotbalisty z Českých Budějovic skončil bezbrankovou remízou

Fotbalisté Sparty vstoupili do jarní části první ligy bezbrankovou remízou v Českých Budějovicích a v nejvyšší soutěži zaváhali po sérii čtyř výher. Svěřenci trenéra Pavla Vrby ve 20. kole nedokázali naplno využít odpolední senzační porážky vedoucí Slavie 0:1 s Karvinou a z třetího místa tabulky ztrácí na lídra dva body. Ve středu se úhlavní pražští rivalové střetnou ve čtvrtfinále domácím poháru.

Nepřítomnost mnohých hráčů

Letenští nastoupili do zápasů bez řady opor. Z různých důvodů jim chyběli Höjer, Polidar, Souček, Hancko, Gabriel, Krejčí starší, Juliš, Nita nebo Pulkrab.

Sparta se dlouho nemohla propracovat přes českobudějovickou defenzivu. První nebezpečnou akci si proto připravili Jihočeši, když ve 14. minutě Van Buren zamířil těsně vedle. Hosté zahrozili ve 38. minutě. Hložek šikovně pohybem zmátl Valentu, který upadl, ale sparťanský útočník zamířil pouze do boční sítě.

Českobudějovičtí dobře vstoupili i do druhého poločasu. V 51. minutě měl velkou příležitost po Skovajsově přihrávce Mihálik, ale podobně jako Van Buren v úvodní půli nemířil přesně. Domácí byli ve druhé části nebezpečnější. Čtvrt hodiny před koncem měl šanci také Hora, ale v pádu nezakončil razantně.

Jihočeši tak celkem pohodlně s favoritem uhráli nerozhodný výsledek. Potvrdili tak, že se jim na Letenské v nedávné době celkem daří. Dynamo z posledních pěti vzájemných ligových utkání se Spartou prohrálo jen jednou.

První zápas jarní sezony se obhájcům titulu těžce nepovedl. Fotbalisté Slavie prohráli s poslední Karvinou

Fotbalisté pražské Slavie ve 20. ligovém kole na úvod jarní části sezony senzačně prohráli v souboji prvního s posledním týmem tabulky doma s Karvinou 0:1. O premiérovém vítězství Slezanů v tomto ročníku nejvyšší soutěže rozhodl v 69. minutě...

Dynamo České Budějovice - Sparta Praha 0:0

Rozhodčí: Černý - Nádvorník, Podaný - Franěk (video). ŽK Hora - Pavelka. Diváci: 1000 (omezený počet).

Sestavy:

Č. Budějovice: Šípoš - Čolič, Havel, Králik, Skovajsa - Hora, Valenta - Van Buren, Škoda, Mršič (90. Vais) - Mihálik (90.+2 Brandner). Trenér: Horejš.

Sparta: Holec - Wiesner, Panák, Čelůstka, Polidar - Pešek (75. Minčev), Sáček (65. Pavelka), Ladislav Krejčí II, Dočkal (75. Karabec), Haraslín (90. Patrák) - Hložek. Trenér: Vrba.

Trojka podepsala s FK Viktoria Žižkov smlouvu o třicetiletém nájmu. Klub bude mít i předkupní právo

Praha 3 po dvouletých jednáních v úterý 1. února 2022 podepsala s fotbalovým klubem Viktoria Žižkov smlouvu o třicetiletém nájmu stadionu v Seifertově ulici za symbolickou korunu ročně. Veřejnost o tom informovala mluvčí radnice Zuzana Křížková....

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto AC Sparta Praha

Štítky fotbal, Sparta, hra, remíza, zápas, AC Sparta Praha, Madeta Motor České Budějovice, Pavel Vrba, SK Slavia Praha, MFK Karviná, fotbalista, Ladislav Krejčí, SK Dynamo České Budějovice, HC Škoda Plzeň, HC Dynamo Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zápas mezi Spartou a fotbalisty z Českých Budějovic skončil bezbrankovou remízou  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.