Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Slavia v Českých Budějovicích prohrávala po poločase 0:2. Nakonec si odvezla bod za remízu

Fotbalisté českobudějovického Dynama překvapili pražskou Slavii a na domácím stadionu se dostali dokonce do vedení 2:0. Hosté se ale ve druhém poločase zvedli a dokázali vyrovnat. Zápas na Střeleckém ostrově tak skončil 2:2.

Na Střelecký ostrov dorazilo více než 6 200 fanoušků. Ti domácí se radovali už v 10. minutě. Ondřej Mihálik podržel míč a posunul ho na pravou stranu, kde se v rohu pokutového území uvolnil Patrik Brandner a vstřelil gól. 

Dynamo hrálo aktivně, kombinovalo a silné bylo především ve středu hřiště. Fanoušci, kteří Jihočechy hnali vpřed, se znovu radovali jen o čtyři minuty později od první trefy. Jakub Hora kopal standardní situaci a našel přesně Lukáše Havla, který míč poslal hlavou za záda Ondřeje Koláře.

Domácí hráči ve druhém poločase polevili a Slavia si vytvářila více příležitostí. V 51. minutě běžel Petr Ševčík proti domácímu brankáři Vojtěchu Vorlovi. Ten skvěle zasáhl, ale vzápětí fauloval Lukáš Havel. Následnou penaltu Peter Olayinka proměnil.První poločas nabídla řadu dalších zajímavých situací. Útočník hostujícího týmu Michael Krmenčík trefil boční síť, Brandner málem přehodil Koláře a Olayinka po nepřehledné situaci ve vápně mířil nad branku. Gól už ale žádný tým nepřidal. 

Hosté pak přidali na intenzitě a už v 59. minutě vyrovnali. Jan Kuchta nacentroval míč před branku, kde ho našel Oscar Dorley a srovnal. Pražané tlačili, ale příležitostí si vytvářelo i Dynamo. Matej Mršić poslal v 70. minutě z kraje hřiště směrem k bráně míč, který nečekaně spadl na břevno. 

O pět minut později fauloval Lukáš Skovajsa, když kopačkou trefil Ondřeje Lingra. Nejdříve viděl žlutou kartu, ale po přezkoumání situaci mu dal rozhodčí kartu červenou. Domácí ale dokázali udržet nerozhodný výsledek a proti Slavii vybojovali bod díky remíze 2:2.  

Dynamo České Budějovice - Slavia Praha 2:2 (2:0)

Branky: 10. Brandner, 14. Havel - 52. Olayinka z pen., 58. Oscar. Rozhodčí: Machálek - Nádvorník, Váňa - Štěrba (video). ŽK: Havel, Čavoš, Kohout (asistent trenéra), Vorel - Traoré. ČK: 76. Skovajsa (Budějovice). Diváci: 6289.

České Budějovice: Vorel - Sladký, Havel, Novák, Skovajsa - Hora, Čavoš (78. Čolič) - Brandner, Mihálik (89. Škoda), Mršič - Bassey (64. Valenta). Trenér: Horejš.

Slavia: Kolář - Bah, Ousou, Kačaraba, Oscar - Samek, Traoré (46. Ševčík) - Ekpai (46. Lingr), Schranz (83. Plavšič), Olayinka (72. Masopust) - Krmenčík (46. Kuchta). Trenér: Trpišovský.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Slavia Praha

Štítky sport, fotbal, Slavia, České Budějovice, Praha, HC Slavia Praha, SK Dynamo České Budějovice, Střelecký ostrov, HC Dynamo Pardubice, Lukáš Havel, Patrik Brandner, Peter Olayinka, Ondřej Kolář, Vojtěch Vorel, Lukáš Skovajsa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavia v Českých Budějovicích prohrávala po poločase 0:2. Nakonec si odvezla bod za remízu  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.