Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ztráta bodů, zraněný Kúdela a dvakrát ošetřovaný Kolář. Karviná Slavii pořádně zatopila

Fotbalisté Slavie v 6. kole první ligy jen remizovali 3:3 v Karviné a nespravili si náladu po čtvrtečním vypadnutí ve 4. předkole Evropské ligy ve Varšavě s Legií. Slezany poslal ve 27. minutě do vedení Michal Papadopulos, ještě do pauzy otočili stav Ivan Schranz s Tarasem Kačarabou. Domácí Antonín Svoboda v 55. minutě srovnal, za deset minut vrátil Pražanům náskok střídající Ibrahim Traoré, ale v první minutě nastavení rozhodl o dělbě bodů další střídající hráč Kacper Zych.

Slávisté protáhli svoji rekordní sérii bez porážky v nejvyšší soutěži na 51 utkání, ale jako poslední tým poprvé v této ligové sezoně ztratili body. Obhájce titulu má k dobru odložený zápas s Olomoucí a v tabulce mu patří třetí místo za Spartou a Plzní. Karviná bodovala poprvé po třech kolech a poskočila na 14. místo.

Trenér Slavie Trpišovský udělal z různých důvodů pět změn oproti čtvrtečnímu zápasu s Legií. Kvůli problémům s kolenem chyběl kapitán Bořil, volno dostal Stanciu. Premiéru si v sestavě Pražanů odbyl švédský obránce Ousou, jedna z letních posil.

Karvinští nastoupili s pětičlennou defenzivou a v úvodu byli překvapivě lepší. Ve 13. minutě hlavičkoval z hranici malého vápna Svoboda, poté po standardce hlavou minul nabíhající Šindelář.

V 27. minutě už domácí vedli. Qose přiťukl Papadopulosovi, který potáhl míč a přes Kačarabu přízemní křížnou střelou na zadní tyč překonal Koláře. Slávistický gólman za chvíli podržel hosty proti Qoseho pokusu k bližší tyči.

V 35. minutě Pražané srovnali. Samek vysunul kolmicí Ekpaie, jenž předložil míč volnému Schranzovi a ten nemohl minout prázdnou branku. Letní posila červenobílých skórovala popáté v ligové sezoně a pojistila si vedení v tabulce kanonýrů.

Ve 44. minutě si při odkopu poranil koleno slávistický stoper a reprezentant Kúdela a nahradit ho musel Zima. Hned po jeho příchodu favorit otočil stav, když si na Samkův rohový kop naskočil Kačaraba a hlavičkou z poměrně velké dálky s přispěním tyče překonal Bolka. Dal svůj první gól za Slavii.

Hned po pauze mohl srovnat Stropek, trefil však jen obránce. Na konci 55. minuty už Slezané slavili. Po velkém závaru po rohovém kopu a Santosově střele doklepl míč zblízka do sítě Svoboda. Devatenáctiletý útočník skóroval poprvé v ligové kariéře.

Po hodině hry dostal druhou žlutou kartu karvinský trenér Weber a musel z lavičky na tribunu. Chvíli nato slávisté znovu vedli. Po Samkově centru z rohového kopu brankář Bolek ještě proti Lingrově hlavičce zasáhl, ale na dorážku střídajícího Traorého už nedosáhl.

Zdálo se, že favorit už výhru uhájí. Po rohu Qoseho se ale v první minutě nastavení na malém vápně dostal míč ke střídajícímu Zychovi a ten zblízka svým premiérovým gólem v české lize srovnal. Slavia v nejvyšší soutěži inkasovala třikrát v jednom utkání poprvé od února. Karviné v nejvyšší soutěži nepodlehla ani v 11. duelu. Hned dvakrát během zápasu musel být ošetřovaný Ondřej Kolář, ale v zápase pokračoval.

Hlasy po utkání:

Jozef Weber (trenér Karviné): „Viděli jsme nadprůměrné ligové utkání. Proti velké kvalitě bojovalo mužstvo s velkým srdcem a skončilo to zaslouženou remízou. Chtěli jsme do toho vstoupit agresivně, s presinkem. Hráči bojovali, získávali jsme balony. Prvních 15 až 20 minut jsme Slavii i trochu překvapili. Dostali jsme se do vedení, pak se projevila kvalita Slavie. Dostávali se za nás přes střed kolmicemi, dostali jsme z toho branku, ale spíš mě mrzí druhá branka. Tři minuty jsme čekali na střídání soupeře a pak jsme neuhlídali standardku. Naše chyba. Ve druhé půli byl výkon hektický, udělali jsme spoustu změn v rozestavení. Jsem rád, že jsme se do toho vrátili výsledkově. Jak na 2:2, tak na 3:3. Myslím, že jsme si to dnes zasloužili. Hráči se vydali. Mrzí mě jen to, že jsme s takovým entuziasmem nehráli předchozí domácí utkání."

Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): „Šest gólů, hodně šancí. Na druhou stranu deset zákroků, které do fotbalu nepatří. Velký boj, dobrý fotbal, dobrá podívaná pro lidi. Představoval bych si ale, že tam bude míň faulů, že hra bude plynulejší. Myslím, že jsme dnes na víc než remízu neměli. Remíza je na jednu stranu zasloužená, na druhou stranu jsme dvakrát vedli a měli jsme to dohrát. Karviná si ale za ty šance a důraz, který vyvinula, vyrovnání zasloužila. Možná měla i více šancí než my. Vyrovnaný zápas, který jsme měli dohrát i v tom stavu, ve kterém jsme byli. I přes to, že výkon byl, jaký byl, jsme zápas dokázali otočit. A pak dostaneme gól po takovéhle situaci v nastavení. Pro nás samozřejmě zklamání."

MFK Karviná - Slavia Praha 3:3 (1:2)

Branky: 27. Papadopulos, 55. Svoboda, 90.+1 Zych - 35. Schranz, 45. Kačaraba, 65. Traoré. Rozhodčí: Julínek - Hájek, Hurych - Pechanec (video). ŽK: Šehič, Papadopulos, Bartošák, Stropek, Weber (trenér), Baránek (asistent trenéra) - Ousou, Traoré, Ekpai. ČK: 62. Weber. Diváci: 3680.

Karviná: Bolek - Křapka, Santos, Šindelář, Dramé, Šehič - Svoboda (70. Sinjavskij), Stropek (90.+3 Buchta), Qose, Bartošák (81. Zych) - Papadopulos. Trenér: Weber.

Slavia: Kolář - Ousou (46. Traoré), Kúdela (45. Zima), Kačaraba, Oscar - Samek (72. Hromada), Holeš - Ekpai, Lingr (80. Madsen), Schranz - Tecl (72. Krmenčík). Trenér: Trpišovský.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SK Slavia Praha

Štítky sport, fotbal, Slavia, Karviná, SK Slavia Praha, MFK Karviná, Ondřej Kolář, Michal Papadopulos, Ibrahim Traoré, Antonín Svoboda, Ivan Schranz, Kacper Zych, Evropská liga UEFA, Legia Warszawa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ztráta bodů, zraněný Kúdela a dvakrát ošetřovaný Kolář. Karviná Slavii pořádně zatopila  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.