Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Slavia s přehledem porazila nováčka ligy z Hradce Králové 4:1 a pokračuje v neporazitelnosti

Fotbalisté Slavie zvítězili v 9. ligovém kole nad Hradcem Králové 4:1. Obhájce titulu rozhodl zápas s jediným nováčkem nejvyšší soutěže už v úvodním dějství, kdy se trefili Jan Kuchta a Daniel Samek. V 50. minutě podruhé skóroval Kuchta a v 59. minutě se prosadil Ibrahim Traoré. V 90. minutě snížil další střídající hráč Jiří Kateřiňák.

Slávisté protáhli rekordní sérii bez ligové porážky na 54 utkání a zůstali jediným týmem této sezony nejvyšší soutěže, který ještě neprohrál. "Červenobílí" mají k dobru odložený duel s Olomoucí a z druhého místa tabulky ztrácejí dva body na vedoucí Plzeň. Hradec nebodoval po třech ligových vítězstvích za sebou a je sedmý.

Slávisté začali aktivně a k vedoucí brance jim pomohl velkou chybou brankář Fendrich. Královéhradecký gólman neudržel lehký centr z pravé strany od Ševčíka a Kuchta míč pohodlně doklepl do sítě. Domácí útočník pak v 21. minutě neproměnil únik a chvíli nato Stanciu z přímého kopu z ideální pozice těsně minul.

Hradec se snažil hrát v Edenu otevřenou partii a především v pasáži po 30. minutě byl nebezpečný. Největší šanci měl Soukeník, jehož střelu vyrazil Mandous. Pět minut před pauzou Pražané zvýšili. Po kombinační akci Ševčík přiťukl před vápnem Samkovi a ten přízemní střelou s pomocí tyče překonal Fendricha. Sedmnáctiletý mladík si připsal třetí ligový gól.

Do druhé půle v královéhradecké brance Fendricha nahradil Vízek, který naskočil do své premiéry v nejvyšší soutěži. Čisté konto udržel jen necelých pět minut, než ho po Masopustově přihrávce překonal Kuchta. Slávistický útočník si připsal pátou branku v ligové sezoně a na čelo tabulky kanonýrů ztrácí jeden gól.

Kuchta poté mohl završit svůj druhý hattrick v nejvyšší soutěži, vychytal ho však Vízek. V 59. minutě už slávisté přidali další branku. Střídající Traoré byl na trávníku jen pár sekund, než na zadní tyči prvním dotykem s míčem doklepl hlavou do sítě.

Hradec se gólu nedočkal ani v 63. minutě, kdy Novotný z úhlu trefil Mandouse. Na opačné straně proti Kuchtovi znovu zasáhl Vízek. Východočeši naopak v Edenu přece jen skórovali, když v 90. minutě přizvedl Kateřiňákovu střelu zpoza vápna mimo dosah Mandouse bránící Tecl. Hostující záložník skóroval v nejvyšší soutěži poprvé. Slavia bodovala i v 15. domácím ligovém utkání s Hradcem.

Slavia Praha - FC Hradec Králové 4:1 (2:0)

Branky: 7. a 50. Kuchta, 40. Samek, 59. Traoré - 90. Kateřiňák. Rozhodčí: Petřík - Nádvorník, Kubr - Štěrba (video). ŽK: Rada, Urma, Mejdr, Král (všichni Hradec). Diváci: 10 213.

Slavia: Mandous - Bah (78. Tecl), Ousou, Holeš, Bořil - Ševčík (59. Traoré), Samek - Masopust (59. Lingr), Stanciu (67. Krmenčík), Schranz - Kuchta (78. Ekpai). Trenér: Trpišovský.

Hradec: Fendrich (46. Vízek) - Donát (53. Klíma), Král, Urma - Mejdr, Rada (61. Kateřiňák), Soukeník, Novotný - Dvořák (79. Kubala), Vašulín (46. Prekop), Vlkanova. Trenér: Koubek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Slavia Praha

Štítky sport, fotbal, Slavia, Hradec Králové, FC Hradec Králové, HC Slavia Praha, Jan Kuchta, soutěž, Daniel Samek, Ibrahim Traoré, Jiří Kateřiňák, SK Sigma Olomouc, FC Viktoria Plzeň, Stadion Eden

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavia s přehledem porazila nováčka ligy z Hradce Králové 4:1 a pokračuje v neporazitelnosti  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.