Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Fanoušky Slavie naštvalo drahé vstupné v Boleslavi. Sektor hostí zůstal prázdný, sešívaní vyhráli

Fotbalisté Slavie zvítězili ve 4. kole první ligy v Mladé Boleslavi 2:0 a částečně si spravili náladu po středečním vyřazení ve 3. předkole Ligy mistrů od Ferencvárose Budapešť. Pražany poslal do vedení v 36. minutě Jan Kuchta a po změně stran přidal už v přesilovce pojistku střídající Ivan Schranz. Domácí hráli od závěru úvodního dějství bez vyloučeného Vojtěcha Smrže.

Vršovický obhájce titulu porazil v lize Boleslav pojedenácté za sebou a protáhl rekordní sérii bez prohry v nejvyšší soutěži už na 49 utkání. Červenobílí mají k dobru jeden zápas s Olomoucí, který si nechali odložit v minulém týdnu kvůli odvetě s Ferencvárosem. Boleslav ztratila body potřetí ze čtyř dosud odehraných kol a jejímu trenérovi Karlu Jarolímovi nevyšel duel proti bývalému klubu, s nímž získal dva tituly.

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský udělal několik změn v sestavě oproti středeční odvetě s Ferencvárosem, ve které Pražanům nestačila k postupu domácí výhra 1:0. Na stopera se vrátili Kúdela se Zimou, v záloze dostali šanci Ekpai či Lingr. V mladoboleslavské základní sestavě překvapivě scházel špílmachr Matějovský.

Od úvodu se hrál ofenzivní fotbal. V osmé minutě hostující Masopust předložil Kuchtovi, ale ten přestřelil. Na opačné straně obral Skalák o míč Kúdelu a od gólmana Koláře odražený balon skončil těsně nad.

V 19. minutě už domácí slávistického brankáře překonali. Skalákův gól však nakonec neplatil, sudí Zelinka ho po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace odvolal kvůli tomu, že posoudil předchozí zákrok na hostujícího Oscara jako faul.

Ve 24. minutě na opačné straně mířil nad Lingr, za dalších 12 minut už ale hosté vedli. Nejlepší střelec minulé ligové sezony Kuchta obral o míč domácího gólmana Šedu a do prázdné branky otevřel skóre.

Těsně před pauzou ještě více zkomplikoval Mladoboleslavským utkání Smrž. Domácí záložník se rukou ohnal po protihráči a sudí Zelinka mu po zásahu od videorozhodčího a přezkoumání situace ze záznamu udělil červenou kartu.

V oslabení už měl středočeský celek jen malou šanci na zvrat. Favorit hru kontroloval a mohl přidat další branky. V 54. minutě odvrátil míč bránící Lukáš Mašek, poté proti Ekpaiovi i Simovi zasáhl Šeda. Dvě šance neproměnil střídající Tecl. V 72. minutě minul a chvíli nato nastřelil domácího gólmana.

Pojistku Pražané přidali až v 83. minutě. Na dlouhý pas od Stanciua si naběhl Schranz a po samostatném úniku se štěstím prostřelil Šedu. Slovenský útočník dal čtvrtý gól v ligové sezoně, před dvěma týdny se blýskl hattrickem v Teplicích.

Na stadion v Mladé Boleslavi dorazilo 3712 diváků. Pořadatelům se nakonec hrubě nevyplatil tah zvýšit vstupné pro fanoušky Slavie do sektoru hostů na 500 korun. Fanoušci Slavie totiž tuto nabídku bojkotovali a sektor hostů zůstal téměř prázdný. Na jiných místech v hledištii však sešívaní měli svých podporovatelů poměrně dost.

FK Mladá Boleslav - Slavia Praha 0:2 (0:1)

Branky: 36. Kuchta, 83. Schranz. Rozhodčí: Zelinka - Mokrusch, Hrabovský - Franěk (video). ŽK: Plechatý - Kúdela, Hromada. ČK: 45.+1 Smrž (Mladá Boleslav). Diváci: 3712.

Mladá Boleslav: Šeda - Douděra, Suchý, Karafiát, Preisler (61. Plechatý) - Dancák, Smrž - Skalák (71. Stránský), L. Mašek (76. Matějovský), Ewerton (61. Ladra) - Škoda (60. Fila). Trenér: Jarolím.

Slavia: Kolář - Masopust (77. Holeš), Kúdela, Zima, Oscar - Traoré (84. Hromada), Stanciu - Ekpai, Lingr (58. Schranz), Sima (77. Madsen) - Kuchta (58. Tecl). Trenér: Trpišovský.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Tribuna Sever

Štítky sport, fotbal, bojkot, vstupné, Mladá Boleslav, Praha, SK Slavia Praha, FK Mladá Boleslav, Jan Kuchta, Ivan Schranz, Vojtěch Smrž, Liga mistrů UEFA, Ferencvárosi TC, Karel Jarolím, Jindřich Trpišovský, Lukáš Mašek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stanislav Zbranek

Boleslav a její fanoušci nejsou schopni spolknout porážku od lepšího soupeře v zápase, ve kterém jak se říká hrála druhé housle- kdyby Slávie proměnila jenom polovičku šancí i tak by Boleslav dostala bůra.

Neděle, 15. srpna 2021, 16:01Odpovědět

Zachat Tomáš

Chápu, že v každé redakci jsou i fanoušci, co přejí tomu, či onomu - ale, že se musí takhle, no?, prostě peněžní tlačenka! prosím o oponenturu
- tedy pokud to jde -, ale na fotbal kouká víc než dost lidí! Slavie nic moc, ale bolka prostě žudla a čudla v jednom!

Neděle, 15. srpna 2021, 02:22Odpovědět

Zachat Tomáš

Chápu, že v každé redakci jsou i fanoušci, co přejí tomu, či onomu - ale, že se musí takhle, no?, prostě peněžní tlačenka! prosím o opomentutu - tedy pokud to jde

Neděle, 15. srpna 2021, 02:19Odpovědět

Fanoušky Slavie naštvalo drahé vstupné v Boleslavi. Sektor hostí zůstal prázdný, sešívaní vyhráli  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.